Scudo Sports

En etkili ilaç harekettir!

soner kalaycıoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
933
İsim
soner
Başlangıç
1968—69
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Klasik
Batılı ülkelerde yaşlılara bile bedava spor olanakları sunulmakta.Sağlık giderleri bu şekilde düşürülmekte.Bizde bunun tam tersi,hasta garantili yatırımlar nedeniyle,hastaneleri nasıl doldururuz telaşı oluşmakta.İlaç kullanımında ve müsrifliğinde ön sıralardayız.Bununla ilgili bir sağlık yazısı aşağıdadır.Selamlar,saygılar..
(link)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
Hiç unutmuyorum. Bi zamanlar Capoeira yapıyordum bir kış günü grip olmuşum hocamı aradım. Hocam ben antremana gelemicem hastayım diye, gel bişey olmaz dedi gittim. Öyle bir terlemişim ki antremandan çıktığımda gripten eser yoktu :)

Çok haklı bir slogan. Bedava sağlık hizmeti, sağlık hizmetine kolay ulaşılabilirlik güzel bir şey olsa da bazı insanlar böylece hastalanmamanın alternatif yollarını aramıyor. Spor, sağlıklı beslenme öncelik olmuyor. İnsanlar sağlık sigortalarına maaşlarının önemli bir kısmını ödüyor olsa inanın hastalanmamak için her şeyi yapar. Diğer yandan paylaştığınız yazıyı yazan kişi ilaçsız yaşam adı altında fahiş fiyata zencefil, yeşil çay kapsülü satan ve televizyonda salgın hakkında dezenformasyon yayan birisi. Yani ilaçsız yaşam konusunu suistimal ediyor bana göre. Doktorların da ilaçtan önce tavsiyeleri yaşam tarzı düzenlemesidir, gerçekten gerekliyse ilaç başlarlar. Kısaca olabiliyorsa ilaçsız yaşam, doğru bir rehberle en güzeli. Ama olmuyorsa da ilaç karşıtlığı, ilaçların faydasız olduğunun savunulması daha büyük sorunlara yol açabilir.

Pandemi döneminde arazileri yurt edindim. :) O kadar zor olmamalı bisikletlilerin bu yasaktan muaf tutulması. En çok sevdiğim gece sürüşlerini hiç yapamadım. Günlük doldurduğum ışıkların şarj durumları nedir , ne değildir ilgilenmiyorum.
Toplumumuz da akıl tutulması yaşanıyor. Sağlık alanında ihtisas yapmış bilim insanlarımıza bir haller oldu. İki pedal attık diye pedaldaşlarımız dahi kuralları delmekle itham etti. Basın ceza olayına kafayı taktı. Sağlık yada hareket idam edildi.
Atasözleri bir bir yabana atıldı. Harekette bereket olduğunu unuttuk. İlk önce beden sağlığımızı sonra akıl sağlığımızı yitirdik.

Evet kesinlikle en etkili ilaç harekettir.:harika:

Bu dönemin en komik olayı ise bana göre, kolluk güçlerimizi görmemek için yeni rotalar keşfetmemiz oldu.:koptum: Değilmi @Atasoy üstadım.:)

Pandemi döneminde arazileri yurt edindim. :) O kadar zor olmamalı bisikletlilerin bu yasaktan muaf tutulması. En çok sevdiğim gece sürüşlerini hiç yapamadım. Günlük doldurduğum ışıkların şarj durumları nedir , ne değildir ilgilenmiyorum.
Toplumumuz da akıl tutulması yaşanıyor. Sağlık alanında ihtisas yapmış bilim insanlarımıza bir haller oldu. İki pedal attık diye pedaldaşlarımız dahi kuralları delmekle itham etti. Basın ceza olayına kafayı taktı. Sağlık yada hareket idam edildi.
Atasözleri bir bir yabana atıldı. Harekette bereket olduğunu unuttuk. İlk önce beden sağlığımızı sonra akıl sağlığımızı yitirdik.

Evet kesinlikle en etkili ilaç harekettir.:harika:

Bu dönemin en komik olayı ise bana göre, kolluk güçlerimizi görmemek için yeni rotalar keşfetmemiz oldu.:koptum: Değilmi @Atasoy üstadım.:)
Hocam kolluğun genelinin tek bisiklet surene bişey yapmayacagini biliyorum. "Kör kör parmağim gözüne " diyerek insanlarin yoğun olarak kullandiğı yollar, populer mesire yerleri, sahil yollarıni kullanmadığiniz surece kollukla karşilaşma ihtimaliniz yok. 😁👍

Geri