Scudo Sports

Erkek ve bayan bisikleti arasındaki farklar

emrahozkan

Forum Bağımlısı
Tepki
1.757
Bisiklet
Cube
merhaba, bu sene eşim de heveslendi, ona bir şehir/hybrid bisiklet almak istiyorum, seçenekler arasında bayan modelleri de var. ancak ben bayan bodellerindeki o eğri kadro yapısını sevmiyorum (etekle binmek için sanırım)

bunun dışında bir fark var mı, ne bileyim sele yapısı gidon yapısı falan gibi mi. yoksa standart bir kadro alacağım. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Scudo
Bayan kadrolar dediğiniz gibi eğri olabilir veya küçük ebatlı kadrolardır bayanların fiziki özelliklerinden dolayı.Biraz araştırırsanız Scott ve Giant markasının çok güzel şehit-tur bayan bisikletleri var.Kadro hariç diğer parçaları standarttır bildiğim kadarıyla.

"Özel olarak bayanlar için hazırlanan dağ bisikletleri genelde küçük kadro boylarında, erkek bisikletlerine göre daha dik açılı sele borularına sahip ve üst kadro borusu daha kısa olacak şekilde tasarlanmıştır."

kaynak: (link)

Burada konu hakkında detaylı bir makale var. İşinize yarayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
seleler de değişiyor sanırım, selenin orta kısmında oluk şeklinde bir boşluk oluyor, bayanlar oturduğunda rahatsız etmesin diye, daha fazla detaya giremiyorum..:eek:

• Beğen
@Oguzhan.Pilgir

O dediğiniz oluk bazı markaların erkek modellerindede oluyor ;)

• Beğen
Erkeklerle karsilastirildiginda bayanlarin ust vucut ve kollar tum vucuda oranla daha kisadir; bu yuzden kadronun ust borusu da ayni boy bir erkek kadrosuna oranla bir miktar kisa olur. Ama bu 1-2cm civarlarindadir; kisa bir boyun kullanarak da idare edebilir esiniz. Ama onemli olan esinizin hangi tip kadroyu sevip sevmedigi sanirsam ;) Cogu bayan duz ust borulu bisiklet sevmiyor benim gordugum kadariyla..

• Beğen
Kadın tipi kadroyu siz sevmiyor olabilirsiniz ama bisiklete binecek olan eşiniz,bence onun fikrine uymalısınız.Kadın kadrolarında binerken bacağı kaldırmak gerekmez.

• Beğen
Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler, bayan bisikleti almaya karar verdim, aşağıdaki bisikleti bugün aldım. haftasonu için sürpriz yapacağım. doğabisikletten aldım...

28" lastikli şehir/tur/hybrid...

Sizes M-17.5"
Frame Grand Canyon Alu 6061
Fork Suntour CR-8V V2 50mm travel

Wheels 28"
Wheels Drag hand-build double wall
Tires Trax 40-622 (700c-42)
Front hub Alloy QR Type
Rear hub Alloy Cassette QR Type
Rims Mach1 EXE 36H

Drivetrain
Shifters Shimano Altus ST-EF50
Front Derailleur Shimano FD-TX51
Rear Derailleur Shimano Alivio RD-M410 SGS
Crank Suntour XCC 48/38/28T
Cassette Shimano CS-HG20-7 12/28T
Bottom bracket Suntour BB-XCT-SQS-122mm
Pedals Alloy Steel Cage
Chain KMC Z50

Components
Saddle Selle Royal Viper
Seat Post Zoom SP-214, 27.2 / 300 мм
Handlebar Promax HB-T205
Stem Promax Adjustable MA-525
Headset VP A42E, 1-1/8“, semi-integrated
Brakelevers Included in SL
Brakes Tektro 837AL, V-brake

General specifications
Complete weight 13.3kg
Colour white

güzelmiş güle güle kullansın kazasız belasız inşallah...kaça aldınız?

teşekkürler... 700 tl 6 taksit

Geri