Scudo Sports

Emektar Hercules 20" Restorasyonu

osmanyucel

Üye
Tepki
15
İsim
Osman Yücel Odabaşı
Bisiklet
Diğer
Öncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum.

Uzun süredir garajımızda yatan Hercules 20inç bisikleti sağa sola giderken pratik olur hem de kendime bi uğraş edinirim düşüncesiyle restore etmeye karar verdim. Parçalarını sökerken aynakollarının kısa olduğunu fark ettim. Yeni bi orta göbek aynakol vs. alırım diye karar verdim ancak orta göbek yatağı bana sanki diğer topladığım bisikletlerden farklı gibi geldi. Şimdi sizlerden istediğim yardım şu:
Fotoğraflarını ekleyeceğim orta göbek yatağında bi farklılık var mı? Varsa nedir? Nasıl bir orta göbek, aynakol almalıyım?

Şimdiden yardım eden herkese müteşekkirim.

Yardım edebilecek birileri yok mu? :(

Dosyalar

• IMG_20170901_131726.jpg
    IMG_20170901_131726.jpg
    129,3 KB · Okunma: 147
  • IMG_20170901_131751.jpg
    IMG_20170901_131751.jpg
    107,7 KB · Okunma: 142
Scudo
merhaba. bana gobegin kartusu orada birakilmis gibi geldi. bir cektirmeyle cikartmayi deneyin derim.

@e.yildiz
O parçaları çıkarmayı denedim ama pek çıkacak gibi durmadı :))
En iyisi bi bisikletçiye götürüp sorayım

Umarim kartus kaynamamistir

• Beğen
Tepkiler: osmanyucel
Orta göbeğiniz amerikan cinsi orta göbek. Tornavida ile karşılıklı vurarak çıkarabilirsiniz yatakları.

Videoyu izlerseniz işinize yarayacaktır.

@mehmetgacar
Evet aynısının tıpkısı :)
Çok teşekkür ederim Mehmet Bey.

Mehmet Bey sayesinde göbek yataklarını sökebildim. Şimdi yeni bir göbek ve aynakol takımı alacağım.
Önerileriniz nelerdir?

En sevdiğim konu, restorasyon :) Bol şanslar..

• Beğen
Tepkiler: osmanyucel
@osmanyucel valla osman hocam çapı nekadar acaba orta göbeğinizin ona göre yorum yapıyım ben size
Qpg45v.jpg

Çünkü gördüğünüz gibi bende de aynı cins göbekten vardı ancak ben bir türlü tutturamadım ya küçük geldi ya büyük

kamalı mı birde aynakolunuz kare mile mi çevirmek istiyorsunuz

nJG5ng.jpg

amerikan cinsi orta göbekleri avrupa tarzı orta göbeklere dönüştürmek için şu adını bilmediğim şeyle yapılabiliyor ama amazonda ebayda hiçbir yerde türkiyeye gönderen bir satıcı göremedim. Parçanın fiyatıda 100-150 lirayı buluyordu bende projemden vazgeçtim bisiklet yatıyor şuan

@mehmetgacar

Yatağın çapı yaklaşık 4,5cm
Bisikletin üzerindeki aynakol kamalıydı ama onu değiştireceğim çünkü normale göre daha kısa. Kare mile çevirmeyi planlıyorum ama bulamazsam kamalı da olur.

@osmanyucel restorasyon sevdigim ve eglemceli bir konudur fakat bazen tuzlu olabiliyor ama sonuclar guzel ve kisi kendisi yaptigi icin daha da degerli oluyor umarim guzel bir sonuca ulasirsiniz basarilar

@Batuhan Kalem

Daha önce de 27" bi yol bisikleti restore ettim. Oldukça zevk aldığım bir iş ve çok harcamamaya gayret ediyorum. Fırsatları kolluyorum diyebilirim :)

Uzuun bir ara verdiğim/vermek durumunda kaldığım restorasyona kaldığım yerden devam ediyorum.
Orta göbekle alakalı sorunumuzu mahallemizin bisikletçisi çözdü.
Kadroyu gösterdiğimde direkt depodan uygun thompson kamalı göbeği taktı.
Kadronun boyasını tamamen söktüm ve bugün boyama işlemine başladım.
Kadro iki renkten oluşacak. Maşa, kadro bağlantı yerleri ve arka kısım mat siyah, diğer kısımlar fildişi (krem) olacak.

Şimdi önümüzde bikaç sorun var:
Bu bisiklete bir yetişkin bineceği için uzun bir gidon boynuna/boğazına ve sele borusuna ihtiyaç var.
Bir de lastikleri yeniledik mi işlem tamam.

Geri