Scudo Sports

Eldiven önerisi

SCD

Üye
Tepki
57
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Herkese merhabalar,
Yol bisikletim için kullanabileceğim Large beden eldiven arıyorum. Yazlık ve uygun fiyatlı eldiven tavsiyelerini bekliyorum.

Scudo
Herkesin uygun fiyat tanımı farklıdır. :) Bir de her eldivenin her rengi bulunmuyor. Renk de belirtmeniz gerekebilir.

Uygun fiyattan kastım 40 lira civarı. Renk konusunda siyah,mavi renkleri olabilir.

Yazlık eldivenlerde jelli veya pedli eldiven kullanan var ise bir şey sormak istiyorum. Jel / ped kısmı belli bir süreden sonra elinizi terletmiyor mu veya ağrı acı vermiyor mu? Ben hep jelsiz eldiven kullandım bir sorun yaşamadım. Bir çift yazlık eldiven alacağım kendime eski eldivenlerim yıprandığı için. Jelli eldivene geçip geçmeme kararını veremiyorum. Sürdüğüm yol türü ise asfalt, beton ve genelde düz olan yollar. Arazi ye girmiyorum kesinlikle.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Koray ben şöyle uygun fiyatlı eldiven aldım geçen sene. Çokta memnunum elim falanda terlemiyor.
C4EB913B-0F6D-46BA-A949-7137539DAF90.jpeg

Merhaba, başlık eski ama konu her zmn güncel.

Ben decathlondan aldığım parmaksız, bileksiz fitness eldiveni kullanıyorum. Yol bisikleti sürüşlerinde kullanmak için daha konforlu bir eldiven alsam, gerçek manada konfor sağlar mı, özellikle jelli olanlardan.

Örnek olarak (link)

Merhaba, başlık eski ama konu her zmn güncel.

Ben decathlondan aldığım parmaksız, bileksiz fitness eldiveni kullanıyorum. Yol bisikleti sürüşlerinde kullanmak için daha konforlu bir eldiven alsam, gerçek manada konfor sağlar mı, özellikle jelli olanlardan.

Örnek olarak (link)
Yol bisikletinde jelli eldivenler yarardan daha çok zarar verebilir. Jelli kısımlar uzun sürüşlerde elinize rahatsızlık verecektir, eğer mtb veya gravel sürücüsü değilseniz jelli eldiven almanızı önermem. En azından kendi edindiğim tecrübe böyle. Kısa süreliğine jelli eldiven kullanma fırsatım oldu.
Geçen sene(link)kullandım tüm yaz boyunca. Pek önermem çünkü çok çabuk yıprandı ve yırtılmaya başladı fakat fiyatı makul o yüzden kötülemek anlamsız olur.

Bu sene ise (link)kullanmaya başladım. Yukarıda gösterdiğim eldivene göre daha ince, hafif ve kaliteli bir yapıya sahip diyebilirim. Tek eksisi (bu tamamen kişisel bir tercih benim için hiç bir mahsuru bulunmuyor) havlu kısmı olmaması.

Yol bisikletinde jelli eldivenler yarardan daha çok zarar verebilir. Jelli kısımlar uzun sürüşlerde elinize rahatsızlık verecektir, eğer mtb veya gravel sürücüsü değilseniz jelli eldiven almanızı önermem. En azından kendi edindiğim tecrübe böyle. Kısa süreliğine jelli eldiven kullanma fırsatım oldu.
Geçen sene(link)kullandım tüm yaz boyunca. Pek önermem çünkü çok çabuk yıprandı ve yırtılmaya başladı fakat fiyatı makul o yüzden kötülemek anlamsız olur.

Bu sene ise (link)kullanmaya başladım. Yukarıda gösterdiğim eldivene göre daha ince, hafif ve kaliteli bir yapıya sahip diyebilirim. Tek eksisi (bu tamamen kişisel bir tercih benim için hiç bir mahsuru bulunmuyor) havlu kısmı olmaması.
Jelli olarak özellikle belirtmemdeki amaç onların daha konforlu olabileceği düşüncesi idi. Sanırım yanılıyorum. Belki başka deneyim bilgisi de gelir. Yoksa da bir tane eldivenim var onunla devam ederim.
Teşekkürler

Merhaba,

Ben jel destekli eldiven kullanıyorum ve memnunum. Özellikle yoldan gelen titreşimleri de bir miktar sönümlediğinden dolayı tercih etmiştim. Düşme-çarpma- sürtünme gibi kaza durumlarında darbeyi sönümlemek ve istenmeyen ortopedik sorunları da bir miktar önleyeceği görüşündeyim (sadece görüş tabii ki tam tersi de olabilir). Bilekte oluşabilecek karpal tünel sendromu ve benzeri sorunları da azalttığını biliyorum, yanlış biliyor olabilirim. Vapurlarda eskiden seyyar satıcılar vardı , her derde deva ürünler satarlardı, benim açıklamam biraz böyle oldu kusura bakmayın ama ben olumsuz bir yönünü henüz görmedim.
Selamlar

Jel destekli eldiven ben de bir müddet kullandım ve sorun yaşamadım. Şuan Giro Jag kullanıyorum ve çok memnunum.

Jelli eldiven kullanıyorum, jelsiz de kullandım, daha konforlu ve rahat oluyor.

EldivenYandaki eldiveni yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. Eskişehir'in soğuk, karlı, yağmurlu yollarında :(sımsıcak tutuyor. Bozuk asfaltta çok rahatsız ediyor. Mtb ile 120km yol yaptım bununla ve beni hiç üzmedi (ort. 12C°) :harika:

DecathlonDecathlon'dan satın aldım. Bir beden büyüğünü almakta fayda var. Fiyatı biraz üzüyor. :ckskc:
Bence en büyük artıları eli sıcak tutması ve terletmemesi, rahat giyilip çıkartılabilmesi, dokunmatiği olması.

Son düzenleme:
Herkese merhaba... Yurt dışından 2-3 eldiven almıştım ve jelli olarak 2 tane kullanıyorum. Fakat eldiven tercih ederekn aslında gidonunuz da önemli oluyor. Gidon tipi yanında gidon bandınızın niteliği de eldiveninizi tercih ederken hesaba katmanız gereken parametrelerden.. Bu tıpkı jelli pede sahip ya da jelli olmayan alt bisiklet üniforması ile seleniz arasındaki iletişim gibi.. Siz jelli pedle kullandığınız seleye harika yorumlar yaparken gündelik kullanımlarda çok aşırı sert gelen aynı sele için çok da hayırlı yorumlar yapmayabilirsiniz... Bunun yanında fazlaca delikli,çizgili, girintili-çıkntılı avuç içine sahip bir eldiven varsa karbon gidonunuzu çizebilir ya da gidon bandınızı eskitebilir... O yüzden aslında sadece elinizin rahatlığını düşünmeyin demek istiyorum..

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Ben combat eldiven aldım trendyoldan onu kullanıyorum şu ana kadar memnunum

Ben combat eldiven aldım trendyoldan onu kullanıyorum şu ana kadar memnunum
Ben de mtb bisikletim de kısa parmak taktical eldiven kullanıyorum memnunum. Askeri ürünler hem sağlam oluyor hem de görece ucuz oluyor. Bir ürünün bisiklet veya herhangi bir spor (hobi) için özel olarak imal edilmesi ürünün fiyatında büyük etken oluyor maalesef. Yıne de çogu zaman en iyisi o iş için özel yapilan ekipmani kullanmak.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Geri