Scudo Sports

Endurance Modası - CANYON Endurace CF 9.0 SL

Alpaslan.Savacı

Aktif Üye
Tepki
178
Bisiklet
Canyon
Sanki ilk defa bisiklet alıyorum....

Bu sefer de çok heyecalandım, çok keyif aldım, çok bekledim ama değdi tabii ki :)

Hem bu sefer "yol"a transfer oluyorum.

"CANYON Endurace CF" grubunun en üst modeli 9.0 SL aldım, sağolsun arkadaşım "Serkan Gazel" Almanya gezisine CANYON'un memleketi "Koblenz" ziyaretini de ekledi ve bisikletimi kutusunda aldı geldi.

"Endurance Yol bisikletleri", ya da "sportive geometry" denilen şey, sadece biraz daha dik oturuş, yüksek "head tube", ince "seat stay", birazcık daha kalın lastik olmanın çok ötesine geçmiş durumda. Yoldaki bozuklukları sürücüye daha az yansıtabilmek için her üretici inovasyon sınırlarını zorluyor. Specialized Roubaix'e ZERTZ adı altında elostimer esnek malzeme ilaveleri yapmış, Trek Domain'e ISOSPEED Decoupler ismiyle aktif arka bağlantı koymuş, Scott Solace'da Konfor bölgeleri var mesela.

Genel anlamda "Endurance" bisikletler (bu Endurance ile CANYON'un Endurace'i birbirine karışmasın :) ) yarış yol bisikletlerinin biraz daha konfora dikkat edilmiş versiyonları. Her üretici bu konfor işini belli ölçülerde uygulamış.

CANYON bu konforlu grubun scalada en "yarış" tarafında kalan modellerinden biri, ve onun da kendine özgü numaraları var tabi, mesela "VCLS Seat Post", resimlerde göreceksiniz iki parçalı sele borusu var ve ileri geri esneyebiliyor. VCLS zaten "Dikey Konfor Yatay Sertlik" gibi tercüme edilebilir. Bu teknoloji kadroda çeşitli yerlerde de kullanılmış. CANYON ayrıca Endurace CF'te DT SWISS R23SPLINE jant kullanmış, bu biraz daha geniş bir jant ve üzerinde kullanılan 25'lik lastik CANYON'un söylemine göre geniş jant sayesinde 27'lik lastik konforu sağlıyor (daha ağır 27'lik lastik kullanmaya gerek kalmadan).

Endurance bisikletlerin tanıtım videoları hep arnavut kaldırımlı yollarda, hatta toprak parkurlarda çekilmiş, ya üreticiler bu kullanım tarzını abartıyorlar, ya da ben bildiğimiz yol bisikleti almak yerine bu endurance sportive denen şeyi ciddiye alarak abartmış oldum, bakalım kullanarak öğreneceğiz. Ne de olsa bu kadar zamandır dağda da yolda da "MTB" kullandım.

Aslında L kadro için 6.95 kg, yazılan ağırlık (XL beden, pedallı, suluklu benim tartımda 7.30 kg çıktı), üzerinde Dura Ace 9000 grup set ile bana göre her türlü yarışır! gibi de gelmiyor değil :).

Bir iş yapıyorum tam yapayım diye yol ayakkabısı (Shimano r170) ve yol (look tipi) pedalları da (Dura Ace 9000) aldım. (Bu kadar marka modeli yazıyorum ki, benzeri tercihler hakkında sorusu olanlarla deneyimlerimi paylaşırım diye düşünüyorum.

CANYON hakkında son zamanlarda forumda da yazılıp çiziliyor, herkesin de belli fikirleri oluşuyordur. Benim açımdan da, doğrudan satış modeli sayesinde ulaştığı fiyatlar, pro takımları (Katuşa ve Movistar) destekliyor olması, inanılmaz detaylı müşteri desteği (içinden 300 sayfa kullanıcı kılavuzu çıktı :) ) gibi şeyler tercih etmemde etkili oldu. Neticede 1. istediğin modeli 2. istediğin rengi 3. istediğin bedeni (özellikle bu çok önemli) alabiliyorsun. Koy Pegasus biletini cebine git kendin al, böylece ne Almanya vergisini ne de Türk gümrüğünü ödememiş olursun (yanında bir bisiklet getirme hakkın var diye biliyorum), böylece daha da ucuza geliyor. Almanya turistik gezisi de hediye :)

Yazacak çok şey, biraz fotolara bakın, daha iyisi hepinize ve hepimize olsun, binecek keyfimiz, sağlığımız eksik olmasın :)

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Scudo
Harika bir canyon daha , hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın.Arka dişlideki plastik koruyucu çıkarılırsa görüntü olarak harika olacak .

hayırlı uğurlu olsun, bisiklet harika. pedallar bisikletle mi geliyor?

Abi her Canyon'la gelen Dura-ace sistemle geliyor yapmayın böyle şeyler. :)
Hayırlı olsun süper makine. :)

Güzel bir bisiklet , güzel bir renk kesinlikle. Keyifli pedallamalar. Denk gelebilirsek Ankarada birlikte de binmek isterim. Ancak bisiklet markanız halen BTwin olarak görülüypor artık oda değişmeli sanırım. Güzel günlerde kullanmanız dileklerimle...

@akgulcemal
Eyvallah kardeşim, bir iki kere binip ayarlardan emin olayım hemmen sokulecek :)

@tuna k
Teşekkür ediyorum, pedallar ayrica aliniyor...

Hayırlı olsun. Kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim. Resimlerin sıralamaları ters olmuş.. :) Sanki paketliyor muşsunuz gibi.. :):)

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
@tunç tuncay
Tunç hocam Teşekkürler iyi dileklerin için. Mutlaka denk getirelim canyon canyon dolaniriz, haftasonu hava guzel ama şehir disindasin sanirsam? Bu arada dağ bisikletim duruyor ODTÜ bugi bugilerin tadi başka ;)...

@Serkan HODANCI
Serkan hocam sağolasın, photobucket'ta tuuyorum fotoları, seçip linkleri oluştur deyince siralama böyle yeniden eskiye, pratik bir düzeltme yolu varsa önerilere açığım, :)

@Berke K.
Berke Sağol, bu Dura Ace'e aşık oldum ben, o derece :)

• Beğen
Tepkiler: Berke ve SerkanH
Trek Domain nedir yahu :) :utn: pardon, doğrusu Domane olacak...:agla:

hayırlı olsun
ilerde benim almak istediği bisikleti almışşsınız aynı kadro aynı renk
sadece 105 li olanını alabilirim almanyaya gidebilme şansım şu an için yok

Hayırlı olsun, kazasız belasız güle güle kullanmanızı diliyorum. Affınıza sığınarak ufak bir şey söylemek istiyorum. Bisikleti görünce Canyon yazıları keşke beyaz renk olsaymış dedim kendi kendime. Siyah üstüne koyu renkler benim pek hoşuma gitmiyor. Tamamen zevk meselesi, saygı duyuyorum. :)

Güle güle kullanın :) Kaça mal olduğunu da öğrenebilir miyiz?

Tapatalk kullanılarak gönderilmiştir

Tamamdır meridadan sonra ki bisikletime karar verdim gibi birşey :)

Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler.

hayırlı demeyi unutmusum
bu arada boyunuz kaç
ben 181 boya xl beden iyi gelir mi

@harun tınas
Harun, sağol, alınca buradan bana yazsana, bugünleri hatırlarız :)

@Erdal YILMAZ
Erdal hocam, tam tarif ettiğin gibi renkleri de var, ve nefis görünüyorlar. Benim aldığım renk kombinasyonuna "stealth" diyorlar (gizli, görünmez falan gibi), siyah karbon üzerine siyah etiket gibi bir "cin fikri" satıyorlar yani :) bana cazip geldi :)

@Kaan.Özçelik

Kaan Hocam teşekkürler, daha iyisi hepimize işallah, CANYON, fiyatları en bilinen ve zaten sadece internet üzerinden satan bir firma, ben de internet üzerindeki fiyatlarından aldım, Almanya'dan aldısı geldisi ilave olarak (aldığım diğer başka malzemeler hariç sadece bisiklet için) 300 EURO daha ödedim

@Recep M.

Eyvallah Recep, buradan sen de yaz bana alınca :)

@harun tınas

Yok gelmez. CANYON'un sitesinde çok detaylı bir şekilde boyunu, bacak boyunu, kol boyunu, girerek seçtiğin modelin sana uygun olan ölçüsünü öğrenebilirsin. Tahminim M ölçüsü uyar sana, belki L.
Benim boyum 188, bacak boyum (inseam) 89 aslında bana da "1cm. farkla" L önerdi ama ben XL tercih ettim. Arada kalıyorsan, yarış için L, rahatlık konfor için XL seçiyorsun.

@Alpaslan.Savacı

Alpaslan Bey evet Tekirdağ dayım iş için. Ankara ya gelmeden size mesaj atarım uygun olursanız planlarız.

Hayırlı olsun güzel bisiklet. Kazasız belasız pedallamalar

Ambalajında yazan detay bile yeter neden tercih sebebi olabileceği(şahsi görüşüm)

Geri