Scudo Sports

Eylem - İzmir/Bostanlı "Yoluna Sahip Çık"

Caner Geyik

Daimi Üye
Tepki
842
İsim
eski rumuz: luneris
Bisiklet
Carraro
2 ARALIK CUMARTESİ
15:00

Bostanlı sahil çalışmalarında yok edilen bisiklet yoluna alternatif olarak sunulan dar ve bisikletli hayatına kast eden geçici yola,

alınan UKOME kararlarına uymayan Büyükşehir Belediyesi'ne,

bisikletin bir taşıt olduğunu ve demokratik ulaşım hakkı olduğunu görmezden gelenlere cevap ver:

"Yoluna Sahip Çık!"

Herşeye rağmen;
(link)
Facebook Etkinlik sayfası
(link)

Dosyalar

• Bostanlı eylem.jpg
    Bostanlı eylem.jpg
    104,8 KB · Okunma: 33
Scudo
Güzelbahçe-Üçkuyular arasına da bisiklet yolu şart...

İzmirde bisiklet yolu gezi amaçlı yapılmış. Bundan daha fazlası gerekli. Ulaşım aracı olarak bisiklet kullananların sayısı hergün artmakta. Bu yüzden sadece sahilde değil şehrin iç kesimlerinde de bisiklet yolu gerekli. Yeni yollara sahip olmak içinde elimizdekine sahip çıkmamız gerekiyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merkezi ve yerel yönetimler o kadar yol yapacağına, az da bisiklet yolları yapsaydı memlekete, insanlar seve seve bisiklet ulaşımını tercih ederler, ithalatın %85 ini bulan petrol ve petrol ürünleri dolayısıyla cari açığa neden olan durumu bir nebze indirgeyebilirlerdi ...

Eylem diyorsunuz, cari açık diyorsunuz, merkezi yönetim diyorsunuz, demokratik hak falan diyorsunuz. Cezaevinde bisiklet olmadığını hatırlatmak isterim.

Burdada sorunlar büyük,geçen sahile indim bostancı- tuzla arası bisiklet yolu yok olmuş,maltepe velodramında sahil bisiklet yolu yok edilmiş,büyük şehir belediyesi bisikletseverlere çok güzel bir veledrom kazandırdı aynı belediye bu seferde bisiklet yolunu kaldırdı,anlamakta zorluk çekiyorum ,biz burda sadece birbirimizi dövüyoruz

İzmir gibi bir şehire yapılmaması gerekir. Yok, izmirin şehirlesmede çağ atladığından bahsetmiyorum. Bundan 30 yıl önce izmir de bir 5 senem geçmişti. O zaman bile böyle inci gibi bir topografya nasıl insan eliyle cirkinliğe kurban edilir diye hayıflanırdım. Kaç tane körfez manzaralı şehirimiz varki. Dünyanın en estetik yapılaşması olması gereken sehir resmen çirkinlik abidesi binalar ile doldurulmuştu. Umarım izmirliler kordonda geyik yapmayı bırakıp izmire yakışır bir kentlesme için çabalar. Bisikletliler ise izmirde ayrıca ödüllendirilmeyi hakediyor. Adamlar elbirliğiyle izmiri avrupanın birincisi yaptılar. O nedenle en iyisine layıklar.

Bahsi geçen yolda bisiklete öyle bir saygı vardı ki insanlar bir kaç metre ötedeki geniş yolu kullanmak yerine bisiklet yolunda yürüyordu.Hatta bu da yetmezmiş gibi orada bisiklet sürenlere hakaret ediyorlardı.Sırf bu yüzden bir çok insanla tartıştım.Bunlara bir kaç ay önce birine çarpma tehlikesine düşmem ve yola atlayan şahısın beni suçlu ilan etmesi bardağı taşıran son damla oldu.Bu olaydan sonra bir daha da o yolda sürmedim.Onun yerine hemen yanındaki yolda arabaların sağından tın tın gidiyorum henüz bir tehlike yaşamadım.

Hic bir yonetim her karisa bisiklet yolu yapamaz. Hele Türkiye'de bunun dusunulmesi bile sacmaliktan baska bir sey degildir. Öncelikle bizim milletin sevgi, saygi, sagduyu, empati, efendilik... Neyse sustum. Dusundum de ne kadar cok eksigimiz var.

İcınde topluma fayda olan sağlı sanat egitim ulasım ... konularına esnafı, tuccarı ,muteahıttı , isadamını karıstırmazsan hersey duzelir. Jaws filmlerinin konusu bile bu aslında.

Buluşma noktası değişikliği : Balıkçı Barnağı karşısı Şehitler Anıtı Parkı

IMG-20171201-WA0007.jpg

Katılımcı arkadaşlardan eylem hakkındaki izlenimlerini görsel-yazılı olarak buraya eklemelerini rica ediyoruz. Kolay gelsin.

Mesela halkla, sürücülerle, konu hakkında röportaj yapılsa, buraya aktarılsa....

@alpdeger

Bazı konularda aktivist davranmak en güzeli. Bunların hepsini Critical Mass sürüşlerinde de söylenen şeyler. İnsanlara (akıllı olanlarını kastediyorum) bu sizin hakkınız gidin alın dediğinizde çok fazla bir şey yapmanıza gerek kalmıyor. Çünkü bu ülkede hak verilmez, alınır.

Anayasal haklarınizi elde edebildiniz mı şimdiye kadar? Sanmıyorum ama evet diyen çıkarsa da öyle sandığı içindir.

@alpdeger

Hak zaten alınmış -ki kuralına uygun olsun diye bu kadar bağırış çağırış. Nizama uygun, olması gerektiği gibi yapılmayan işler için ses her zaman yükseltilir.

Bu "Hatırlatma Etkinliği"ni (bakmayın açtığım başlığa, eylem denmedi :) ) İzmir'deki neredeyse tüm bisiklet grup/platform/kulüplerinin bir araya gelerek oluşturduğu "İzmir Bisiklet Birliği" düzenledi. Etkinlik ile görseller facebook grubunda bolca mevcut, facebook kullanmayanlar için ilk fırsatta buraya birkaç tane yüklerim.

Facebook grubu
(link)

"Ay aman burası Türkiye, bisikletliler n'apıyorsunuz?" diyenler için; bir polis aracı peşimize takıldı ve kortejin güvenliği adına arkadan takip etti gerektiğinde destek oldu.(dikkatinizi çekerim, kimseden izin alınmadı, resmi kurum olarak kimseden destek istenmedi).

Ayrıca her karışa bisiklet yolu istemiyoruz. Bisikleti ulaşım aracı olarak gören yönetim istiyoruz. Durum nedir, ne istedik, ne söz verdiler, İzmir'de neler yapıldı buradan okuyunuz:

(link)

Basına şöyle yansıdı:

(link)

(link)

(link)

Urla Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesinde yapılan o garip yol bisiklet yolu mu, bana mı öyle geliyor?

Geri