Scudo Sports

Ekotopya bisiklet turu

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
2008 EKOTOPYA BİSİKLET TURU BAŞLIYOR...

YER:Sırbistan, Bulgaristan ve Türkiye (Belgrat’tan Karadeniz kıyısı boyunca Sinop’a)
TARİH: 21Haziran-14 Ağustos 2008

EKOTOPYA BİSİKLET TURU NEDİR?
Ekotopya bisiklet turu yılın belirli haftalarında Avrupa’nın çeşitli yerlerinde ortaya çıkan sürdürülebilir hareketliliği savunan bir gruptur ve ekotopya buluşmasına ulaşmak için kabul edilebilir en çevreci yoldur. Ya da sadece müthiş yerlerde bisiklet sürmek için yapılan bir güzel seyahattir. Yol boyunca karşılaştığı sosyal veya ekolojik meselelere duyarlı yerel ve çevreci gruplara destek verir, düzenledikleri etkinliklere katılır...

NEDEN Yapılıyor?
Yeni şeyler öğrenmek, sağlıklı kalmak, yeni yerler görmek, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak,yeni insanlar tanımak, çevreci grupları desteklemek….

KİMLER ICIN?
Çevresel sorunlara duyarlı mısınız, grubunuzda aktif katılım mı sağlamak istiyorsunuz, bisikletiniz var mı? Bu sorulara evet cevabını verebiliyorsanız ekotopya bisiklet turu tam size göre. Turun büyük bölümü bisiklet ile geçilir olup konaklama genellikle çadırlarda yapılır. Tüm katılımcılar yemeklerin hazırlanması, bulaşıkların yıkanması ve temizlik gibi günlük genel işlerden sorumludur; ayrıca motorlu destek aracı olmayacağından sahip olduğumuz bütün yükün taşınması da bisikletlerle ya da bisikletlere takılan römorklarla sağlanır.

Katılımcılar ülke şartlarına göre düzenlenmiş küçük bir katılım ücreti öderler. Aynı zamanda herkesin tur boyunca yapılacaklar ve alınacak kararlar konusunda fikir beyan etmesi ve karar alma sürecine katılması beklenmektedir.

Daha fazla bilgi için;
((link)
(link),
(link))
(link) mail grubuna katılabilir veya
mail4yoy@gmail.com'a mail atabilirsiniz.

Scudo
Konu benim tarafımdan, uluslararası gezi tur makale ve fotoğrafları barındırmadığı sadece duyuru niteliği taşıdığı için taşınmıştır.

....Bilmiyordum ögrendim....kısmet belki biz sinopa vardıgımızda karsılasma sansımızda olur.....
....Bu arda unutmadan;yakın bir tarihte görüsmek üzere( unutmadım sadece yogumum :) )
saglıkla....

yaklaşık 30 kişilik bir grup 17.07.08 perşembe günü Kapıkule'den giriş yapacakmış. Trakya Bisiklet grubu kurucusu Cahit hocamız da kendilerine katılacak. Haftasonu uygun buluşma imkanı olursa, ve hala Trakya'da olurlarsa, ben de kendilerine katılmayı düşünüyorum. sadece trakya için.
gönül ister böylesine güzel bir organizasyonun tamamına katılalım ama, sistemin dişlileri bırakmaz :)

(link)

haftasonu büyük ihtimalle Kıyıköy'de olacaklar
net bilgiyi yarın alacağım.
Doğa ve Macera grubu pazar günü Kıyıköy'e gidiyor ve kendileri ile rastlaşmayı planlıyorlar.
ben de ya cumartesi, ya da pazar kendilerine katılacağım
katılmak isteyen olursa haber etsin: 533 6406541
o anda nerede oldukları bilgisine ulaşabileceğiz
çünkü Cahit abimiz yanlarında olacak

• Beğen
Tepkiler: ahmedseref
Grup 26 Temmuz Cumartesi günü Taksim Gezi parkında basın açıklaması yapacak ve sonra turlarının son bulacağı Sinop'a doğru devam edecek. Bilgilerinize... :)

Çok anlamlı bir tur. Ben de gruba eşlik etmek isterim. Keşke fırsat olsa, biz de Sinop'a gidebilsek. En azından ekibe İzmit civarında eşlik edebilirim. İstanbul'dan sonra hangi güzergâhı kullanacaklar acaba?

E-posta listesine üye oldum. Gelişmeleri takip edeceğim.

@Barış Kılınç

Bilgilendirme için teşekkürler. Rotaları Karadeniz sahilinden geçiyor. Anlaşılan Şile-Ağva-Bağırganlı-Seyrek-Sarısu-Kerpe-Cebeci-Karasu güzergâhını izleyecekler. O tarihlerde o civarda olma ihtimalim yok. Kısmet değilmiş.

programda bugün Çavuşlar görünüyor ama değişiklik olmuş
Pınarhisar-Evciler köyünde kamp kuruluyor
yarın kıyıköy
pazartesi ise muhtemel olarak çerkezköy üzerinden istanbul

cumartesi akşam geç saatte kendilerine Pınarhisar-Evciler göletinde katıldım
pazar günü birlikte Sergen üzerinden Kıyıköy'e pedalladık
detaylar ve az sayıdaki fotoğraf izninizle sonra :)
şimdilik haber vermek istedim, yarın akşam Çerkezköy'de olmayı planlıyorlardı, çarşamba günü de istanbul'a geçiyorlar
bisiketsevenler derneği ile barışapedal ekibi onlarla birlikte
yarın (salı) akşam kendileri ile tekrar görüşmeyi umut ediyorum

Merhaba arkadaşlar. Ebru'dan gelen mesajı buraya alıyorum..

Barisapedal'in da destek oldugu 20. Ecotopia turu basladi!

Nukleer enerji ve nukleersantral' e karsi,cevre ve ekoloji icin pedal ceviren 16
katilimcinin bu yil ki duragi Turkiye! Sofia'dan baslayip,dun 15:00'ta Edirne
Kapikule sinirindan ulkemize giris yapan Ecotopia bisIkletcilerini
Barisapedal'dan 3 kisi karsiladi.21 katilimciyla devam eden grup 23 veya 24
Temmuz'da Bakirkoy'den Istanbul'a giris yapacak.. Onlari karsilamak ve
Taksim'e,hatta olabilirse Sinop'a kadar eslik etmek icin sizlere cagrida
bulunuyoruz.

Istanbul'da 2 gun konaklayacak olan ekip 26 Temmuz Cumartesi gunu Taksim Gezi
parkinda yapilacak basin aciklamasindan sonra turlarinin son bulacagi Sinop'a
devam edicekler.BisIkleti ve dogayi seven, 'nukleer'e hayir!' demek isteyen
herkes bu tura diledigi yerden katilip,diledigi yerden ayrilabilir.

Ecotopia nedir?

Ecotopia 2 hafta suren, aktivistlerin,c evresel ve sosyal konulara dikkat ceken
gruplarin katildigi her yil duzenlenen bir etkinliktir. Ecotopia, 1989 yilindan
beri EFYA (European Youth For Action) tarafindan ve ev sahibi yerel cevreci
gruplar tarafindan organize edilir.Bu yil Turkiye'de yapilan Ecitopia Ekolojik
Utopyalar Dernegi ve Barisapedal tarafindan desteklenmistir.

Ecotopia cevresel,sosyal, siyasal ve diger konularla ilgili ogrenme,bilgive
deneyim paylasma yeridir.Her yil yuzlerce kisinin katildigi
bulusmalarda,cevresel ve ekolojik konularin yanisira sosyal ve siyasal konularda
fikirler paylasilir,tartismalar yapilir:kuresel isinma,ulasim ve hareketlilik,
genetigi degistirilmis organizmalar, organik yiyecekler,ekolojik
yapilar,surdurulebilir altyapi,kuresel politika,alternatif
medya,gcomenlik,irkcilik,yabanci dusmanligi,kulturel konular vb. gibi konular
bunlar icerisinde sayilabilir.

Bu sene Ecotopia nukleer santral insaati icin secilmis bir yerde Sinop'ta
yapilacak ve genel olarak enerji meselelerini tartisacak.

Bilgi icin satrebru@yahoo. com'dan benimle baglanti kurabilirsiniz.

Iletisim adresleri

www.ecotopiagatheri ng.org
www.ekolojikutopyal ar.org/tr
www.thebiketour. net
www.efya.org

son dakika :)
bugün de Kıyıköy'de kalıyorlar
yarın çerkezköy'e gelecekler

Trakya etabından az sayıda foto:
(link)

çerkezköy haber gazetesinde çıkan haberin linki:
(link)

malumunuz kendilerine 19-20 temmuz'da Trakya'dan geçerlerken katılmıştık
ben sadece Evciler-Kıyıköy arasında katılabilmiştim

neden az sayıda fotoğraf var?
çünkü yeni aldığım kilitli pedal ve ayakkabıya henüz yeterince alışamamışım ki, yolda giderken manzara çekme hevesiyle makineyi açayım derken, durma anında ayakları çıkarmakta geç kaldım, ve çıkaramadan hooop dümdüz sağa düştüm
sağ bacakta biraz hasar, ama makinedeki daha büyük. objektifi kırdık, ve şimdi çalışmıyor.
bu fotoları ise kapasitesi yettiği kadar cep telefonumla çekebildim
bu da bana ders olsun :)

yaklaşık 20 kişilik gruptan bir kaç izlenim:
(izlenimlerimi aktarırken belirteyim, şimdiye kadar fazla yabancı tanıma imkanım olmadı, her ne kadar iş nedeniyle her gün bi sürüsüyle tel ve e-posta ile görüşüyor olsam da)

1) bizden biri gibiler. sıcak, samimi, doğal.
bazen acep Avrupa'ya yerleşsem diye düşünürüm. memleket insanını özlerim diye vazgeçerim. ama bu arkadaşları tanıyınca yersiz bir endişe duyduğumu düşündüm.

2) bisikletleri çok üst düzey donanımlı değil. bizler hevesi biraz abartıyor muyuz acaba?
tabi onların performans değil tur amaçlı kullandıklarını biliyorum ama biz de aslında çoğumuz öyle değil miyiz?
sadece birinde kilitli pedal vardı
bazıları 28", çoğu 26" tekerli
bazıları amortisörlü, bazıları düz maşa
yani herkes kafasına göre takılmış ve aynı turu aynı şekilde sürdürebiliyorlar
bir tanesinin bisikletinin renkleri çok güzeldi. çiçekli felan. onunkini ayrı çektim zaten, göreceksiniz.

3) grubun lideri yok
her gün "circle" dedikleri ve adı üstünde çember şeklinde oturdukları bir toplantı yapıyorlar
herkesin birbirini görmesi gerekiyor. herkesin kararlara katılması gerekiyor.
biri konuşurken diğerleri özel el işaretleri fikirlerini iletiyorlar veya söz istiyorlar
önce gündemi gelen önerilerle belirliyorlar
bir gün sonrasının görev dağılımı (yemekleri kim yapacak, bulaşığı kim yıkayacak) gönüllülük esasına göre yapılıyor.
toplantının bir lideri oluyor, bir de sekreteri. her şeyi defterlerine kaydediyorlar
tam bir Avrupa sistemi yani :)

4) aralarında günde 3.6 YTL topluyorlar (benim gibi şaşıranlar için yazı ile: üç nokta altı ytl)
yemekleri için bu yetiyor. zaten vejetaryen besleniyorlar.
ama beslenmelerine özen gösteriyorlar. mesela pilava üzüm ve fıstık katıyorlar. bolca meyve felan yiyorlar.
bizim gibi gruba sonradan katılanlardan da aynı tutarı alıyorlar.

5) bike signs
bisikletin acemisi olduğum için ilk defa gördüğüm ve çok hoşuma giden bir uygulama
arkadan gelenlerin doğru yola dönmesi için çatallarda yere büyük ve kalıcı işaretler koyuyorlar

6) pazar günü sergen-kıyıköy arasında öğle molası verildiği bir anda baktık tek başına bir kız bisikletiyle geliyor
bizi görünce başladı havalara zıplamaya :))
sonunda sizi buldum diye seviniyor. Almanya'dan tek başına yola çıkmış, grubu ancak burada yakalamış
bravo valla

7) bir de Türk arkadaşımızdan bahsetmeden geçemeyeceğim: Rahman
zaten Cahit ve İbrahim hocalarımızı tanıyordum.
Rahman abimizle yeni tanıştım ve süper bi insan daha tanımış oldum. Cin gibi gözleri ile her an etrafta yardım edecek birşeyler var mı diye bakınıyor. Çadırımı kurmama yardım ediyor. Herkesin bisikletlerindeki ufak tefek bakım işlerini hallediyor. Kırık bagaja formül üretiyor falan. Çalışmakla kalmıyor, sohbetiyle renk katıyor, arka arkaya süper espriler patlatıyor. "İyi ki var" dedirten insalardan.
Cahit abimizin Rahman ile birlite bıkıp usanmadan nasıl iki haftada bir turladığını anlamış oldum.

Sonuçta bir gün yetmedi tabi, hevesim kursağımda kaldı ve hayatta yapılacaklar listesine birşey daha ilave edildi :))

http://farm4.static.flickr.com/3213/2716619726_04c2196b21.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3254/2716620400_e3c32a59a0.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3024/2715808843_e3756a7377.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3020/2715809221_f2e66a01c6.jpg

arkadaşlarla kırklareli kıyıköy arasını pedalladım
harika insanlar yavaş gitmeyi sevmeyen bir kişiyım ama bir güne onlarla 50 km gitmek benim icin fevkalade bir durumdum turun sonu sinopda hazinle sonuclandıgını ögrendeim cok üzüldüm :( olmaması gerekiyordu

http://i150.photobucket.com/albums/s104/shakaofthezulu/awe.jpg

bu resim tam olarak nerde cekilmiş ??

slm gökhan yazılar ve resimler icin teşekkürler
ben daha yeni görüyorum bayagı yogundum
harika olmuş

• Beğen
Tepkiler: gatila
@Barış Kılınç

balkanlar bulgaristan mı acaba tr olamaz
cünkü ben tr okadar düzgün bir tabelaya rastlamış degilim

Geri