Scudo Sports

fotograf makinesi (işi bilenlerden yardım ltfn)

emreden

Forum Demirbaşı
Tepki
277
Bisiklet
Corratec
merhabalar...

bisikletle olsun yayan olsun gezerken çok güzel yerler görüyor ve bu güzel manzaraları dilediğimce fotograflamak istiyorum. ayrıca macro çekimlerle de uğraşmak istiyorum. fakat bu bildiğimiz compact-kendinden otomatik fotograf makineleri güzel kareler yakalamak için pek de kullanışlı olmuyor...

bu yüzden slr-like bi makine edinmek istiyorum..

önümüzdeki ay amerikaya gideceğim ve kendime güzel-kullanışlı-preprofessional bi alet almak istiyorum.. şu an için fotografçılık üzerine pek bi bilgim yok ama eylül ayından itibaren üniversitemin bu konudaki kursundan yararlanacağım...

şu iki makineden birini düşünüyorum (ayrıntılı özellikler için lütfen verilen linklere bakınız);

FujiFilm FinePix S9600 (~380 dolar) (link)
http://www.letsgodigital.org/images/producten/1350/specs/fujifilm_finepix_s9600_front.jpg
http://www.letsgodigital.org/images/producten/1350/specs/fujifilm_finepix_s9600_back.jpg

Sony Cybershot DSC H9 (~430 dolar) (link)
http://www.letsgodigital.org/images/producten/1519/specs/sony_cybershot_dsch9_front.jpg
http://www.letsgodigital.org/images/producten/1519/specs/sony_cybershot_dsch9_back.jpg

bu makineleri seçmemin sebebi güzel özellikleri olması yanında fiyatlarının da çok uygun olmasıdır (türkiyedeki fiyatları ~1200ytl)

fotograf makinelerinden anlayan arkadaşların bu ürünleri kıyaslaması veya daha güzel-kaliteli (fiyatları uygun olmak koşuluyla!) makineleri önermeleri benim için çok yararlı bilgiler olacak..

hem bu iş forumdaki diger fotograf severler için de bi kaynak niteliğinde olur...

teşekkürler...;) ;)

Scudo
Seçimleriniz fena değil. Bir de Kodak'ın bir modeli vardı. Lens aralığı çok iyiydi. Ama şuan model ismi aklıma gelmiyor. En kısa zamanda öğrenip tekrar yazarım.

@Turhan Evci

Panasonic DMC-L1 7.5MP Digital SLR Camera $1,089.21:eek: :eek: :eek:

benim verebileceğim en fazla $450 (makinaların amerikadaki fiyatlarını baz alıyorum).. (tercihlerim bu fiyat altında olanlardır)

fikirleriniz için teşekkürler..

@emreden

Bu konularda hararetli tartışlamar yapılır durur.

Sadece bilinmesini istediğim: belli bir sensör boyu için belli bir çözünürlükten fazlası hem fotoğraf kalitesini bozar, hem de diyafram seçme esnekliğini azaltır.

Bu nedenle kompakt ve SLR benzeri makinelerde 6MP den fazla çözünürlük, faydadan çok zarar getirmektedir. Üreticiler, MP değerini kolay pazarlama aracı olarak gördükleri için yanlış tasarımlı ürünler piyasaya sürüyorlar.

Bu konuda çok az kişinin bilgi sahibi olmasına uzun süredir hayret ediyorum. İlgisi olanlar internette "diffraction effect" ile bu konuyu araştırabilirler.

Bu anlamda Sony H9 yerine H5, Fuji S9500 serine S6000fd/S6500fd bana göre daha doğru bir tercih olur.

canon modellerine bak derim ben fujifilm bilmem ama sony nin işi kamera fotoğraf makinası değil yerinde olsam canon bakarım

Bence fotoğraf üzerine bir kursta alacağından ötürü "like" alma derim
Dİrek d-slr alabilirsin.
ABD fiyatlarını bilmiyorum ancak
SOny A100
Canon 300D/350D
PentaX K100D
Nikon D70
Benim onerebileceğım bunlar. Tabi forumda bu işle profesyonel olarak uğrasan arkadaşlarında önerilerini almak lazım....

@Selim Çam

Kesinlikle onermiyorum
Bircok fotoğraf forum sitesinde hep eksi yonlerinin coklugu dile getiriliyor
Fiyatı uygun olsada performansı düşük
Ancak illada alcam diyosan D40 ı al çunku D40x le arasında bir megapixel farkı var.
Ve bu da o kadar onemli degil....

canon'un butcenize uygun herhangi bir SLR makinesini tafsiye ederim cidden.
alternatif olarakta nikon'un SLR makinelerinden butcenize uygun olanini oneririm.
sony ve baska kameralarda goruntu kayibi cok oluyor, yuksek ISO degerlerinde neredeyse webcam goruntusu gibi oluyor, megapixel sizi yaniltmasin CCD nin kalitesi onemli. o yuzdende dedigim gibi canon ama olmadi nikon sizin isinizi cok rahat gorecektir, diye tafsiye ediyorum.

Ben de D-SLR tavsiye edecektim, ancak yazdığınız bütçe -makro çekmek istediğinizi düşünürsek- D-SLR için biraz düşük. Çünkü makro çekmek için size bir makro objektif gerekecek ve bütçenize uygun makina bulsanız bile ekstra lens parası ödemeniz gerekecek. Ama madem D-SLR tavsiye ediyor millet, bana da Canon EOS 350D önermek kalır :) Yurtdışından mı getireceksiniz, bilmiyorum ama eğer yurtdışından alacaksanız 500-550$ arasında kit (EF-S 18-55mm) lens ile alabilirsiniz. Sigma DG APO 70-300 Makro Lens de yaklaşık 250 $ dolar. Bu lensi de fiyat/performans oranı iyi olarak görüyorlar. Yurtdışından alacaksanız (gümrük vs. nasıl yapacaksınız bilmiyorum, ben onları hesaba katmadan söylüyorum) 700-750 $'a yurtdışından Canon EOS 350D (orada Rebel XT gerçi) ve Sigma DG APO 70-300 makro lens alabilirsiniz. Bir de Ebay'de 650-700 $'a Canon EOS 350D (REBEL XT)'ler var set halinde. ''Ne var bu sette?'' derseniz: ''Hafıza kartı, 28-55 Tamron lens, 50-200 ya da 70-300 tam hatırlamadığım bir Tamron makro lens, wide angle lens, taşıma çantası, lens temizleme kiti, aluminyum büyük taşıma çantası ve tripod'' var diyebilirim. Ancak yanında verilen lenslerin diyafram değeleri, kaliteleri, keskinlikleri hakkında bir bilgim yok.

• Beğen
Tepkiler: emreden
Sony almayın.Sony başarılı handycam üretiyor.
Fotograf makinesi diyince nikon ve kodak ı tek geçerim.

''Sony almayın, Sony başarılı Handycam üretiyor.'' ibaresi çok genel olmuş. Sony'nin de alınası bir çok dijital kompakt, dijital SLR, dijital SLR-Like makinesi var. Misal Sony Alpha A100 DSLR piyasasında güzel bir yere sahiptir. Özellikler düşük enstantane değerlerinde sık rastlanan titreme olayına karşı bir titreşim önleyici zımbırtısı da kullanılmıştır bu cihazda.

ben panasonic-lumix FZ-50 kullanıyorum işte bugün çektiğim redbull air-race den örnek fotolar : (link)

D-Slr tavsiye edilecekse 350 D yerine 400 D tavsiye ederdim...Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam Rebel XT 400'D nin adı...350 D için sadece Rebel ismini kullanmış olmaları gerekiyor...
400 D kompakt boyutuyla diğer D-Slr lardan ayrılıyor...Elime Nikon D serisi alınca Canon'dan sonra araba kamyon ilişkisi oluyor...

Canon'cuyum...Kesinlikle...Yaz sonundada 400 D mi alıyorum hayırlısıyla:) Yanındada 80-200 bir objektif kesinlikle almam gerekiyor...

Aslında Analogcuydum(Contax 139 Quartz kullanıyorum)...Ama banyosu-printi...Cebi deliyor...

cevaplar için teşekkür ederim..
hala karar veremedim ama fuji S9600 de ısrarlıyım galiba. kullanan herkes övgü dolu sözlerle bahsediyor..

özellikle focuslamadaki mükemmel hızı ve dış görünümünün klaslığını pek bi sevmişler..

zoom ve focus halkalarını kullanmak da çok keyifliymiş...

Alican, Digital Rebel 350D için değil, EOS 300D modeli için kullanılan diğer isim. Digital Rebel XT 350D, Digital Rebel XTi ise EOS 400D'nin diğer isimleridir.

Ben de ilk başlarda 400D almakta karar kılmıştım. Sonra 30 yıllık fotoğrafçı bir akrabam ile görüştüm ve beni vazgeçirip 350D almamı sağladı. Çünkü 400D ile 350D arasındaki en göze batan fark 350D'nin 8, 400D'nin ise 10 Mega Pixel olmasıydı, ama DSLR bir makinada, kompaktlarda olduğu gibi 8 ile 10 MP arasındaki fark önemli değilmiş. Bunun dışındaki ''ufak'' farklar benim için önemsiz olduğundan 300 YTL fark ödeyip 400D almak yerine 350D'yi tercih ettim. He, eğer Erkayalar'dan alacaksanız makinayı, 350D ile 400D arasındaki fark 500 YTL'yi buluyor. Ben alınabilecek en ucuz yeri bulup, oradaki fiyat farkını söyledim 300 YTL olarak. Ebay'den alacaksanız Türkiye'de 350D alabileceğiniz en uygun yerin vereceği fiyatla, Rebel XTi, yani 400D alabiliyorsunuz. Ama ben gene de 300 YTL farkın verilmeyip, 350D alınması taraftarıyım. Çünkü 300 YTL eksik verip, o 300 YTL ile lensi değiştirebilirsiniz. Çünkü herkes tarafından bilinen bir gerçek var ki, o da Canon EOS 350D ya da EOS 400D'yi kit olarak aldığınızda, kutu içeriğinde gelen EF-S 18-55 lensin pek iyi olmadığıdır. Ben de pek beğenmedim lensi. Yeterince keskin gelmedi bana... Keskinlik ve berraklık konusunda şuan fiyat/performans oranı en iyi lens de Tamron 18-50... 300 YTL'ye bir 300 daha konup alınabiliyor :) Alternatif olarak da Sigma 17-70 var. Lens aralığı 18-50'ye göre daha uzun, ama keskinlik ve berraklık konusunda Tamron 18-50 ile yarışabilecek türde değil. Canon EF-S 18-55'e göre ikisinin de çok üstün olduğu bariz. Ben kısmetse kurtardığım 300 YTL'nin üzerini tamamlayınca Tamron 18-50 alacağım. Daha sonra da Sigma 70-300 DG APO Makro lens...

350D ve 400D'ler ile birlikte gelen EF-S 18-55 kit lens ile çekilmiş bir fotoğrafı da örnek olarak vereyim.

http://img69.imageshack.us/img69/6155/fotoraf353cn7.jpg

Pozlama değerleri:

Diyafram: F/14
Enstantane: 1/400 sn.
ISO Hızı: 400
Odak Uzaklığı: 30mm

EK: Yazmayı unutmuşum. 350D ile 400D boyut ve kasa yapısı olarak aynılar. Alican'ın dediği gibi, Nikon'lara göre biraz ufaklar. Ama bu demek olmuyor ki Canon, Nikon'dan ufaktır. Çünkü Canon EOS 30D, 20D ve özellikle 5D gibi modeller oldukça iri. Ben 5D'yi zor tuttum mesela, cidden büyük bir gövdeydi. 350D ve 400D'nin diğer DSLR'lere göre küçük olması bence bir avantaj, zira ellerim çok büyük değil. Dezavantaj olduğunu söyleyenlerin gerekçesi ise, ele avuca gelmemesiymiş... Nasıl bir el var adamlarda, merak ettim doğrusu :)

ben 12 seneden beri fotoğrafçıyım,bana kalırsa fujiyi tercih etme!
bana kalırsa Canondan başka bir makina alma,fujinin aynı tip makinasını kullanmıştım ve fotoğraflarında inanılmaz şekilde gren ( kumlanma ) var !
Ynalız makro çekimi gerçekten çok iyi...
ben yine de CANON u öneriyorum!
şu anda da stüdyom da CANON 5D kullanıyorum !
Yine de seçim senin !

eğer ki 1200 ytl verebilecek durumdaysanız bence bir kaç yüz ytl daha ekleyerek gayet güzel bir amatör slr alabilirsiniz ki bu sizin verdiğiniz örnek makinelerden çok daha karlıya gelecektir.. Benim tercihim Nikon d 80 olurdu.. Bir tane de 18-135 lens ile gayet güzel olur;) Gittigidiyor da görmüştüm d80 ve 18-135 lens 1800 ytl idi sanırım.. Tabi iyi araştırmayla çok daha hesaplı modeller alabilirsiniz..

EK: Fuji s9600 için herkesten iyi yorumlar aldığınızı belirtmişsiniz.. Ben de aynı türden olumlu yorumlar aldım.. Piyasadaki en iyi slr-like(slr görünümlü) makinalardan birisi.. Yalnız yine de o bütçeye amatör bir d-slr almanız sizin için çok daha iyi olacaktır.. SELAMLAR..

• Beğen
Ben de Canon'dan şaşmamanı öneririm. Senin profilindeki bir kullanıcı için de en uygun makine sanırım S3-IS olacaktır. Hem bu makine ile video kamera kalitesinde video çekebilirsin hem de taşıması SLR'lardan daha kolay. Ancak ileride lens alırım işi büyütürüm diyorsan SLR al. Öbür türlü en yüksek fiyat/performans'ı bundan alırsın.

• Beğen
Geri