Scudo Sports

Fenerbahçe Bisiklet Yolu İhlali ve Silahla/Bıçakla Tehdit

Y. Serdar Güler

Aktif Üye
Tepki
202
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar her geçen gün bu lanet olası trafik magandalarının sayısı artıyor!

Dolmuş durağına park etti diye adamın kafasını döner bıçağıyla kesen canavarı, yol vermedi diye adamı göğsünden, boğazından bıçaklayan hayvanı ve bunlar gibi onlarcasını duyduktan sonra kendime bir söz verdim ve trafikte kavga etmemeye başladım. Laf atıp işi orada bırakmaktan ibaretti benim için bu olay artık.

Son yaşadığım olay bu kararımın ne kadar yerinde olduğunu gösterir nitelikteydi resmen.

Altta aracını gördüğünüz şahıs, fenerbahçe taraflarında bisiklet yolunda ilerlerken sağ taraftaki otoparka girmek üzere aracını üzerime kırdı. Normalde sadece hatasını yüzüne vurur bir bakış atıp geçerdim ama bu adama baktığımda bana baya bi sövdüğünü farkettim el kol hareketlerinden. Adrenalinin de etkisiyle tabi bağırdım "öküz gibi bakmıycan, aynana bakıcan dönmeden" diye. O an otopark görevlisi çıktı "o araba sen dikkat edicen o mu dikkat edecek sen hatalısın" falan demeye başladı. Neyse bu adam otopark görevlisinden mi gaza geldi artık nedir bilmiyorum bir baktım bir taraftan bağırıyor bir taraftan da üzerimize depar atmaya hazırlanır bir şekilde aracın kapısını açmış torpido gözünden birşey çıkartıyor. Hemen aklıma gazetelerden okuduğumuz o felaket haberleri geldi ve arkadaşa ilerlemesini söyledim ve olay yerinden uzaklaştık.

Ben bu adama uysam dönsem kavga etsem resmen kim vurduya gidicem. Sonuçta torpido gözünden ne çıkartabilir insan? En iyi ihtimalle bıçaktır o.

Siz siz olun sakın ama sakın cüssenize güvenip fiziksel kavgaya girişmeyin, hatalı kişiye hatasını söyleyin geçin gidin bu kadar.

Bu herifi de emniyete bildirdim, fotoğrafın bir kanıtı olur mu bilmiyorum ama plakası gözüküyor diye gönderdim

https://i.hizliresim.com/0klPk9.jpg

Scudo
hiç kavga etmeye değmez boşver geçmiş olsun... Türkiye de kimseden bir şey beklemeyeceksin kim vurduya gidersin vallaha...

hep 2-3 hamle sonrasını düşünerek sürmeye çalışıyorum potansiyel tehlikenin olduğu yerlerde...

Yetişkin bir toplum olabilsek inan bunlarin hicbiri olmayacak. Kuzey avrupa toplumlarinin en onemli ozelligi bu iste. Sorun ne olursa olsun siddete basvurmadan konusarak halletmeye calismak.
Gecmis olsun dostum. Heyecanlanmayan ve ofkelenmeyen yetiskin ruhlu insanlar daima kazançlı çıkar. En iyisini yapmışsın.

Birileri dersini vermediği sürece aynı kişi benzer bir olayda yine kendini haklı görecek bu yüzden her zaman kaçmak da çözüm değil adamı etkisiz hale getirmek de lazım bazen...

Ne kadar yanlış karar olsa bile, tahmin ediyorum üstüme bıçakla gelse 15 kg ağırlığındaki dağ bisikletimi kaldırıp üstüne atar atar atmazda üstüne atlar saldırırım hastanelik ederim gibime geliyor tabi bu torpidodan ne çıkarttığına göre değişir.Türkiye de birisi bir şey yapmaz ise hiç kaale alınmaz bence

@massaget etkisiz hale getirirken adama bisi olsa suclusun. Goze alinabilecek bisi degil. Ayagi kaysa dusse sen suclusun

@oktayakgoz Bu durumda malesef değişen bir şey olmaz aynı kişi aynı şekilde aynı olayları yapmaya devam eder bir ders almadığı için...

Şiddet sorununun temelinde eğitim değil, ADALET SİSTEMİNİN ÇALIŞMAMASI yatıyor. Ülkemizde her yerde şiddet olayları patlamış durumda, özellikle hastanelerde önüne geçilemeyen bir şiddet dalgası var. Yapanın yanına kar kalan şiddet şiddeti doğuruyor. Burada yapabileceğiniz bir şey yok, uzak durun başınıza bir şey gelmemesi için dua edin...

@massaget yaapacak bisi yok. Bu konuda yetkiniz olmadigi icin olabilecek sorunlarda suclusunuz. Hatta bilinsin diye soyleyim. Yuzunde iz kalirsa ciddi para cezasi da alirsiniz. Bizim devletimiz de magabda oldugu icin siz bir yanlis yapsaniz uzerinize cullanir.

Arkadasimin basindan gecen olayi anlatayim. 3 4 kisi marketine girip kavga cikariyor cocogun anasini biri yerde tekmelerken arkadas geliyor can havliyle anasini kurtarirken adam oluyor. 7 sene ceza aliyor. Kanunlara gore adam anasini oldurmedi icin bu suclu oluyor. Neden adam da kesici alet yok. Orantisiz guc kullanmis oluyor bizim arkadas. Yani bekleyeceksin anan dayak yiyecek sende artik kurtarabilirsen. Amerikada olsa bu olay hic ceza almazdi cunku adamin yerindesin. Uzatmaya gerek yok dogru olani dokuz koyden kovuyorlar burada.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Karşındakine "öküz" dersen orada kavga da çıkar cinayette işlenir. Bir insan hata yaptı diye ona küfretmemek lazım.

3. Dünya ülkesiyiz. Ülkece medeniyet seviyemiz artmadığı sürece, karşılaştığınız her olayda şanslı çıkıp adamın ağzını burnunu dağıtsanız bile bu olaylar sürekli olmaya devam edecek. Bizler ve bizden sonraki çok sayıda nesil maalesef bu medeniyet sürecini göremeyeceğiz. Bir ülkenin medeniyet seviyesi maalesef 5-10 senede olmuyor. Mümkün olduğunca uzak durmak gerek diyeceğim ancak 3 gün önce beni göz göre göre kaldırıma sıkıştıran taksicinin kaputuna tüm sinirimle tükürmekten kendimi alıkoyamadım. Sonrasında pişman oldum, ya bu gerizekalı gözünü karartıp taksisiyle bana arkadan çarpsaydı diye.

@KaanG

Kesinlikle haklısınız, Antalya'da bisikletle yaşadığım bir magandalık olayından sonra Fatih Polis Karakoluna şikayetçi olmak için gittiğimde bana söylenenler karşısında dumura uğradım... Antalya'da tramvay ve bisiklete ait olan yoldan arabayla seyredenlere polisin görmesine rağmen neden müdahale etmediğini sorduğumda " biz canımız istediğinde ceza keseriz, istemezse salıveririz. Hava gunesliyse yazarız, değilse birakiriz... " gibi bir cümle etmişti... Iki gün sonra polis otomobilininde aynı yoldan bisikletlerimizi yok sayarken gittiğini gördüğümde herşey yerli yerine oturmuştu.

@Y. Serdar Güler

Tebrik ediyorum kesinlikle doğru bir karar vermişsiniz. Öncesinde zekanızla hareket etmeniz, olayları sezmeniz kafası çalışan bir adam olduğunuzu gösterir. Korkmak değildir bu. Hayattan beklentisi olan biri olarak, hayattan hiç beklentisi olmayan insan dışı kişilerle bu hayatta hep karşılaşacağız. Insanların beylik laflarını boşverin, kendi hayatınız herkesin sözünden ve önerisinden daha değerli olsun!! Ortamı sezip ona göre akıllıca bir hareket yapmak her zaman en doğrusu. Bravo.

@Y. Serdar Güler

Bu tip durumlarda "keşke şunun çıktısı olsa da, alınların ortasına para yapıştırır gibi yapıştırsam" diyorum;

KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ
Madde.102;
a) Sağa dönüşlerde;
5) Dönüş sırasında varsa kurallara uygun olarak karşıya geçen yayalara ve bisiklet yolundaki bisikletlilere geçiş hakkı vermeye,
Mecburdurlar.

sağa dönüş ihlali, hatalı sürüş, 34 GY 5945 , 34GY5945 , Jeep konu başlığına plakayı lütfen ekleyelim arkadaşlar google da indexlensin

Malesef ulke bu tip primatlarla dolu. Bizlerin laneti de bu canlilarla ayni ulkede yasamak zorunda olmamiz herhalde.

Gecmis olsun.

@oktayakgoz

Esas sen okumamışsın. "El kol hareketinden sövdüğünü sandım" demiş. Bişey duymamış.

@clubber Ulke insanimiz kizgin yuz ifadesi ve el kol hareketleriyle sarki soyler hep zaten. Ayrica okuz dendi diye adam oldurmeyi mesrulastimak da neyin nesi?!

Geri