Scudo Sports

Fixie bisiklet toplamak istiyorum kadro sizce olur mu?

atakanka34

Üye
Tepki
0
Boyum1.65 civarı bu kadro ile fixie yapabilir miyim fiyatı da çok uygun

Scudo
Kadronun arka göbek bağlantısı dikey olduğu için fixie toplamaya uygun değil.
(imkansız değil ama verimsiz olur)

Kadro kulağı üstündeyse zincir gergisiyle single speed yapılabilir.
İstendiğinde vitesli hale dönüştürülebilir orjinali gibi.

Öncelikle herkese merhaba. Gerçekten çok faydalı bir site bisikletforum. Özellikle benim gibi bisiklet hakkında cehaletini azaltmaya çalışan biri olarak çok işe yarıyor.

Sorularıma gelecek olursak , ben single speed bir bisiklet toplamak istiyorum. Aynı zamanda kontra pedallı olsun istiyorum. Freni pedalla yapmak istiyorum.Bisikletimde herhangi bir kablo ya da ayrıntı gözükmesin oldukça sade bir görüntüsü olsun istiyorum.
Konta pedal ve 1 vitesli arka göbek arıyorum. Shimano CB-E 110/36T ve S-Shine 28H modellerini buldum fakat bunlar için 3 vites yazıyor. 1 vitesli kontra pedal için arka göbek modeli önerebilir misiniz ?
Diğer bir sorum ise oturduğum yer biraz yokuşlu bir yer bisiklete yeni başlayacak biri için hangi dişli oranlarını önerirsiniz ?
Şimdiden teşekkür ederim.

@Kumsal
fixie değil tek vites yapacaksanız ve son sürat açısından bir hevesiniz yoksa epey düşük oranlara gidebilirsiniz. 38-18 veya 38-20 olabilir mesela. Ama son hızınız düşük olacaktır. Kablo konusunda ise tek vites bisiklette arkayı kontra kullanacaksanız bile mutlaka ön fren olması gerekir. Arka frene güvenip yola çıkmayın.

@Kumsal
fixie değil tek vites yapacaksanız ve son sürat açısından bir hevesiniz yoksa epey düşük oranlara gidebilirsiniz. 38-18 veya 38-20 olabilir mesela. Ama son hızınız düşük olacaktır. Kablo konusunda ise tek vites bisiklette arkayı kontra kullanacaksanız bile mutlaka ön fren olması gerekir. Arka frene güvenip yola çıkmayın.
teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Hızı arttırmak için dişli saysını arttırmak mı gerekir?

@Kumsal
Ön dişliyi artırmak veya arka dişliyi küçültmek gerekir. Arkadan eksiltmek hem daha kolay ve ucuz hem daha etkili oluyor. O yüzden baştan önde 42 ve 44 dişliye gidip sonra yavaş yavaş arkayı da küçültebilirsiniz.
yokuşlu yerde yaşıyorsanız 2,5 orandan daha fazla çıkmayın derim. yoksa sıkıntı olabilir.

@Kumsal
Ön dişliyi artırmak veya arka dişliyi küçültmek gerekir. Arkadan eksiltmek hem daha kolay ve ucuz hem daha etkili oluyor. O yüzden baştan önde 42 ve 44 dişliye gidip sonra yavaş yavaş arkayı da küçültebilirsiniz.
yokuşlu yerde yaşıyorsanız 2,5 orandan daha fazla çıkmayın derim. yoksa sıkıntı olabilir.
Tabi ön dişliyi büyüttükçe pedalı çevirmek daha zor olur değil mi ?

Geri