Scudo Sports

Eldiven Kokusu?

emraher9

Üye
Tepki
110
Eldivenlerimi sürekli yıkamama rağmen ilk kullanımımdan itibaren koku yapmaya başlıyor... Aynı dertten mustaripseniz fikirleriniz, çözüm ve püf önerileriniz?

Mesela giymeden önce elleri pudralamak çözüm olabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: Daywalker
Scudo
Ben bisikletten gelince eldivenlerimi balkona asıyorum. Orada bir güzel havalanıp kuruyorlar. Böyle yaptığımda uzun süre yıkamadan idare edebiliyorum ama yine de arada sırada yıkamak gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: emraher9
Eldivenler kapalı bir poşetin içine konarak ,

Derin dondurucunun içinde bir gece bekletilirler ,

Kokudan eser kalmaz ;

Ancak zaman zaman yıkamak gerekir tabiki.

( düşük sıcaklık ve makinede mümkünse )

Aynı dert bende de var bu aralar. Hele de yaz geldi şimdi, eller fena terliyor. O yüzden kullanım sonrası havalandırmak gerekli ki bende öyle yapıyorum. Ama yıkama zamanı geldi koku bir kullanımdan sonra geri geliyor :D

@Halil Uygun

Bunu deneyeceğim

• Beğen
Bugün yıkanmış eldivenlerimi giymeden önce ellerimi pudraladım. Sonra yaklaşık 2 saat pedalladım. Daha önceden 15 dakikada kokan eller, eve geldiğimde hala pudra kokuyordu...

Bu çözüm yanında pudra taşımayı da gerektiriyor tabii... Çünkü su değdikten sonra tekrar pudra gerekli...

Diğer çözümleri de denemekte fayda var...

• Beğen
Tepkiler: Daywalker
@emraher9

Pudra yerine esans, hacı yağı veya kolonyalı mendil kullansak. Maksat ter yüzünden kokan eldivenin kokusunu bastıracak başka bir koku değil mi :rolleyes: Yoksa, kaş yaparken gözmü çıkarmış oluruz :D

• Beğen
@punisher89

Çok sanslısınız: Bunun bir çözüm yolunu buldunuz demekki:D ?:eek:

• Beğen
@emraher9

Amatör olarak kalecilik yaptıgım dönemlerde kulubumun para durumu pek iyi değildi ve bi eldiven 6 ay kullanılmak zorunda kalınıyodu,bizde eldiven kokmaya başladıktan sonra içine pudra koyuyoduk ve kokudan eser kalmıyodu,sende eline değilde eldiven pudra koy sorun ortadan kalksın

arkadaşlar koku meselesi kullanılan eldiven kalitesine göre değişir.performans eldivenleri yani havalandırması iyi tasarlanmış eldivenler hiç bi şekilde kokmuyor.ben 6 saatlik kullanıma ramen hiç bi kokuyla karşılaşmıyorum.kullandıım eldivenler scott pro xc uzun parmak.bu eldivenlerdeki havalandırma gözenekleri çok ii düşünlümüş ve uygulanmıştır.deri kavrama kısımlarına sahip eldivenler koku yapıyor,hemde fazlasıyla.jelli eldivenlerde kokuya sebep oluyor.
bu nedenle eldiven seçimlerimize dikkat edelim,hem kullanım,hem performans hemde havalandırma açısından.

abi benim eldivenler de neoplan accayip bir koku yayıyor çıkardıktan sonra bile bir-iki saat ellerim kokuyo haftada bir yıkadığım halde daha napayım ki...???

• Beğen
gecenlerde aklıma bısey geldı ve denedım cok da memnunum sıze de onerırım.
eldıvenın ıcındekı kumas kısma yanı elın ayasına temas eden kısma nemlendırıcı krem surdum:) bılıyorum cok ılgınc ama sız de denemelısınız.
her yerı esıt gelecek sekılde cok az bır mıktar surdum gunlerdır kokusu cıkmadı yıkayana kadar da cıkacakmıs gıbı durmuyor
kremı fazla kullanmayın vıcık vıcık oluyor :):) sevdıgınız bı krem olursa elbette daha hos olur ben arko kullanıyorum

bır de pudrayı denedım (burda gordukten sonra) ama bende pek ıse yaramadı koku olarak. sanırım pudranın kalıtesınden :D ama kuruluk sagladıgından ust (dışa dogru olan) kısma kullanıyorum

• Beğen
Jelli eldivenler de makinada yıkanabiliyor mu? Deneyen var mı? Bir de eldiven acaba çeker mi ıslanınca ? (anahtarlık yapılır belki o zaman

Geri