Scudo Sports

En dayanıklı Shimano zincir

Şerif Şentürk

Forum Bağımlısı
Tepki
749
Bisiklet
Scott
Evet en dayanıklı zinciri araştırıyorum kullanım ömrü açısından üst modellerde dahamı iyi dayanıklık var yada hafif modeller daha pahalı ve daha az mı dayanıklı

Scudo
@Şerif Şentürk

Bu tamamen kullanım şartlarına ,bakım ve temizlik durumlarına bağlıdır.Şu zincir çok sağlamdır denilemez o sağlam zinciri toz toprak içerisinde yağsız vaziyette çapraz kullanım ile 100 kilo bir kişi 2 ay içerisinde paramparça edebilecekken çok uyduruk bir zincir düzenli temizlik ve yağlama ile hiç çapraz kullanmadan genelde düz yol kullanılarak yıllarca hizmet edebilir.Normalde 2-3 bin km de zincir değişikliği tavsiye edilir ama bu değer de yukarıda yazdığım durumlara bağlıdır 5 bin km de yüzde 50 ömrü anca gitmiş zincirlerim oldu.Sizin yapmanız gereken hangi zinciri kullanacaksanız kullanın: temiz ve yağlı olmasına özen gösterin çapraz kullanmayın doğru kadans ile vites değiştirin ve kadanslı kullanın .Bu yazdıklarım uygulanırsa zincir fabrika verilerinin en üst seviyesinde hizmet edecektir.Yaptığınız her hata zincirin ömrünü azaltacaktır.

YBN SFL Titanium modeli mevcut.
Yaklaşık 8.000-9.000 km kullanım süresi.
(Ferhat'ın belirtiği gibi kullanım şeklide önemlidir, gerekli bakımı yaparsanız ve doğru vitesle 15.000 km kadar gider)
Shimano, Campanolo ve SRAM uyumludur.
Fakat fiyatı epey yüksek!!!

Ayrıca Wippermann Stainless Steel modeli var.

Campagnolo SR zincir, Shimano modelinden daha dayanıklıdır.

Detay ve fiyat bilgileri internet üzerinden bulabilirsiniz.

Kullanım şartlarına bağlı olduğunu tabiki biliyorum sormak istediğim aynı kullanım şartlrında en uzun ömürlü model YBN SFL modelini incelicem teşekkürler.
Bide 9 lu sistemler 10 lu sisteme göre daha uzun ömürlü deniyor o zaman 11 li sistem bayağ kısa ömürlü oluyor.

Ben de zincir,aynakol,ruble de sağlamlığa önem veriyorum.Trek-Turkey,Sedona bayilerinden edindiğim bilgilere göre shimanoların sramlarden daha sağlam olduklarını söylediler.

Malzemeler ne kadar hafif olursa o kadar sağlamlıktan ödün veriyor.Eskinin aynakol,zincir,rubleleri çok uzun süre dayanan sağlam çelik malzemeden üretiliyordu.Şu an araştırdığıma göre dişli parçaları olsun eskit yenisi al gibi pazar strateji ve yeni ürün yelpazesi oluşturmak amacıyla hafif ve çok sağlam olmamak şartıyla ürettiklerini öğrendim.Bazı bisikletçilerde eski malzemeler bulunuyor.Çelik aynakol,zincirler var.Ucuz ve ağır olmasına rağmen aluminyum aynakol ve farklı alaşım zincirlerden kat kat sağlam ve uzun ömürlüydü.Sram ürünleri genelde daha hafif fakat shimano kadar sağlam değil.Shimano sağlamlıktan ödün vermeden teknolojik olarak hafif malzeme yapmaya çalışıyor.Yabancı site forumunda xt lerin xtr den ağır olmasına rağmen daha sağlam olduklarını okumuştum.Kısacası ne kadar hafif pahalıda olsa dahi o kadar da sağlam olacağını sanmıyorum.Şu anki vites ,fren tellerine bakıyorum eski tellere nazaran kat kat kalitesiz.Eskinin telleri çelik çok sağlamdı.7-8 yıl gittiğini biliyorum.Kmc nin zincirlerinide beğeniyorum.Sağlam oluyor.Deltabisikletin zincirinide denicem.Açıkcası hafif olsun diye pahalı bir zincir almak istemiyorum.

Geri