Scudo Sports

El yapımı kadroların fiyatları hakkında

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Arkadaşlar sağda solda bir hayli video görüyoruz el yapımı bisikletler hakkında. Lakin kimsenin ağzından çıt çıkmıyor fiyatlar konusunda.
Aramızda var mı kadro yaptıran? Fiyatlar 4.000 TL - 5000 TL aralığındadır diye tahmin ediyorum. Forumdan kendisine özel kadro yapıpta kullanan veya fiyatlar hakkında bilgi sahibi olan kullanıcılar varsa hepimizin merakını giderirse sevinirim. :)

Scudo
(link) ve Soulrider bu konuda oldukça iyiler. Yaptıkları bisikletler gerçekten harika. Brelis sitesinde fiyat bilgisi yok ama Soulrider'da fiyat listesi mevcut.

Soulrider sitesinden; (link)

Yol Bisikleti Kadro Setleri —–4000TL
  • Kişiye özel geometri ve tasarım
  • Kaliper (jant) fren
  • Columbus Zona çelik borular
  • BSA orta göbek
  • Ful karbon tapered (1 1/4″ – 1 1/8″) oem maşa
  • Hope veya Cane Creek vb furş seti
  • Kişiye özel renk ve desen seçimi ( iki renge kadar)
  • Columbus Life Borular + 500TL
  • Disk Fren +100TL
  • Columbus Futura maşalar +500TL
  • Thru-axle (sokma mil dropoutlar / sokma mil hariç ) 200 TL
  • Syntace x10 Paragon Machineworks Drop-outlar (sokma mil hariç) +300 TL
  • T47 / PF30 orta göbek + 200TL
  • ISP çelik (entegre sele borusu) + 400 TL
  • ISP karbonfiber (entegre sele borusu) + 600TL
  • İki renkten fazla detaylı tasarım ve boyama + 500TL ( tasarıma göre değişiklik gösterebilir)
  • İçeriden giden kablo geçişi (paslanmaz çelik boru hattı ile) +150TL
  • Farklı bir maşa istenmesi halinde , fiyat değişmektedir.

Tur Bisikleti Kadro Setleri——4000TL
  • V- fren
  • Columbus Zona / Cromor çelik borular
  • BSA orta göbek
  • Çelik özel üretim maşa
  • Kişiye özel renk ve desen seçimi ( iki renge kadar)
  • Columbus Life Borular +500TL
  • Disk Fren +100TL
  • Thru-axle (sokma mil dropoutlar / sokma mil hariç ) 150 TL
  • Syntace x10 Paragon Machineworks Drop-outlar (sokma mil hariç) +250 TL
  • T47 / PF30 orta göbek + 150TL
  • ISP çelik (entegre sele borusu) + 400 TL
  • ISP karbonfiber (entegre sele borusu) + 600TL
  • İki renkten fazla detaylı tasarım ve boyama + 500TL ( tasarıma göre değişiklik gösterebilir)
  • İçeriden giden kablo geçişi (paslanmaz çelik boru hattı ile) +150TL
  • Farklı bir maşa istenmesi halinde fiyat değişmektedir.
Titanyum Kadro Setleri —– 6000TL
  • Kaliper (jant) fren
  • Grade 9 Titanium (3Al2.5V) borular
  • BSA orta göbek
  • Ful karbon tapered (1 1/4″ – 1 1/8″) oem maşa
  • Fırçalanmış görüntü ile teslim
  • Dedaccai inceltilmiş titanium borular + 1400TL
  • Disk Fren +200TL
  • Syntace x10 Paragon Machineworks Drop-outlar (+dtswiss sokma mil ) +450TL
  • İçeriden giden kablo geçişi +100TL
  • Columbus Futura maşalar +500TL
  • Columbus Futura maşalar (disk fren) +650TL
  • T47 / PF30 orta göbek + 100TL
  • ISP Titanyum (entegre sele borusu) +250 TL
  • ISP karbonfiber (entegre sele borusu) + 450TL
  • İki renkten fazla detaylı tasarım ve boyama + 250TL ( tasarıma göre değişiklik gösterebilir)
  • Elektroliz ile renklendirme ve desen çalışmaları +500 TL ( tasarıma göre değişiklik gösterebilir)

Bilgiler için teşekkürler...
Yalnız herşeye farklı bir paket koymaları olmamış, ayrıca disk fren bölümü sadece disk fren takılan yer ek paket değildir umarım.
NOT:
KDV HARİÇ FİYATLARDIR YAZIYOR. :)
Boyama işlemi için ise:
  • Toplu halde gelen bisikletlerden ekipmanların söküm ve tekrar toplama işlemi için 200TL alınmaktadır. :)

Yaptırmaya niyetliysen hak ediyor o parayı... Bisikletimi boyatmak istediğim zaman bisikletle oraya gidip(soulrider) boyattıracağım.
@İki Teker Bir Adam Yusuf abi o yaptırdığın bisikletle mi gittin trans atlantic way yarışına?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@JusTiMe
Yaptırmayı düşündüğüm zamanlar oldu ve hala aklımda ama fiyatlar çok pahalı hocam. Şuanda o kadar maddi imkana sahip olsam dakika düşünmem kendime özel kadro alırım. Ayrıca fiyatlara kdv ve ek paketler eklenince fiyat bir hayli artıyor.

Soulrider'ın instagram sayfası var ordan sorabilirsin , bir kaç ay önce eski bisikletimi boyatmak için yazmıştım adama 700 lira dedi bir de 4 ay sonrasına randevu vermişti vazgeçtim bende.

@Uğur_TR
Talep bir hayli var galiba hocam, kendim bir bisiklet kadrosu alacak olsam üzerinde hem disk hem v fren yerleri olmasını isterdimki onu bile ek paket olarak sunmuşlar. Ayrıca kdv hariç yazmak bence büyük bir yanlış, umarım arkadaş düzeltir.

@TORUKOJİN Zengin işi özel kadrolar hiç düşüneceğim iş değil açıkçası :D belki 10 sene sonra derdim ama o zamanda zaten bisiklet yaptırmaktan kesinlikle vazgeçerim :D

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
@TORUKOJİN
Açıkçası değmez bence.

4000 liraya çok güzel bisikletler var.

@TORUKOJİN
Eğer bahsi geçen iki ustayı da takip ederseniz bisikleti nasıl yaptıklarını bizzat görebilirsiniz. O zaman "onu bile ek paket yapmışlar" demezsiniz sanırım. Büyük bir el işçiliği, ustalık ve deneyim var işin içinde. Yerli bisiklet firmalarının üretimleri ile karıştırmamak gereken işler bunlar.

@JusTiMe
Neden hocam? :D

@Uğur_TR
Hocam biraz hobi meselesine giriyor galiba.

@TORUKOJİN Yapmayı tmm isterim tamam ama böyle lükse kaçmayı açıkçası istemem titanyum yaptırmak isterim üstelik ben ama fiyatı bana patlar 11-14milyar arası :D

@BerkEvren
El işçiliğine kimse birşey diyemez ama insanımız için ciddi manada pahalı maalesef. Sonuçta her insan emeğiyle para kazanıyor olaya birde buradan bakmak lazım. Kendime bir bisiklet düşündüm dağ bisikleti ve tur bisikletinden oluşan ve hemen hemen her ekipmana destek veren ki her türlü şartta beni yolda bırakmasın diye. Nereden bakarsanız 7-8 bin TL'ye geliyor kadro ve maşa, tabi kişiye özel meselesi zaten bu işin asıl olayı. Bence fiyatlandırmada insanımız için daha ulaşılabilir düzenleme yapılmalı, onun dışında sadece kendine özel bir kadroyu kim istemez ki? :)

@TORUKOJİN Çelik 3500tl idi titanyum da 5500tl bu yıl zam yaptı :D

Adi ustunde " Kişiye özel" yani yaptiran kisi kendini özel hissetsin diye. Bzim gbi garibanlarda "seneye yine binerim" mantiginda bize buyuk gelen bisikletler alip, gidon bogazini kisaltsin , seleyi öne kaydirsin :(
Offf yaa du ben yeni bi bisiklet topliyim bari

Geri