Scudo Sports

Eskiden Karne Hediyesi Olan Bisiklet,Yerini Teknoloji'ye Bıraktı

Çağlayan

Forum Bağımlısı
Tepki
891
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Veliler artık çocuklarına bisiklet yerine,ipad yada laptop alıyor.

Eskiden her şeyin daha kıymeti vardı,çocukken babam karne hediyesi olarak bisiklet almıştı ve o an dünyalar benim olmuştu,

Karneleri iyi olan kardeşlerimizi tebrik eder,kötü olan derslerinde ise daha çok azim diliyorum. :in:

Scudo
Benim bisikletim olmadı.Ablamların bisikletini kullanırdım kontra pedaldı :)

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Teknoloji gelişiyor artık 1. sınıfa giden çocukta cep telefonu var . Bizi teknoloji nereye götürür bilmem fakat sosyalleştirmediği kesin.

Benim elimde okul birincisi olan 17 yasinda bir kizim var. Teknolojiyide kullaniyor zaten. Ozel bir hediye sunmuyorum ona. Benim bisiklete bir kez bindi, ne bisiklet surmekte gozu var ne eskisinde ne de yenisini istiyor. Kim demis armut dibine duser diye. Dusmedigide oluyor iste..

• Beğen
Benim bisikletimin olması ve kullanmaya başlamam ile bilgisayara başlama yaşım aynı; sene 1992

ikisinin de ortak özelliği: ikisi de çok ağırdı. Biri 286 işlemcili 1MB ram 1MB ekran kartlı 128bit ses kartlı siyah ekranlı bir bilgisayar, diğeri 18kg ağırlığında bir BMX :D

benim zamanımda :D (yani 96 yılı ve sonrasını net hatırlıyorum) teknoloji bukadar ileri değildi.annem bisiklet sürmeme izin verdiğinde içimde garip bir mutluluk olurda acayip bir mutlluluktu o şuan trilyonlara sahip olsam o mutluğa erişemem ,süper zevkliydi benim için ,şuanda zevkli ama çocukken apayrı bir zevkti şimdi bin sür ister 1 km ister 100 km çocukken akşam olsunda izin alsam diye beklerdim,şuan 2 tablet,2 pc ve akıllı telefonum var ama 1 pcm dışında ne telefonumu kurcalıyorum nede tabletleri anca işim olunca .ama etrafımdakinlere bakıyorum ailemde dahil ellerinde telefonlar ne yapıyorlar merak ediyorum :)

Merhaba Nevres hanım ,
Bendede aynı modelden bir tane var,armut dibe düşmedi ama baba kız beraber pedallamayı,keyifle turlamayı ne kadar arzu ederdim anlatamam.
bu arada sağlık durumu nasıl,iyileştinizmi..

ve şunu hatırlıyorum 6-7 yaşlarımdayım okuldan eve bir geldim bisikletim masamın üstünde beni bekliyordu.0 km araba almış gibi mutlu idim.

Eskiden cocuklari eve sokabilmek icin bir curcuna yasanirdi, simdi ayni curcuna cocuklari evden cikarabilmek icin yasaniyor. Acaba diyorum o malum "hava karardi, eve gel artik!" baskisinin bu degisimdeki payi nedir? :D

@mustafa tabanlı
Merhaba Mustafa bey,
Benim model utanmadan birde soyle diyor, asla senin gibi olamam. Otobus duragina iki adima useniyorum sen hergun su bisikleti cikarip ise gitmeye usenmiyorsun. Ama ben yinede umutluyum gore gore gozu alisacak birgun kullanacak.
Rapor verdiler yatiyorum. Fakat gecen gunlerden daha iyiceyim bugun. Insallah daha iyi olacam. Ilginize cok tesekkur ederim. Saglik ve pedalli gunler dilerim. Saygilar

@NEVRES KME

iyi olmanıza sevindim,daimi olur umarım,üzüm üzüme baka baka kararırmış,zamanla oda sever,bisiklet sürmesini. :)

Yorum attım az önce fakat anlasılan o yeni nesil biz oluyoruz :)

Bilgisayar, çocuğun zihinsel gelişmesi için faydalı ama ''sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur'' sözünü unutmayıp vücut için çok faydalı olan bisikleti de sevmesini teşvik etmek lâzım.

@Yücel Dk

Eh, bize göre yaş itibari ile biraz yeni kasa oluyorsunuz :D

@ozan aktürk

Sevgili Ozan,
Mum dibine isik vermeyebilir ama mumlar etrafina isik verir. Fakat gozu gormek istemeyen isigida gormez. sulalemde cok fazla beden egitimi ogretmeni var ve bende yillardir sporun icindeyim. Hakemlikten tut yelken yuzme atletizm kayak daha sayamadigim spor dallari. Ama bunlardan birazinin ucundan tutan ve sonrasinda da birakan bir cocugum var uzucu ama gercek. Ne yapayim mum da gozune sokulmuyor ki :)

@halil ibrahim duran

Yeni kasa :D Çok güldüm ya :) Yeni nesilim fakat eski nesildenim sanırım :)

Eskiden köylerde yaylalarda çok güzel bisiklet sürülürdü artık şehirlerde apartmanlarda otomobil kullanımı ile bisiklet yeri azaldı

• Beğen
Karne hediyesi harçlık vs.. alırdım'da öyle büyük hediyem olmadı,doğum günlerimde alınırdı büyük hediyeler:D Şuan telefonda bilgisayarda gözüm yok arada pc'den oyun oynar internette ki gelişmeleri haberleri takip ederim.Elimde ki telefon 4 5 yıllık millet androıd de şu uygulama bu uygulama var derken kendimi dinazor hissetmeye başladım:D.Tabi bir kaç yıl önceye kadar her şeyi takip ederdim gerçi şuanda bir şey alırken araştırır yorumlarına bakarım ama elektronik aletlerde vs.. artık her gün yenileme güncelleme farklı uygulama oluyor ki şuan kullandığım Nokıa 5800 telefonu almadan bir sene boyunca araştırdım bir hatası sorunu var mı fiyatı ne zaman düşer diye o zaman fiyat performans olarak en iyi modellerden aldım bütçeme göre.Şimdi bir telefon alsan 6 ay sonra tarihi eser sat.İleride bir kere paraya bayılıp interneti vs.. sadece telefondan takip etmeyi kamera özelliği iyi olan bluetooth kulaklıklı yani iyi bir şey alıp makine kafayı yiyene kadar kullanmayı düşünüyorum:D Bisiklet konusuna gelince Adam akıllı bir bisiklet zaten iyi bir akıllı telefon parasına eşdeğer.Çocuk şöyle der kendince;bisikleti kullanacağım 2 3 ay telefonda her yere girer resim paylaşır güncel ihtiyaçlarımı hızlı bir şekilde internet üzerinden yerine getiririm vs..

• Beğen
Geri