Scudo Sports

Fakir işi Downhill bisikleti

Scudo
İlk iniş'te bu bisiklet; ben elde kaldırım diyor gibi durmuyor mu? :D

@I am the Uptown R. dün redbull un downnhill yarışmasını izeldim de bu sonradan yapılan bisiklete hayatta binmem ben çünkü o iş için tasarlanmamış bir şeyi kullanıyorsun ve iniş sırasında kadronun bir yeri kırılabilir ve bu ciddi yaralanmalar yapabilir diye düşünüyorum

@Mustafa Zeybek hidrolik yada pnomatik hangi sistemle calisiyor bu soklar? Eger çalışma karakteristiği belli ise ona uygun sanayiden bulunabilir diye düşünüyorum. Gerçi Halil ibrahim daha iyi bilir ama. Sonuçta bunlar matematik ve fizik yani bir denklem var ona uygun malzeme bulmak yada ufak değişimlerle ona yakın bir parça elde edilebilir.

@Çağdaş78
Hiç bilmiyorum doğrusu. Şoklarla ilgili araştırmaları alacağım zaman yapmayı düşünüyodum. Kurun gidişatıyla o zaman gelmeyecek gibi :D

Istersen sunlara bak : FESTO (pnomatik ) REXROTH (hidrolik)

@Çağdaş78
Rockshox' ın sitesinde birkaç modele baktım, anladığım kadarıyla hidrolik(REXROTH oluyor sanırım) hava(pnomatik) ve yayla çalışan farklı modeller var. Bazılarında birden fazlası aynı anda kullanılmış olabilir, detaylı bakmadım. (link)

@Mustafa Zeybek herhalde en sert kullanım kafe serisi ve vivid serisi. Sanayideki pistonlar kapalı kutu değildir. Açıp bakimlarinı yapabilirsin. Keçe takımlari vardır. Alır değiştirirsin. Yastiklama ayarları yapılır. Bunlarda alüminyum'dan imal edilmiş. Sadece yaylar çelik. Bence yapılabilir. Hatta kendin yaparsan istediğin çalışma ara ligi ve karakteristiginde çalışır. Halil ibrahim olsa biraz fikir verirdi.

@Çağdaş78
Yapılabilir mi bilmem ama yapmaya harcayacağınız efor, zaman ve para ile zaten bütün testleri düzgünce yapılmış şok alınır :D diyelim ki kendim yaptım, sağlamlığına nasıl güveneceğim ki. Sağdan soldan atlarken bir şey olursa bisikletle kıçım bütünleşebilir :rolleyes:

Geri