Scudo Sports

El bileğinde ganglion kisti yardım

macerakolik

Forum Bağımlısı
Tepki
2.598
İsim
Soner
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Yol bisikleti
IMG_7390.JPG

değerli arkadaşlar. El bileğimde tıpkı aşağıdaki linkteki gibi ve fotonun birebir aynısı çıktı. Ne yapayım bilemedim. İnternette araştırırken buldum. Yaşayan var mı bilgisi olan var mı? Forumda Ortopedi uzmanı arkadaşlarımız vardı umarım başlığımı görürler yardım rica ediyorum

(link)

Scudo
@soneryen
Hocam doktora gidiniz.
MR ya da röntgen çekilsin. Görülsün. Burada allaha amenat iş yapmayın.
Arı sokmuş ondan şişmiş yazsalar yeridir :D

• Beğen
Tepkiler: Can_517
Benim iç bilekte, tam yazıda bahsedildiği gibi baş parmağımın bittiği yerde vardı iri bir tane. Onlu yaşların sonunda ortaya çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam. O zamanların sağlık ocağı doktoru, zararsız bir çıkıntı, çok rahatsız ediyorsa ameliyat edilir demişti.

Çok sık görülen, herkeste olabilen bir olgu. Eskiler çıkıntının üstüne para gibi düz bir şey basıp çok sıkı sararmış. Zamanla ezile ezile küçülüp yok olurmuş. Ben sürekli masaj yaparak ufaltmayı başarmıştım. Ama tamamen yok olmayınca gençliğin deliliğiyle kendisine sert davranıp şiddetle ezmeye başladım. Sonunda dayanamadı ve boyun eğdi. 20-25 yıldır unuttum kendisini :) Şimdi yoklayınca bakıyorum da, orada minik mi minik iki parça sertlik kalmış. Görsel olarak belli bile olmuyor.

Siz yine de mutlaka doktora görünün. Modern tıp illa sağlıklı bir çözüm yolu bulacaktır. Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@soneryen

Hiçbirşey yapmayın. Kendisi zamanla geçer, geçmese bile küçülür.

Hekim bolgenin zorlanmamasi icin bilege kadar olan bir atel veriyor bu durumlarda genellikle. Haliyle zorlamamanizi telkin ediyor. Zamanla kuculuyor ancak sebep olan etken bilegin zorlanmasi ise tekerrur ettiginde hemen kendini gosteriyor tekrar.

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@soneryen Benim sol bilekte vardı üç dört sene öncesine kadar. Eskiden beri sürekli kaybolup yeniden çıkıyordu. Eli yukarı doğru kıvırınca rahatsızlık veriyordu ve görüntü olarak da pek hoş görünmüyordu. En sonunda bir ortopedi uzmanına gittim. İçindeki sıvıyı şırıngayla çekti ve bir daha oluşmasını zorlaştırmak maksadıyla kist zarını hırpaladı şırınga ile. Bu müdahaleden sonra bir daha hiç çıkmadı ganglion.

@Hastateker öyle yazmasınlar diye link verdim. doktora gideceğim ama ilk önce bilgisi olan arkadaşlar var mı merak ettim.

@Ahmet.KOÇ
hangi hekime gittin, tavsiye hekim var mı? bu şırınga sistemi nasıl, anestezi mi yapıyor, yaptıktan sonra bisiklete biniliyor mu? şırınga ile çekme işlemi için ücret ne alıyor

• Beğen
Tepkiler: Hastateker
@soneryen Ben Ankara Polatlı'da özel bir hastanede bir ortopedi uzmanına göründüm ve yanlış hatırlamıyorsam ekstradan bir ücret ödemedim. Bu çok basit bir işlem kan örneği verir gibi düşünün, anestezi filan yok. İğne vasıtasıyla şişmeye sebep olan sıvı kistten çekiliyor. Ganglion kistler zarlı bir yapının içerisinde sıvı birikince büyüyor ve bilekte oluşanlar çok büyürse bilek hareketlerini kısıtlayabiliyor. Benimki bayağı büyüyordu. Bir yerden sonra kendiliğinden dağılabiliyor, ama bazen de çok uzun süre gitmeyebiliyor ve kalıcı oluyor. Benimkinde periyodik olarak şişme ve dağılma oluyordu senelerdir, ama son seferinde bayağı uzun bir süre gitmemişti 5 6 ay gibi. Bu yüzden doktora gittim ve böyle bir müdahale yapıldı. İşlem sonrası hiçbir ağrı, sızı, işlevsizlik yoktu. El ve bilek normal fonksiyonlarıyla devam ediyor.

benimde sağ bileğimde olmuştu bundan, 2005 yılında fabrikada çalışırken zorladım ondan oldu geçer diye hiç bişey yapmadım, öyle kendi kendine uzun yıllar sonra geçti gitti.Ne olduğunu bile araştırmadım bak burada çıktı karşıma demek ki ganglion muş hayret :).

@Ahmet.KOÇ
Çok değerli bilgiler için teşekkür ediyorum

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Birkaç ay önce bende de vardı. Baya da büyüktü ağrı yapıyordu. Ben mause dan şüphelendiğim için bileğime uygun yenisini aldım. Bileğimi çalışırken düz tutmaya gayret ettim (mause kullanırken bükmemek gibi) asla bileğimi zorlamadım mesela itme hareketi felekat bir acı veriyordu bileğe bir süre sonra kendi kendine yok oldu. Sen önce sorunun sebebini bulmaya çalış benim gibi mause mu aldın da bileğine zarar veriyor spor mu yapmaya başladın son zamanlarda bileğine zarar veren birşeyler yapıyor olmalısın

• Beğen
Hali sahada kaleciyken sert bir top geldi sol elimle uzanayim derken top parmak ucuma denk geldi ve elimi neredeyse geriye kanirtti.
Catirt diye ince sesler geldi bilegimdem..o gun bugundur yaklasik 5 yildir siser, iner
kaybolur, tekrar zorlayinca siser gibi gibi yillardir iyi kotu gecinip duruyoruz bakalim.
Tedavisini en iyi hekimler bilir..gidip gosterin.kimisi bozuk para sarip biraz sikica sargi yap diyor..denedim faydasi olmustu..mesele zorlamamak.zorlayinca hemen agriyla kendini hissettiriyor.

• Beğen
@umutntm sebebini bisiklete yordum. Tam kestiremedim

Benim sol ayak bileğimde çıktı. Ayak bileğinin ayakla birleştiği sol köşede . Ceviz büyüklüğünde. Doktora gittim rahatsız etmiyorsa dursun zararı yok dedi. Şırınga ile çekersek bir daha olabilir falan dedi ameliyat ile de ben uğraşmak istemedim oylece kaldı. Bana lipom demişti bu şişlik için. Ama ganglionla aynı herhalde. Sorun yok şu anda çok şükür. Öylece duruyor.

@enes_vl
Benim elimi geri dayadığımda ağrıyor bakalım görelim ne olacak

aynı durumu şu an bende var, çok eskilerden spordan kalan bir yaralanmayla birlikte yumuşak dokuda 4 mm.'lik bir yırtık vardı, geçen cumartesi günü ters hareket yapıp bileğim darbe alınca aynı şeyi yaşadım. bezelye tanesi gibi duruyor parmağımla nereye iteklersem oraya gidiyor, dr. emar çekip arkasından üç merhem ve bilek için atel verdi sabah akşam üçünü karıştırıp sürüyorum, bende darbeye bağlı ödem oluştuğu için ağrısı baya fena. sizde ki de darbeye bağlı değil ağrı yapmıyorsa muhtemelen önemsizdir ama siz önemseyip mutlaka bir doktora gidin, ağrı yapmıyor ama görüntü olarak sizi rahatsız ediyorsa içini boşaltır yada basit bir operasyonla alır (bana söylediği bu şekildeydi)

Deri altında sıvı gibi duruyor. Şırıngayla çekmeyi deneyebilirsiniz.

Dip Not: Forumlarda sağlık sorularına bu tarz cevaplar gelebiliyor, ama diyim bir doktora görünün. Geçmiş olsun.

çocukluğumdan beri iki bileğimde de mevcut, ters şınav yaptığım için olduğunu düşünürdüm hep, eklem arasındaki sıvı pörtlüyor.
kışın daha yoğun oluyor, hava ısındıkça yumuşayıp iniyor. 3 aydır sağ bileğimde vardı soğuk havalarda zalım oluyor. şimdi sıfırladı nerdeyse elle hissediliyor sadece

@soneryen

@Hastateker Soner bey Acilde şiringayla aldırmak geçici çözümdür.
Osman bey o kadar büyütmeye gelecek 1 şey değil bu durum abimde çok oluyordu şiringa dediği şeyle artık nasıl 1 olaysa aldırıyordu ama çözüm geçici kendi kendine inebiliyor @clubber arkadaşımızın dediği gibi

@JusTiMe
Biraz bakayım ne olacak belki dağılır. Beni mutlu eden kırık çıkık eğrilik deformasyon olmaması ağrı nadir oluyor

Herkese merhaba arkadaşlar. Doktora gitme fırsatı bulana kadar kendiliğinden indi eski haline döndü ve geçti. Epeydir bir sıkıntı yok bilgi vermek istedim

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Geri