Scudo Sports

Farlar hakkında...

A.Taha TERCAN

Aktif Üye
Tepki
101
Merhaba arkadaşlar.Forumlarda detay bulamadım fakat merak ettiğim bir şey var:
Topeak Headlux ön far aldım.Kaska monte edilen cinsten.Trafikte görünürlük sağladığı kesin . Fakat yolu aydınlatma özelliği yok.
Aldığım mağazadaki arkadaş da bisiklet farlarının zaten görünürlük için olduğunu araç farına benzer bir durumu olmayacağını söyledi (en azından belli bir fiyat düzeyinde...) Bu doğru mudur ? Aldığım farı değiştirmeli miyim sizce ?

Bu şu an kullandığım far :

http://img826.imageshack.us/img826/4271/headlux.jpg

Bu da eğer değiştirme imkanı bulursam gözüme kestirdiğim sistem. Bu ön far gece yolu aydınlatır mı acaba :bilmiom:

http://img269.imageshack.us/img269/6264/pr01634max.jpg

Scudo
@Yunus YILMAZ

Aynen ben de katılıyorum. Bir yıldır kullanıyorum. Yarısı gece sürüşü olmak üzere. 30 Tl civarında her yerde bulabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: A.Taha TERCAN
@A.Taha TERCAN

Mağazadaki arkadaş aldığın far için doğru söylemiş o model yolu aydınlatma amaçlı değil görünme maksatlı bir ürün.ikinci gösterdiğin senin amacına daha uygun.Ayrıca piyasadaki çoğu far şehir içi ve yarı karanlık yollarda yetmesine rağmen yüksek sürat ve zifiri karanlıkta çok faydalı değil.Söylediğim şartlarda yolu aydınlatabilen farlar ise oldukça pahalı.Kullanım yerlerinizi yazarsanız daha güzel bilgiler gelecektir.

• Beğen
Sizin aldığınız görünmenizi amaçlayan model. Gidona takılan farlar nispeten aydınlatma sağlamakla beraber yetersizdir. özellikle yağmurlu asfaltta, karşıdan gelen araçların ışığında, hızlı gittiğinizde. Bu farlar kısıtlı bir bölgeyi aydınlattığından fazla bir şey beklemeyin. S-Sun farlar ışığı dağıtmadan tek noktaya odakladıklarından sanıyorum çarptığı yüzeyde daha parlak bir aydınlatma yapıyor ama o farda da ışık huzmesinin çarptığı yüzeyde oluşturduğu daire küçük olduğundan noktasal aydınlatma yapıyor. 50-80 TL arası para vereceğinize 30 TL ye S-Sun alın derim. 200 TL ve üzeri fiyata satılan şarjlı aküsü olan ion ampullü farlar bu konuda daha başarılılar ama o kadar para vermeye değer mi düşünmek gerek. Neticede kendi adıma sürüşlerimin çoğu gündüz oluyor.

• Beğen
Her ikiside önünü aydınlatmaya yetmez. Zaten çoğu far önü aydınlatmak için yeterli değil. Ben 2 tane 1W power ledli far kullanıyorum anca yetiyor.

• Beğen
Cevaplar için çok teşekkür ederim herkese. Bende iki tane far kullanmayı düşünmedim değil ama maliyeti tek kullanmak istiyorum :p . Peki bu iluminex ile s-sun arasında çok fark var mıdır yoksa o segment hep aynı mı acaba ?

Ben de ssun kullanıyorum. Işığı Odakladığı 10 metreden ilerisinde aydınlatma yakından daha iyi oluyor. Yani yakına ayarlarsanız daha dar bir alanı aydınlatıyor. Ben s sunla birlikte yakın için de daha ucuz ama ışığı dağıtan bir fener kullanıyorum.

• Beğen
@emre karakoç

Kullandığınız ikinci fener ve fiyatı nedir acaba. Bir de şu 1TL'cilerde satılan fenerlerden adam olmaz mı ki acaba :D

@A.Taha TERCAN

1tl ye bulamazsınız ama 10 tl civarına power ledli fenerler aynı dükkanlarda satılıyor.Eğer birde onların mercek odaklamalı olanları var onşardan bulursanız kaçırmayın derim mercek odaklamalılar ile çift kullanırsanız daha uzun bir alanı aydınlatabiliyorsunuz peş peşe denk getirerek.

• Beğen
Eğer bisikletinizi sokak aydınlatmalarının yeterli olduğu yerlerde kullanıyorsanız S sun far işnizi fazlasaıyla görür. Eğer maceracı bir yapınız varsa yani bisikleti ormanlık, dağlık alanlarda ve dar patika yollarda kullanıyorsanız o zaman kesenin ağzını açmanız gerekecek. O zaman 200 liranın üzerindeki profesyonel farlardan almanız gerekecek. Bisikleti yerleşim yerleri dışındaki asfalt yada stablize yollarda kullanıyorsanız o zaman 2 adet S Sun yada bir adet 1 Watt lık ledli far işinizi görür. Benim bisiklette 2 adet 5 li led var, bir de bunların haricinde 12 Volt luk dinamolu far var. Bisikleti genellikle yerleşim yerlerinde kullandığım için ledli farlar yetiyor. Yerleşim yerleri dışında yada elektrikler kesilip sokaklar kapkaranlık olduğunda dinamoyu çalıştırıyorum. Dinamoya bağlı far abartısız bisikletin hızı 30 km saate ulaşınca motosiklet farlarını aratmıyor. Ancak hızımı bir miktar azaltıyor.

Merhaba.

Ben Kipa'dan 12 LED'li kafa lambası aldım, fiyatı 5 TL.

Aydınlatma çok çok iyi ama 12 LED pili hızlı tüketiyor tabii ki.

Geri