Scudo Sports

Fixed'im hızlı yıpranıyor

Onur Onursal

Aktif Üye
Tepki
64
Daha fazla kuvvete maruz kalması sebebiyle fixed'in yıpranmasının, ve ayarlarının daha çabuk kaçmaısnı bekliyordum ama bana bu biraz fazlaca çabuk geldi.

Bisikletim henüz 150-200 km. yi bulmadı lakin:

1- arka jant akoru fena halde kaçmış durumda
2- kullandığım ilk günden beri hafif ve periyodik olmayan "tınk"lamalar duyuyordum. Şimdi o tınklamalar sıklaştı, daha düşük kuvetlerde de geliyor ve periyodikleşti. Daha ilk günlerden göbek dağılması yaşamış olma imkanım var mı ?
3- İlk kullanmaya başladığım günden beri pedalda hafif bir boşluk var ve sadece zincirdeki boşlukla ilgili olduğunu düşünmüyorum.
4- Kalkarken bariz bi gıcırdamayla kalkıyorum. Bu da hiç hoşuma gitmiyor
5- Fixed'i kullanmayı ben mi becremiyorum (Bu gerçek bir soru değil)

Scudo
Tınklamalardaki tek tesellim arka jant tellerinden geliyor olması ama o veya bu şekilde bisikletin sessizliğini bozuyor ve doğru gitmeyen bişeylerin sinyalini veriyor.

Bisikletiniz yeni sanırım, ilk 100km den sonra zaten satıcılar geri çağırırlar ürünlerini, sağını solunu sıkarlar problemler hallolur, hoş genelde viteslerde olur bunlar, sizin o tip bir probleminiz yok:) bir götürün servise hallolur sanırım;)

• Beğen
Tepkiler: Onur Onursal
Bisikletim toplama olduğu için geri çağıran olmadı hiç :D Gerçi yine de servise götürülebilir ama kendi yapabileceğim birşey varsa önce onu denemek isterim. Bisikletçiyi en iyi ihtimalle cumartesileri işten erken çıkabilirsem görme ihtimalim oluyor. Sorunların biri hariç hiçbiri yeni malzeme olmadan çözülecek gibi de durmuyor ama yine de forumda paylaşmakta fayda var. Hem aynı sorunları yaşayanlar varmı görmüş oluyor hem de dorunu yaşamamak için yapılması gerekenleri öğreniyoruz ;)

• Beğen
Tepkiler: Hasan ERKAN
Pedaldaki tıklama ve boşluk bende de ilk km lerde olmuştu, göbeğin gevşemesinden dolayı oluyor o. Düzgünce sıkarsanız onu sorun halloluyor. En azından benimki öyleydi şimdi düzeldi yok.

• Beğen
@Halil Uygun

Bu kısa ve öz izahın üzerine başka yoruma gerek yok sanırım.
Tecrübe...

Sanrım 3. yada 4. binişimde aynakolda boşluk sorunu yaşadım..Zarar görmeden sıktım..Flip flop hub'ım var ama şimdilik sadece SS kullanıyorum..Çoğunlukla yanımda gerekli aletlerle dolaşmaya gayret ediyorum..

@mcanb

Bir tecrübede ben aktarayım, pedalı aynakola takarken gresle yağlamazsan ne kadar sıkarsan sık sanki göbek dağılmış gibi bir ses yapıyor:) tecrübeyle sabittir:D

@binRR

Kolay halledilir sorunlari seviyorum. Bu aksam da bunu deneyecegim.

@mcanb

Bunu yapica bendeki tiklama biraz daha artti. Yavas giderken azaldi gibi ama daha yuksek hizlarda tikirti daha cok. Bu durumu mantiga buruyecek bi fikrim yok. Bisikleti sadece dinlemek maksatli bi sure kullanip ona gore hareket edecegim sanirim. Deminki "pedal sesi" meselesini baskasindan da duymustum. Gres cozumu ise yararsa ne mutlu bana.

@Onur Onursal

Hadi yau :/ Boşluk azaldı mı peki?

@mcanb

Saglik olsun. Oneride bulunmaniz bile guzel birsey. Belkide sesin kaynagi bahsettigimiz sey bile degildir. Pedal fikrini 2 kisiden birden duydum ve denemek istiyorum.

Bosluga gelince; Bariz hissedilir bi bosluk yok aslinda. Yani normal kullanimda yola konsantre olmusken, kalkarken, dururken hissedilen hic bisey yok fakat hafif pedal cevirirken aksi yone hafif bi kuvvet uygulandiginda hissedilen bisey var. Yani onu hissetmek icin bisikleti biraz dinlemek gerekiyor. Zincirden oldugunu sanmiyorum dedim belki ama buyuk ihtimallede baklalarin arasindaki bosluktan baska bisey degil.

Geriye guc uygulandiginda verdigi his gobek boslugu gibi bisey. Bunu aciklamak ya da tarifini yapmak zor simdi :D Ama netice olarak gobegin freewheel olmayisinin yarattigi bi sanri sadece.

Bende Bisikletimi dinliyorum ileri giderken geriye guc uyguladigimda milim bosluk hissetmiyorum diyen cikarsa apayri tabi.

Fixed çarkı kullanırken pedala güç uygulayıp arka tekeri kitlediğinizde minik bir boşluk hissediyorsanız eğer sistemi doğru kurmamışsınız demektir.

Çünkü yukarıda yazdığım hareketle beraber gelen boşluk demek gökek - fixed dişli - lockring üçlüsünde problem var demektir...

@Halil Uygun

Bahsettiginiz sey "skid" tabir edilen hareket ise onu yaparken hicbir bosluk hissedilmiyor.

Lockring ile disli arasinda gozle gorulemeyeck kadar hafif bir bosluk olabilir. Bu da fixed dislinin gobek ile lockring arasinda donmesine sebep olabilir. Bir kontrol edin derim ben

Bütün yorumları ve önerileri okudum.
Sanırım yapacak tek şey kalmış.
Sesin ayna dişlisi vidalarından geliyor ihtimali yülsek. (BCD)
Muhtemelen gevşedi veya iyi sıkılmadı.
Birde onları sıkmayı deneyin.

!!!Vidaları arkadan sabitleyerek önden alyan ile sıkmanızı sağlayan sabitleme anahtarı olmadan ne kadzr sıkarsanız sıkın. Yeteri gücü uygulyamadığınız için çabuk gevşeme olur!!!!

Bilgine

• Beğen
Geri