Scudo Sports

Erken uyuyamıyorum.Çözümü sizde !

ömerr

Aktif Üye
Tepki
82
Merhaba.1 hafta önce saat 22.00 dedin mi uykuda oluyordum.Fakat birkaç gündür erken uyuyamıyorum.10 a gelirken saat yatağa giriyorum ama hala 12 de uyanık oluyorum.Alarmı kuruyorum 6 ya ,erken kalkıyım da yarın erken uyuyum diye ama yine uyuyamıyorum.Acaba neden uyuyamıyorum ? Ve bir öneriniz var mı ?

Scudo
Kitap oku hocam gözlerin yorulur ve bir müddet sonra uyursun birde büyük ihtimal sıcakların etkisi vardır

• Beğen
Tepkiler: ömerr
sıcaklık evet. çok çektim zamanında bu sıcakalardan. çok uykum olmasına rağmen her 7-8 dk de bi kalkıp bi duş almak zorunda kalıyordum. ama sayelerinde gün doğumunuda seyretmiş oldum:D

• Beğen
Bendede böle bir problem var :D Saat 7 - 8 gibi bisikletle cıkıyorum..Birazcık rampa yapıp yoruyorum kendımı sonra mışıl mışıl uyuyorum :D Sabah kalktıgımda ustumde hıc bır agırlık olmuyor dınc uyanıyorum ...

• Beğen
@sonEr´´

sonEr in önerisine katılıyorum. İlaveten başka bir sağlık sorunun yok ise yatmadan 1-2 saat önce taze yapılmış hafif demli ıhlamur yada bir su bardağı miktarında yoğurt gibi gıdalar tüketebilirsin.
Ancak son günlerde uykunu kaçıran sınav, stres vb. başka bir derdin var ise önce onu halletmek gerek. ;)

@lancero

Benim bu konuda rahatsızlığım var :). Elime aldığım kitabı bitiremeyince içime bi sıkıntı giriyor. Çok kez uyumak için elime aldığım kitabı bitirmeden uykum gelmesin diye kahve yaptığım oldu :D.

Aşık mısın yoksa? :)

Yıllardır hiç bozulmayan uyku düzenimi zalimim birisi bozdu da ondan soruyorum :) Sen de aynı dertten yanıyorsan benim gibi, zor uyursun biraz...

• Beğen
@Ahmet Gürkan

ah o zalımlar ahhh =) Allah sabır versin hocam eğer değecekse kaçsın uykuların o duyguyu yaşamak güzeldir banada yaşatmıştı öyle zalımın biri :D eğer değimiyorsada hiç uğraşma yolla gitsin :)

• Beğen
Hepinize ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim.Büyüklerime saygım sonsuzdur.Saygı hak ediyorsunuz gerçekten,yaşlarınızın haklarını veriyorsunuz.Sınav stresi,havanın sıcaklığı ve malum aşk :) Baya bir derdimiz varmış bizim yahu :) Ama kitap okumayı kesinlikle deniycem.Belki de erken uyuyayım diye sıkıyorum ondan uyuyamıyorum.Ama kitabı okuycam,aşk zaten öyle çok değildi hiçe indiririm ben onu :) Yine uyuyamadım pc deyim :D

papatya çayı iç,yatmadan önce.uyku getirir.havalarda çok sıcak uymak zor :) en iyisi pencereyi açıp yerde uyumak :D sivri sineklerle gece savaş yapmakta eğlenceli :)

• Beğen
Selam,

* Yeteri kadar yorulmamışsındır, gün içinde kendini biraz yor.
* Kafaya taktığın ciddi bir problem vardır, takma kafana başka şeyler düşün.
* Daha önce yemediğin veya içmediğin bir şey sana etki yapmış olabilir.
* Unisom veya Pasiflora gibi doğal uyku getirici deneyebilirsin , yatmadan yarım saat önce alınıyor bunlar ve uykuya dalmana yardımcı oluyor,reçetesizdir.
* Ilık bir duş da yardımcı olabilir.

Bence yakında düzelir ,

• Beğen
Bisklete bindiğim akşamlar aynı sorun bende de var, özellikle performans sürüşü yaptığım geceler:) Sanırım metabolizma hızlanıyor sonrada şam şeytanı gibi dolanıyorum evde:D birkaç akşamdır evin yakınlarına geldiğimde yavaş düz yol sürüşü yapıyorum metabolizmayı yavaşlatmak adına, sonrada bir banyo vede yatak, bilimsel bir temeli varmıdır bilemiyorum ama işe yaradığı kesin:) en azından bende:)

• Beğen
Akşam yemeğini yedikten sonra (2 saat) çıkıp birazcık bisiklet sürüp ter atmanın eve geldiğinde etkisini göreceksin.Ben yastığı mumla arıyorum :D

• Beğen
Yaşamsal olaylarda bir değişiklik ya da başka tür bir stres kaynağı varsa normal bir tepki olabilir. Başka bir sürü nedeni de olabilir,bence bunun nedenini de en iyi siz bulabilirsiniz.
Dünyanın en iyi uyuyan adamını al , "10 dakika içinde uyuman lazım yoksa seni öldürücez de",hayatta uyuyamaz. O nedenle belli satte uyumaya şartlamayın kendinizi, uyuyamazsanız da bırakın uyumayın.Kaç gün kalabilirsiniz ki bu şekilde.

• Beğen
Geri