Scudo Sports

Farkındalık yarat, hareket et!

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Bisikletinde taşıdığı eviyle 81 il ve 800 ilçeyi gezecek. "Farkındalık yarat hareket et" sloganı ile İstanbul’dan bisikleti ile yola çıkan Abdülhalim Akçay, Türkiye turunda 8 il ve 70 ilçeyi gezdi. Akçay, 2 yıl aralıksız olarak sürecek Türkiye turunu tamamladığında 81 il ve 800 ilçeyi gezen ilk gezgin olacak. Mardin Midyat doğumlu olan 38 yaşındaki Dil Fakültesi mezunu Abdülhalim Akçay, turizm sektöründe kazandığı 4 aylık asgari ücret maaşı ile Türkiye turuna çıktı. Bisikletine taktığı yağmura dayanıklı sepetlere yedek kıyafet, dizüstü bilgisayar, çaydanlık, yemek ocağı ve çadırını yükleyen Akçay, İstanbul Galatasaray Üniversitesi önünden 28 Kasım 2018 tarihinde turuna start verdi. Bu süre zarfında karda da, yağmurda da, güneş altında da bisiklet süren Akçay, en çok vatandaşların kendisini turist sanıp 'hello' diye tepki vermelerinden rahatsız olduğunu söyledi. Bir gün kendisine böyle seslenen birine, “Sizin gibiler 'hello' demeyinceye kadar pedal çevirmeye devam edeceğim” yanıtını verdiğini söyleyen Akçay, daha sonra bu kişinin hatasını anladığını ve kendisini çay içmeye davet ettiğini anlattı.

KARACASU’DA AFRODİSİAS’A HAYRAN KALDI
Bisikletiyle İstanbul’un ardından Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Manisa, İzmir ve Aydın’ı kapsayan 3 bin 313 kilometreyi tamamlayan Akçay, turun 83. gününde Karacasu’ya geldi. Karacasu’da bisikletiyle turlayan Akçay, Afrodisias Antik Kenti'ni gezdi. Anatolia Restaurant, kamp alanında çadırını kuran Akçay, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’nın misafiri olarak ücretsiz olarak belediye pansiyonunda konakladı. Afrodisias’ı çok beğenen Akçay, bir gün mutlaka tekrar geleceğini, Afrodisias’ı daha uzun gezeceğini söyledi.

40 BİN KİLOMETRE 2 YILDA TAMAMLANACAK
Tur hakkında Ses Gazetesine bilgi veren Akçay, basının genel anlamda bu gibi konulara ilgisiz olduğundan yakındı. Doğaya, çevreye ve spora dikkat çekmek için bu tura çıktığını ifade eden Akçay, amacına ulaşmasında basının önemli bir yerinin olacağını dile getirdi. Türkiye turu yapan Gürkan Genç ve Hasan Söylemez gibi isimlerin olduğunu dile getiren Akçay, kendi yaptığı aralıksız 2 yıl süren, toplam 40 bin kilometreyi kapsayan turun tüm il ve ilçeleri kapsaması sebebiyle Türkiye’de bir ilk olacağını dile getirdi.

22 YAŞINDA BİSİKLETLE TANIŞTI, BİR DAHA İNMEDİ
Akçay, tura nasıl karar verdiği sorusunu, “Çocukluğumdan beri gezmeyi, görmeyi seviyorum, hoşuma gitti. Daha önce hep hayal ediyordum, insanlar nasıl oluyor da bisikletten düşmüyor diye. 22 yaşında bisikletle tanıştım. Çok sevdim. İlerisini düşünmeye başladım. Bunun nasıl ileriye götürebilirim diye düşünmeye başladım. Köyden şehre gittim. Sonra nasıl şehirden şehre giderim diye düşünmeye başladım. Ardından doğamıza ve hareket etmenin önemine dikkat çekmek için bu tura çıktım. Çok büyük keyif alıyorum. Hem insanlarla tanışıyorum, hem de tarihi ve doğal güzellikleri olan hiç gitmediğim yerleri görüyorum” şeklinde yanıtladı.

AÇLIK, KAR, YAĞMUR VE “HELLO” DİYENLER
Açlık, soğuk, kar, yağmur, rampa ve köpeklerle mücadele ettiğini ifade eden Akçay, “Günde ortalama 50-100 kilometre yapıyorum. 3-4 günde bir vücudu dinlendirmek gerekiyor. Bazı yerlerde yağmur ve kar sebebiyle fazla kalıyorum. Benim yaptığımın il ve ilçe sayısı bakımından bir örneği yok. Türkiye’yi gezen insanlar var. Ama benim gibi gezen yok” dedi.

BİSİKLETİYLE DÜNYA TURUNA ÇIKACAK
Doğa ve spor için “Farkındalık Yarat, Hareket Et” sloganıyla pedal çevirdiğini kaydeden Akçay, “Toplumumuza doğa ve spor sevgisi aşılamak için yola çıktım. Özellikle gençlerin bir nebze etkilenmesi hoşuma gidecek. Özellikle genç insanlara ulaşmak isterdim. Bu sebeple gittiğim yerlerde seminerler vermek isterdim. Fotoğraflar çekiyorum, tarihi yerlere uğruyorum, güzel insanlarla tanışıyorum. Turun sonunda yol hikayelerinden oluşan bir kitap çıkaracağım. Çektiğim videoları belgesel haline getirmeyi düşünüyorum. Türkiye turu 81 il ve 800 ilçe ve toplam 40 bin kilometreyi kapsıyor. Bu da 2 yılda tamamlanacak. Türkiye turu bittiğinde dünya turuna çıkacağım” diye konuştu.

“SPONSOR ARIYORUM”
Şu an işinin gezmek olduğunu dile getiren Akçay, “Bu tur bitsin istemiyorum. Ekipmanlar belli bir para istiyor. Şu an hiçbir sponsorum olmadan sürdürüyorum. Dünya turu için sponsor arıyorum. Ben 4 aydır çalışıyordum, o parayla çıktım. Çok ekonomik davranıyorum. Günlük 15 ile 30 lira arası para harcayabiliyorum. Konaklamaya para harcayamıyorum. Küçük bir tabağım ve ocağım var. Makarna, yumurta gibi yiyecekler hazırlıyorum. Bazen insanlar evlerine davet ediyor. Bugüne kadar benzinlik, cami, jandarma gibi her türlü ortamda kaldım” ifadelerini kullandı.

“EVİM BİSİKLETTE”
Çoğunlukla çadır kurduğunu söyleyen Akçay, “Çadırım, çantalarım mevcut. Kilometre göstergesi, şarj için harici güç kaynağım ve güneş panelim var. Kamera ve fotoğraf makinesi taşıyorum. Suyum var. Patlama durumunda tekerler için tamir seti var. Yedek ayakkabı ve yedek çorap, yağmurluğum var. Montum var. Yağmur geçirmeyen çantalarım var. Sele olarak bin kilometreden sonra oturduğum şekli alan sele var. Bin kilometreye kadar alışma süreci oluyor. Kıyafetlerim ve tüm eşyalarım bisiklette. Evim bisiklette şu an. Doğa ile baş başa, temiz havada güzel günler geçiriyorum. İnanılmaz güzel. İnanılmaz özgürlük veriyor. Bilmiyorum kolay kolay bisikletten inemeyeceğim. Çok güzel bir şey” şeklinde konuştu.

“DOĞA BENİM EVİM, ÇÖP ATMIYORUM”
İnsanların kendisini görüp etkilenmeleri ve spora başlamalarını için bu yola çıktığını söyleyen Akçay, şunları kaydetti: “Farkındalık yaratmak istiyorum. Türkiye’mizde insanlara doğa ve spor sevgisi aşılamak istiyorum. İnsanlar beni görüp etkilensinler. İnsanların yolda gelirken yola çöp attığını gördüm. Ben doğada yaşıyorum hiçbir çöpümü dışarı atmıyorum. Ben de bu konuya bireysel olarak elimden bu geliyorsa bunu yapmaya çalışıyorum. Sesimi duyurmak istiyorum. 40 bin kilometre sonunda kitap yazmak, çektiğim videoları belgesel haline getirmek, fotoğraf sergisi açmak istiyorum. Tur devam ederken gittiğim şehirlerde insanlara üniversitelerde okullarda sunum yapmak istiyorum. Amacım insanlara ulaşmak."

“BAŞLAMAKTAN KORKMASINLAR”
Türk insanının da spor yapabileceğini göstermek istediğini kaydeden Akçay, “Yerli gezginlere yabancı gözüyle bakmasınlar. 'Hello, hello' demesinler. Ben bu zor şartlarda bunu yapabiliyorsam ve keyif alabiliyorsam herkes yapabilir. Başlamaktan korkmasınlar. Ekipman ve bisikletin tipi hiç önemli değil, başlamaları lazım. Başladıktan sonra her şey daha kolay olur. Yerli olarak bizim de gezebileceğimizi göstermek istiyorum. İnsanlar beni görünce turist sanıp 'hello' diyorlar. Bu çok tuhaf. Türk insanı da bu şekilde gezebilir. Bunlara alışmamız lazım” dedi.

“KONAKLAMA İÇİN DESTEK OLMALILAR”
Kendisinin Karacasu’da konaklamasını sağlayan Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’ya teşekkür eden Akçay, pek çok şehirde bu konuda sorun yaşadığını söyledi. Akçay, “Özellikle belediye ve kaymakamlıklar bu konulara çok fazla katkı yapmıyor. Çok yerde ulaşmaya çalıştım fakat katkı alamadım. Lüleburgaz’da Bisiklet Akademisi gezgin bisikletlileri ücretsiz ağırlıyor. Kaymakamlığın ve belediyelerin imkanları olmasına rağmen destek olmuyorlar. Köylerde bile insanlar daha sıcak karşılıyorlar. Daha misafirperverler. Kentlerde imkanı olan vatandaşlar ve kurumlar destek olmuyorlar. Lüleburgaz Belediyesinin ve Karacasu Belediyesinin yaptığı gibi ücretsiz konaklama imkanı vermeliler” diye konuştu.

"BASIN DAHA ÇOK DUYARLI OLMALI"
Ses Gazetesine konuya gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Akçay, “Basın çok duyarsız. Şu an başka işimiz var deyip çok fazla hiç ilgilenmedi ulusal ve yerel basın maalesef. Belki parasal anlamda değeri yok ama basının değer vermesini istiyorum. Maddiyat geçici, bu doğayı güzel bir şekilde korumalıyız. Şu gördüğümüz çöplere baksanıza güzel bir şey değil bu. Atatürk’ün dediği gibi sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Sağlam spor yapan çevreye saygılı bireyler yetiştirdiğimiz zaman güzel bir ülke, güzel bir toplum oluruz. Ben bunu bireysel bir şekilde yapıyorum, basının bu konuda sesimizi duyurmasını istiyorum” ifadelerini kullandı. Akçay ayrıca vatandaşların facebook, instagram ve youtube adreslerinden takip edebileceklerini söyledi.

“HİÇ HASTA OLMADIM”
Zorlansa da asla pes etmeyeceğini söyleyen Akçay, “Yoluma devam edeceğim. Güzel yerlere gidiyorum, güzel insanlarla tanışıyorum, pedal çeviriyorum. Bir de yolda hiç hastalanmadım. Bisiklet hasta etmez. Karda da bindim, yağmurda da bindim fakat hastalanmadım. Eğer evde dursaydım bu zaman zarfında iki, üç kere hastaneye giderdim. Sadece küçük bir grip geçirdim o da kaldığım evin penceresinin gece açık kalmasından dolayı. Spor asla hasta etmez. İnsanlarımız doğaya sahip çıksınlar, spor yapsınlar, bisiklet binsinler. Doğayı koruyalım. Korumazsak kendimiz yaşayamayız. Çünkü oksijen deposu” şeklinde konuştu.

KAR FIRTINASINDA JANDARMA KUCAK AÇTI
Meriç nehrinden geçerken kar fırtınasına yakalanmasının anısını paylaşan Akçay, sözlerini şöyle tamamladı: “Camiye gittim. Hoca önce müftülükten ve kaymakamlıktan izin alacaksın dedi. Jandarmaya gittim. Önce çay getirdiler. Sonra yemek saati dediler. Yemeğimi yedim, sonra derdini anlat dediler. Anlattım. Konaklayacak yer arıyorum dedim. Misafirhane yok ama uzman çavuşun odası var dediler. 5 yıldızlı otel konforunda bir gece geçirdim. Sağ olsunlar."

190357 dosyayı görüntüle

190358 dosyayı görüntüle

190359 dosyayı görüntüle

190360 dosyayı görüntüle

190361 dosyayı görüntüle

190362 dosyayı görüntüle

190363 dosyayı görüntüle

Kaynak: (link)

Bugünlerde sık sık bu tür haberlerle karşılaşıyoruz. Yolda olan bütün seyyahların sıkıntısı hemen hemen aynı, bizim yapabileceğimiz en güzel şeylerden birisi sanırım onların sesini bir nebze duyurabilmek, sesi olabilmek.

Scudo
Harika haber
Tesekkurler Ömer bey

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Hırslı ve azimli bir kardeşimiz, kısıtlı imkânlarıyla yola çıkmasını takdirle karşılıyorum, ama sponsor arayıp haber olmaya çalışmaktan seyahatin amacından sapacak diye korkuyorum. Biraz kendi başına yol alsa, yolun kendisiyle başbaşa kalsa daha iyi olacak bence. Haber olmak neyse de, sponsor dediğin ha deyince bulunacak bir şey değil. Neyse... yola çıkan her bisikletli yol kardeşimizdir.

Başlığın açıldığında bu forumda üye değilmişim , aslında çok iyi bir habermiş. Bir arkadaş dar imkanlarla bisiklet ve bisikletçilik adına bir sevdaya tutuşmuş. Niyeti bisiklet işinin Türkiyede de bize rağmen yapılabileceğini anlatabilmek.

Makamların kendisine sahip çıkmamasından yakınmış. Çok zor şartlarda başlamış turuna. Huyum kurusun geçmişteki başlıkları deşmek gibi bir alışkanlığım var.
Yönetici Ömer Muratın bazen abarttığını düşünüyordum. Kimi başlık altında lütfen arkadaşlar ciddi olalım , illaki goy goy yapacaksanız size bir başlık açayım orda devam edin muhabbetinize dediğine ve bu söylemlerine çok kez alındığımı söyleyeyim. Ne bilem yönetici olmasa bu kadar artist bu kadar kırıcı olmaz derdim. Çoğu zaman ruh halini merak ederdim ve olur olmaz kibrine yahut tarzına akıl sır erdiremezdim.

Şimdi bu başlığın yöneticinin ruh haliyle ne alakası var diye düşüneceğinizi tahmin edebiliyorum. 1 yıla yanaştı forum üyeliğim. Duyarsızız arkadaşlar. Hemen hemen Türkiyenin her yerinde her ilinde ve ilçesinde bu forumun üyeleri var. 1 kişi çıkmış yola bilmem ne kadar zaman olmuş, nereleri gezmiş başına ne gelmiş bilen yok.

Bir Raşit başkan @mariokaldato mesaj atmış birde @bisikletgundemi yani başka hiçbir arkadaş nedir ne değildir diye bakmaya yada eleştirmeye bile tenezzül etmemiş.
Hani insanı bir serüvene yada bir olaya sevk eden dertleridir. Evet çoğunlukla budur. Birşeylerden bazen kendinden kaçar. Bu arkadaş bir sebeble yada bir tutkuyla bu yola başvurmuş. İyi de efendim biz ne yapalım. Yahu yanında olsak yeterdi. Şurada gördük burda en son gördük desek yeterdi.
Akşam 35 yaş üstü diye bir başlık açıldı az önce 5 sayfa dolmuştu. Şu başlık daha fazlasını hakederdi diye düşünüyorum. Çoğu başlıkta bakıyorum birçok arkadaş kapitalizm ve emperyalizm karşıtı. Bazı kendini bilmezlerde Selamun Aleyküm deyince dincilik yapıyorsun diye mırıldanıyor kedi yavrusu gibi. Her çeşit insanı tanıdım gördüm. Bir çoğu ile arkadaş ta olduk.
Şimdi bu arkadaşı kimse kollayıp gözetmek zorunda değil ama kimsede demesin Türkiyede bisiklet ve bisiklete dair hiç bir gelişme yok diye. Yahu nelere para harcamıyoruz. Hiç mi çoluğumuzun çocuğumuzun yada eşimin veya kendimin başımın gözümün sadakası olsun diye hayır vermiyoruz. Arkadaşı kimse evinde buyur etmek zorunda değil. Tanımadığın insana mesafeli olacaksın eyvallah. Ama bir yemek bir gün bir otel masrafı 100 lirayı ya 3-5 kuruş geçer veyahut geçmez. Sen yüz harcasan bizi yaratan Rahman ve Rahim ismi şerifiyle ya büyük bir belamızı defeder veyahut arkamızı dönmeden cebimizdeki 10 lirayı 1000 lira veya daha da bereketli yapar.Sultana sultanlık yakışır.

Sayın yönetici Ömer Murat bey kopyala yapıştırma olaylarını sadece bilgisayarda becerebiliyorum. Şimdi bu arkadaşla alakalı birşeyler araştıracağımda buraya atmada zorlanacağım. Yahut vaz mı geçti turundan bilgimde yok. Böyle paylaşımların İnsanın kendisini tazelemesine ve hayatına renk katacağına inanıyorum. Bir çok konuda imalı imalı laf etmenizi şimdi daha iyi anlıyorum.

Eğer Abdulhalim Akçay kardeşimiz yaşadığım bölgeye doğru gelirse seve seve bir otelde misafir eder gücümün yettiği ölçüde ihtiyaçlarını gidermeye çalışırım. Ne yapar ne eder berberime götürür zorunan bir traş ettiririm. Çünkü bizim millet şekle çok önem veriyor. Bunu bende çok iyi biliyorum çünkü bıyığım yüzünden ırkçı diyen çok oldu. Selam veriyorum Allah kelamı ediyorum diye yobaz diyen de çok oldu. Su akar yerini bulur.

Ve cümle forum bu konuyla ilgilensin lütfen. Kimin ne zaman ve nasıl yola düşeceğini Allah bilir. Becerikli arkadaşlar lütfen bu konuyu araştırıp atsın şuraya. Arkadaş devam ediyorsa takip ederiz. Kalın selametle tüm Canlar.

Yönetici Ömer Muratın bazen abarttığını düşünüyordum. Kimi başlık altında lütfen arkadaşlar ciddi olalım , illaki goy goy yapacaksanız size bir başlık açayım orda devam edin muhabbetinize dediğine ve bu söylemlerine çok kez alındığımı söyleyeyim. Ne bilem yönetici olmasa bu kadar artist bu kadar kırıcı olmaz derdim. Çoğu zaman ruh halini merak ederdim ve olur olmaz kibrine yahut tarzına akıl sır erdiremezdim.
başka hiçbir arkadaş nedir ne değildir diye bakmaya yada eleştirmeye bile tenezzül etmemiş.
Bir çok konuda imalı imalı laf etmenizi şimdi daha iyi anlıyorum.
Merhaba, yani beni yerdiniz mi, övdünüz mü anlayamadım ama hem kafa karışıklığınızı gidermek hem de “söz hakkı” doğduğu için bir iki noktayı aydınlatmak isterim; benim sözde “kibrimin” nedeni bu tür konuların ilgi görüp görmemesi ya da insanların hangi konuya daha çok mesaj yazdıkları değil emin olabilirsiniz. Bu bir tercih meselesi, insanlar hangi konuda vakit geçirmek istiyorsa o konuda daha çok fikir beyan ediyor, daha çok mesaj atıyor, bunun beni veya “yetkilerimi” ilgilendiren bir yanı yok. Ancak, okuma/araştırma özürlü bir toplumda, kısa yoldan ulaşabileceğimiz 3-5 faydalı bilgiyi de “goy goy”a kurban etmemek benim sorumluluk alanlarım arasında. Geçenlerde yaşadığımız yeni üyelerin konu açabilme “tartışmasını” hatırlarsınız. O kullanıcıyı tenzih ederek söylüyorum, insanlar iş araştırma ve okumaya gelince bunu vakit kaybı olarak görüyor ki bazı konu başlıklarında o kadar çok muhabbet araya giriyor, o kadar çok ikili atışma dönüyor ki gerçekten ulaşılması gereken faydalı bilgi arada kaybolup gidiyor, bu yüzden de haklılık payları oluyor. Yapmaya çalıştığımız şey bunun önüne geçmeye çalışmak sadece, ortada “kibirlik” bir durum yok yani.
Kullanıcıların bilgiye en kısa yoldan ulaşması için konuları kirletmemeye, doğrulanmış deneyimleri kafa karışıklığına yol açmayacak şekilde tek başlık altında toplayarak konu kirliliğinin önüne geçmeye, forum kuralları çerçevesinde siyasi ve dini tartışmaların önüne geçmeye çalışıyoruz hepsi bu.
“Goy goy”a müsait olan konu başlıklarında zaten dilediğiniz kadar muhabbet ediyorsunuz ve yöneticiler araya girmiyor dikkat ederseniz. Hatta çoğunlukla bir çok konu başlığında araya girmemeye özen gösteriyoruz. Mesela dün gece ki “35 yaşüstü....” gibi muhabbete müsait başlıklarda bazen biz de katılıyoruz goy goya ama yine sınırlı farkettiyseniz, çünkü üzerinizde bu yetki varken yazılan her cümle farklı yorumlanıp, algılanabiliyor.
Yani işin özü demem o ki; burada müdahale ettiğimiz konularda çabamız/hırsımız kişisel duyguların çok ötesinde, mümkün olduğu kadar forum kuralları çerçevesinde hareket etmeye, şahsi duygularımızı sorumluluk alanlarımıza yansıtmamaya, adil olmaya çalışıyoruz. Ama önünde sonunda bizler de insanız, hatalarımız olursa da affola.

@necmeddin abi bu konuyu gün yüzüne çıkardığın için çok teşekkür ederim eğer bu arkadaş hala turuna devam ediyorsa ve boludan henüz geçmediyse buraya geldiğinde imkanlar ölçüsünde yardımcı olmak isterim.

• Beğen
@Anonim her yönetici yerilir ve bazende övülür bunda bir tuhaflık yok. Ben sizin hakkınızda kendi fikirlerimi beyan ettim.
Çok yerilecek bir kişi varsa oda kesinlikle benim . Size karşı düşünce tarzı bile olarak haksızlık etmişim. Söz hakkınızı kullanıp olayı anlatmışsınız zaten.

Şimdi ben Abdülhalim Akçay hakkında google dan bakayım dedim çok birşey bulamadım. Facebook, twitter gibi uygulamalara yönlendiriyor. Benim internet aleminde , balık avı siteleri, mail adreslerim , bisiklet forum harici bir hesabim yok. Düşünmüyorum da zaten. Arkadaş hakkında daha sağlıklı bilgiye ulaşanlar paylaşabilirler. Bazılarımız galiba arkadaşın hipi tarzına uyuz oldu hiç oralı bile olmuyorlar.
@abidin3714 kardeşim varlığın yeter. İnşallah önce bilgi bulmak lazım.

@necmeddin abi şimdi sen söyleyince aklıma geldi ve facebooktan arattım en son 9 mayısta 11:43'de paylaşım yapmış paylaşımını aynen aktarıyorum:
''Bisikletle 6000 km...
İstanbul'dan başladığım ve tüm Trakya ege sahil bandı Antalya!ya kadar olan bisiklet turumdan videolar paylaşmaya devam ediyorum gerekli şartlar oluşursa 2021 yılında Türkiye turuna devam edebilirim.. Destek için youtube kanalıma abone olursanız sevinirim.'' bundan anlaşılıyor ki henüz bizim buralardan geçmemiş ve geçip geçmeyeceği meçhul birazdan youtube videolarını izleyeceğim. virüsten dolayı devam edemiyormuş. virüs geçtikten sonra ya bisikletle turunu bitirmeyi ya da sırt çantası ve otostopla dünya turuna çıkmayı düşünüyormuş. şartlar olgunlaşırsa bisiklet turunu bitirmek ilk hedefi imiş. neyse bu kadar bilgi yeter kendimi dedektif gibi hissettim :D

• Muhteşem
@abidin3714 arada bir bakmak lazım geçecek olursa üstümüze düşeni yaparız. Top diğer taraftaki arkadaşlarda. You tube üyeliğim var 20 yıla yakındır. Sosyal medyada balık videolarında çekmesem de izlemekte kesinlikle rakibim yok. Kanalına üye olmak bile yeterli destek için. :harika:

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
Sosyal medyada balık videolarında çekmesem de izlemekte kesinlikle rakibim yok.
izleme konusunda seninle kapışırım abi ama ben sadece sazan ve yayın avı izlerim arada da kara avı videoları izlerim. gerçi bu aralar bisiklete sardık balığı 2. plana ittik ama olsun :D

• Beğen
Turcu İstanbuldan çıkış yapmış şuan çanakkale civarlarında youtube hesabı var oraya bir kaç video atmış. Sakallarınıda kesmiş..

@abidin3714 Osmancık ,kamil, kargı tarafına gelecek olursan balığa önceden haber ver. Sen şimdi daha gençsin pedal olarak kapışamasamda balıkta kapışırım işte. :harika:
@okuyucuoptik şu an Antalya civarında galiba , benim baktığım video bodrumu gösteriyordu.@abidin3714 kardeşim son videosunda Antalyada olduğunu söyledi. Akdeniz bölgesindeki arkadaşlar denk gelirlerse sahip çıksınlar bisiklet adına yapılan bu faaliyete.

3 gün önce yüklemiş bu videoyu , kanalına aboneyim , 25 kişi anca izlemiş ,ben dahil 3 beğeni almış. Arkadaşlar face , instegramı olan yani sosyal medyayı kullananlar paylaşsın burda .Bu iş benim gibi a sosyal bir adama kaldıysa vah bize.

Son düzenleme:
  • Beğen

3 gün önce yüklemiş bu videoyu , kanalına aboneyim , 25 kişi anca izlemiş ,ben dahil 3 beğeni almış. Arkadaşlar face , instegramı olan yani sosyal medyayı kullananlar paylaşsın burda .Bu iş benim gibi a sosyal bir adama kaldıysa vah bize.
hocam bu video ya 25 kişi izlemesi bile fazla neden ? videonun içeriğinde ilgi çekici bir şey olmalı ve video başlığını filanca şeyi yaparken kılır dı,patladı,yamuldu vs. olmalı okuyan dikkatini çekmeli videoyu izlemesini sağlamalısın.
yolda 67.gün ben bu videonun neyini merak edeyim ? hayatımı 365 gün 6 saat yaşıyorum nasıl başlık..

@izmet bisiklet ustam haklısın. Arkadaş çok dikkat çeken bir iş yada paylaşımlarda bulunmuyor. Yola çıkış hikayesi önemli . Doğru çok bir becerisi yok. Fakat evrensel bir mesaj farkındalık yarat doğayı koru önemli olan bu. İş ehlisin sonuçta kaç çeşit insanla tanışıyorsun.
Benim bu konudaki tek derdim denk gelirse forumdan arkadaşlar güçleri yettiği ölçüde bir öğün yemek müsait olurlarsa fırsatları varsa misafir etsinler. Ben Abdulhalimin bu duygular içerisinde yola çıkmasına hayran kaldım. Merzifon tarafına gelse ilk icraat olarak berbere götüreceğim güzel bir traş. Takıntılı adamım taktımı takıyorum kafaya. :)
ARKADAŞLAR büyük yazdım kusura kalmayın youtube dan mesaj atmış şimdi Abdülhalim Alanya tarafındayım diyor. Haydi bakalım konuşturun misafirliğinizi arkadaşımızı bu yolculukta yanlız bırakmayalım.
@izmet bisiklet ustam bu arada sizin kanala da abone oldum. Kafamın takıldığı yerlerde danışırız.

Son düzenleme:
  • Beğen

Bazı arkadaşlar Abdulhalimi tuhaf bulabilir. Sonuçta o bir seyyah ve Türk insanına bisikletinin arkasına taktığı Türk bayrağıyla dilinin yettiğince gönlünün zenginliğince bir şeyler anlatmaya çalışıyor olaya bu açıdan bakalım. You tube dan mesajlaşıyoruz. En kısa sürede cevap vermeye çalışıyor. Kayıtsız kalmayalım. İzlemeye devam lütfen.

Ve son olarak çektiği tekrar tanıtım videosu.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
face den takip ediyordum geçen sene ama gezi bitti diye hatırlıyorum. büyük ihtimal eski çekimleri yayınlıyor şu anda.

• Beğen
face den takip ediyordum geçen sene ama gezi bitti diye hatırlıyorum. büyük ihtimal eski çekimleri yayınlıyor şu anda.
Büyük bir ihtimalle dediğiniz gibi.2 hafta kadar önce sormuştum ve Alanyadayım cevabını almıştım. Son videosu biraz komik olmuş. Amcam Dünya ülkeleri arasında 5. Ülke Birgi demiş. :)

Abdul Halim yoluna devam ediyor. İnstegramdan yahut diğer sosyal mecralardan takip etmiyorum. You tube dan izleyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Geri