Scudo Sports

Faturasız bisiklet satış söz. için TC vermeyen satıcı

Tepki
67
İsim
Enes
Bisiklet
Salcano
Şaka gibi. Tc verirse risk olurmuş. Her yere kimlik fotokopisi verirken hiç bir şey olmuyor. TC si ile organize örgüt kuracam sanki. He birde ilk defa duyuyormuş bunu.
Ürün bende uzun senedir diyor. Fotoğraf var mı diyorum yok. Ya çalıntı mal ya dünyadan bi haber arkadaş.
Bir arkadaşın market bisikletini çalıp aynı yerde sahibinden de satıldığını gördüğümden beri belgesiz hiç bir alışveriş tavsiye etmiyorum.

Bu konunun suç unsuru oluşturup oluşturmadığı ile ilgili mahkeme ayrıntıları. Kısaca İsim konum vermeden bile o kişinin açıkça belli olması halinde suç unsuru oluşuyormuş yazıyor.

(link)

İftira ile suçlandım. İfadelerimin hukuka uygun olduğunu yukardaki mahkeme kararlarında açıkca vardır. Dolayısıyla bana bu ithamı yapan iftiracıdan diğer hakaretlerinde dolayı foruma şikayette bulundum. "vasıfsız" kelimesini hakaret kabul edenlerin (iftira cahil)bu durumu nasıl değerlendireceklerini merakla bekliyorum. İyi günler diliyorum.

Son düzenleme:
Scudo
Bilgilerinin açığa çıkmasını istemeyen uluslararsı boyutta çok önemli bir ajandır falan belki. Hak vermek lazım.
Bilgilerinin alınması durumunda üçüncü dünya savaşı bile çıkabilir.
Belki de bugün insanlığı çok büyük bir felaketin eşiğinden kurtardınız.
Zaten ortalık karışık.

• Beğen
Tepkiler: -velespitçi-
Konu ile ilgili bir şey takıldı kafama. Eskiden ikinci el telefon alırken "IMEI No ... olan ... marka model telefonu .... şahsa sattım" diye bir yazı alınır ve ekine satan kişinin kimlik fotokopisi konulurdu. (belki halen yapılıyordur bilemiyorum) Bu durum şase numarası olan araçlarda yada imei numarası olan telefonlar için bir sıkıntı teşkil etmiyordu. Ancak bisiklet gibi üzerinde herhangi sabit bir numaranın basılı olmadığı araçlarda nasıl olacak? Yani o bisikletin bu beyanda yazan bisiklet olduğu nasıl kanıtlanabilir? Bilmediğimden ve belki ileride bisikletlerimden birini satma ihtimalim olduğu için soruyorum, bilgilenelim ki doğrusunu yapalım biz de

• Beğen
Tepkiler: -velespitçi-
@onur caliskan

Bisikleti ters çevirin, orta göbeğin altına bakın. Orada kadroya damgalanmış (yapıştırılmış değil kadroya işlenmiş) seri no.yu görebilirsiniz.

Örnek;
stamped-number.jpg

Kac liralik bir alisveristen soz ediyoruz acaba burda ? Adamin tedirginligi bence dogru. Hak vermek lazim.

Ayrica bozuk Türkçenle adama hirsiz demissin , adama iftira etmişsin buradan.
Ben olsam sana birak Tc, selam vermem. Bu postu görüp sana dava açarsa sende verirsin bir Tc oda var.

Yapmayin boyle seyler Allah askina yok calintiymis bilmem ne.

Alma gitsin ama insanlara iftirada atma

Sen bu makinayi diyorsun sanirim. Alma zaten gercekten tadimiz kacti.
Kadroda ki bu göçük problem oluşturur mu?

...

@mariokaldato

Burda adamın ismi adresimi var mı. Verdim mi? Sen çok ön yargılısın ayrıca. Üründe o değil. O olsa zaten açmazdın. Adınıza üzüldüm şahsen YAZIKKKKKK. Yok iftira atmışşım yok bilmem ne. Görende bu kişi çalıntı mal satıyor diye başlık açtığımı sanacak. Komiksiniz gerçekten.
Ayrıca kendi yazdığını okuyun sonra benim türkçeme laf edin. :)

@tekin17
Ismini adresini vermeyince hırsız dememis mi oldun?
Bak abicim yazdiklarinin nereye gittigini algilamayacak yapidaysan yazma hiç.
Adam sana tc yada kimlik fotokopisi vermek istemeyebilir , bu onu hirsizda yapmaz, dunyadan bihaberde.
"_ Bu sartlar altinda ben bunu almam !!" dersin , kimse üzülmez.
Sen ya cahilsin yada bilerek iftira ediyorsun . (Bak senin kurdugun cumlenin aynisini ben sana kullandim. Simdi ikisinden birisini seç bakalim; hangisi hoşuna gidecek? )

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@mariokaldato

Benim kullandığım kelimeler diyorsun peki ben kime kullandım göster bakalım kime hırsız dedim. Bırakın boş yapmayı. İftira nedir? Bir araştırın.(bana cahil diyorsun)
Hala çökük kadroda ki adama dedin diyorsan vereyim linki sor bakalım ona.
Bende sana şunu sorayım. Okuduklarını algılayabiliyor musun abicim? Ben şüphelendim.

Ayrıca ürünün çalıntı olabileceğinden bahsetmişim. Ürün çalıntı olsa bile satıcı hırsız da olmayabilir. Benim bu kimsenin bilmediği satıcıyı hırsızlıkla da itham etmedim. Benim alacağım ürünün temiz olması meselem. Bilmem anlatabildin mi?

Son düzenleme:
Kimlik fotokopisi alsanda hiçbir işine yaramaz. Telefoncular resmen alım satım yaptıkları için resmi evrak olarak işleme koyabilirler vermiş olduğun imzalı beyanı. Ama sen bisiklet alım satım yapmıyorsan; imzalı TC li beyan almış olsan bile,kağıt parcasından öteye geçmez. Yüksek meblağlı bir ürün alıyorsan, notere gidersiniz ordan beyan düzenlersiniz o zaman kafan rahat olur...

@tekin17
Ya cahilsin yada iftiracisin dedim . Ikiside sende varmış pardon.
2019-06-29 11.13.04.png
Sen bu cumlende o sahısa bir önermede bulunuyorsun;
A) Hırsız
B)cahil
Adam kimlik bilgilerini vermemekte özgür ayrica .

@mariokaldato

Baştan sona tekrar tekrar okumanı tavsiye ederim yazdıklarımı.

Bende ürünün çalıntı olabileceğini söylemekte özgürüm. Fakat sen kişilere hakaret etmekte özgür değilsin.

Ayrıca ürünün çalıntı olabileceğinden bahsetmişim. Ürün çalıntı olsa bile satıcı hırsız olmayabilir. Benim bu kimsenin bilmediği satıcıyı hırsızlıkla(hırsız kelimesini kullanmadım da) itham değil ürünün çalıntı olabileceğinden bahsettim.Benim alacağım ürünün temiz olması meselem.

Son düzenleme:
Dur anlatiyim 1 ay önce bende aynı olaylar başımdan geçti.. Çocuga bisikleti alırken kimlik fotokopisi ver dedik mırın kırın etti vermedi.. Sonra 2 gün sonra evlerine gittik babasıda tanıdık çıkınca bisikletimizi aldık ve kagıda imzalı şekilde verildi.. Şuan kagıt ile ispat edebilirim.

Bir insana hırsız yakıştırması yapmak için doğrudan hırsız denmesi gerekmez. Laf oyunu yapmaya evirip çevirmeye gerek yok.Sattığı mala çalıntı deyip satıcıyı düşürdüğün durum hakkında empati kurup mevzuyu idrak edemiyormusun?

Böyle gelişi güzel düşünmeden konuşma arkadaş çevrende olur bir samimiyet vardır birbirinizi tanıyorsunuz dur yanlış konuşulsa dahi yanlış anlaşılma olmaz arkadaşlık, aradaki muhabbet durumu kurtarır.

Fakat tanımadığınız hiç görmediğiniz insanlar hakkında böyle emin olmadan doğrudan itham etmek yada ima etmek hiç doğru bir davranış değildir canınızı sıkacak durumlar doğurabilir.Facebook tada bir bisiklet gurubu var hep aynı mevzu adama bakıyosun 14 yaşında var yada yok ama muazzam hayat tecrübesi ile olayı çözmüş neymiş ilana bakmış yorumlardan fotoğraflardan çalıntı olduğunu anlamış aklınca da ifşa edecek.

Bir gün rast gelirsiniz eli kolu uzun rahatsız birine kendinizce saf masumane yaptığınız itham size öyle kanallardan öyle bir patlar ki bir daha sanal ortamda yorum yapmaya çekinirsiniz 3 kere düşünürsünüz..

@erasdeman

Öyle bir şey yok. İki kişi arasında düzenlenen sözleşme özel evrak niteliğindedir ve uyuşmazlıklarda mahkemede delil olarak kullanılabilir.

Elde kuvvetli deliller olmadan bir insanı hırsızlıkla suçlamak yanlış. İddianızı ispat edemezseniz, karşı taraf da sizin hakkınızda kendisine iftira atıldığı ve itibarının zedelendiği gerekçesiyle dava açabilir. O yüzden özellikle fikirlerimizi yazılı olarak ifade ettiğimiz mecralarda kullandığımız kelimelere çok daha fazla dikkat etmekte fayda var.

[/QUOTE]
@OmerKa

Yazdıklarımı tekrar tekrar okumanızı tavsiye ederim. Benim yazdıklarımda bir suç unsuru yoktur. Arkadaşın hakaret kelimeleri suçtur.

Yazılanları siz anlayarak okuyun bence.

@Mehmet Altuğ

Ben isim vermiyorum. Aksi ispatlamadıkça kişi masumdur. Kim benden şikayetçi olacak. Bana çalıntı mal satıyor olabilir dedi kim diyecek. Hee topluma güvensizlik aşılıyorsun dersen ben dikkatli olma açısını tavsiye ediyorum.

@tekin17
Direk olarak hırsız demiyorsunuz ama yazınızla indirek olarak hırsız demiş oluyorsunuz. '' Ya çalıntı mal '' kelimesini kullanarak satıcıyı direk %50 hırsız pozisyonuna koymuş oluyorsunuz. Anladığım kadarı ilede arkadaşların size anlatmak istediği bu.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@tekin17

Tekin bey,

yazdiklarinizi kim olsa ayni anlar ki siz kendi yazdiklarinizi bile anlamiyor ve hala israrla ben öyle yazmadim diye idda ediyorsunuz. Hersey ap acik ortada, bu neyin iddasi? Sizinki ayni suna benziyor oraya catal fotografi koyuyor ve o catali bicak diye yaziyorsunuz, arkadaslar ise o bicak degil catal diyor ama siz hala hayir o bicak diyorsunuz oyasa fotografdaki kanitlanmis catal.

Simdi bu kadar arkadas yazdiklainizi ben dahil ayni sekilde anliyorsa hata sizdedir. Eger idaanizda devam ediyorsaniz verin bisikletin sahibinin ismini soyadini facden bulalim buraya davet edelim, gelsin oda okusun ve hakkinizda suc duyurusda bulunsun bakalim mahkeme nasil anlayacak yazdiklarinizi.

Diger arkadas ise size hakaret etmemis sadece dogrulari yazmis ki siz bunuda hakaretolarak kabüllemissiniz. Bence daha fazla batmadan bu konuyu kesin ve ortalik düzelsin.

Yazdıklarımın kanunlara uygun olduğunu düşünüyorum. Kötü söz kullananlara aide ediyorum.
Daha da uzatmak niyetinde değilim. İyi günler

Geri