Scudo Sports

Fixed BB niye zırt pırt gevşer?

mcanb

Forum Bağımlısı
Tepki
903
Selamlar,

Fixed imdeki bb 2 haftada bir gevşiyor. Daha önce sıktım ama sonradan yine o boşluğu hissediyorum. Tam olarak gevşeyen yer aynakolun bağlandığı yer değil kadroya bağlanan kısım. Sorun ne olabilir? Göbek kare milli.

Kadroyla uyum sorunu yüzünden olduğunu düşünmüyorum çünkü öyle olsa ilk başta hiç sıkılmazdı heralde.

Teşekkürler

Scudo
@mcanb

Kadro ile uyum sorunu olduğunu bence düşünmek gerekir (Bir ihtimalde olsa)
Montaj sırasında sıkılmış ama yanlış sıkılmış ta olabilir ve sonucu yeni yeni ortaya çıkıyor...

Ön fren varmı diye sorucam ama kullanmama ihtimaliniz düşük.

Kullanmamış olsaydınız - Sık ve sert frenlemeler buna neden olabilir dicektim (Frenden kastım arka tekeri kilitlemektir)

BB'nin fixed dışındaki bisiklerde de gevşediğini gördüm açıkcası...

Söküp kontrol etmekte fayda var...

@Halil Uygun

Teşekkürler,
Ön fren kullanıyorum, pedalları kullanarak ta fren yapıyorum fakat %30 pedal %70 fren diyebilirim.
BB kalitesinden kaynaklanıyor olabilir mi sizce? Fixed teki kuvvetlere dayanamaması gibi bir sorun? Kadro 80 öncesi cromoly, standartları ne kadar değişti o zamandan beri bilmiyorum, eğer uyumlu değilse ne yapabilirim?

Bir soru daha, bu genel bir soru. Göbeği sıkarken ne kadar kuvvet uygulamalıyım? Diğer hassas parçalar gibi hafifçe sıkmak yerine daha güçlü sıkmam daha doğru sanırım değil mi?

Tekrar teşekkürler

@mcanb

Göbeği sıkarken evet - Narin olmaya gerek yok (Bence)

Her parça için kalite belirleyici faktör aslında ,
Ön fren kullandığınız için BB'ye ciddi şekilde yüklenmeniz mümkün değil zaten...

Burada kadronun BB dişleri önemli , takılırken yada takılmadan önce hasarlı olabilirlermi ?

kadro 80 öncesi diyorsunuz bu az bir süre değil...

Bende Cro-Moly kullanıyorum (Dawes Scorpio) ve ön fren kullanmıyorum BB'de çıt yok...

Biran önce siz o BB'yi söküp bi baktırın derim...

Ben Fixed açısından yaklaştım ; tahmin edemediğim noktalarda da problem olabilir , Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Geri