Yılmaz Uyar
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 719
Eğim antremanları önemli, bu nedenle eğimi doğru hesaplamak ve antreman verilerini doğru değerlendirmek gerekir. Antreman yaptığınız rotada anlık %15, hatta %20 olabilir. Fakat sadece yolun çok ufak bir bölümünü kapsar (belki birkaç metre) ve genel ölçüde baz alınmaz. Yol durumu genel ortalaması esas ölçüdür. Görülen 2 nokta arasındaki eğim ölçüsü ile gidelen yolun ve mesafenin eğim ölçüsü farklıdır.
Bunu değerlendirmek için soru ile örnekleme yapalım.
A.noktasından B.noktasına yükselti farkı 1.500 metre ve aradaki mesafe 5 km.
Soru 1.
A-B iki nokta arasındaki eğim yüzde kaçtır?
Soru 2.
A.noktası ile B.noktası arasındaki bisiklet yolu mesafesi 12 km.
A-B arasındaki bisiklet yolu eğim yüzde kaçtır?

Uuvv!!??
Tabii eğim hesapla sorusuna bu kadar ilgi beklemiyordum, bu nedenle ödülü; güzel eğimlere sahip Adriana ve Miranda arasında paylaştırmaya karar verdim.
Şimdi yeni nesile 6X9=? nedir diye sorsan 20 saniye panik atak oluşur. Çarpım tablosunu akıllı telefondan hesaplıyan var. Hal böyle olunca, ben de böyle soru ile ne yapmak istiyorum... Galiba saf tarafıma denk gelmiş
Eğer soruyu Adriana dağlarının en güzel antreman eğimleri neresi, yada Miranda'nın antreman yapılası eğimleri neresi diye sorsam, ilgi bambaşka yerlere gider!!!.
Soru 1 cevap: %30
Soru 2 cevap: %12.5
Bu konudaki amaç digital veri kaynaklarında baz alınan eğim ile bisikletle gidilen yolun eğim farkını örneklemek idi. Benim ailenin deyimiyle; böyle kafa ütüleyen, matematiksel işlere niye kurcalıyon baba, sen zincirim paslandı ne yapayım diye sor?
Bunu değerlendirmek için soru ile örnekleme yapalım.
A.noktasından B.noktasına yükselti farkı 1.500 metre ve aradaki mesafe 5 km.
Soru 1.
A-B iki nokta arasındaki eğim yüzde kaçtır?
Soru 2.
A.noktası ile B.noktası arasındaki bisiklet yolu mesafesi 12 km.
A-B arasındaki bisiklet yolu eğim yüzde kaçtır?

Uuvv!!??
Tabii eğim hesapla sorusuna bu kadar ilgi beklemiyordum, bu nedenle ödülü; güzel eğimlere sahip Adriana ve Miranda arasında paylaştırmaya karar verdim.
Şimdi yeni nesile 6X9=? nedir diye sorsan 20 saniye panik atak oluşur. Çarpım tablosunu akıllı telefondan hesaplıyan var. Hal böyle olunca, ben de böyle soru ile ne yapmak istiyorum... Galiba saf tarafıma denk gelmiş
Eğer soruyu Adriana dağlarının en güzel antreman eğimleri neresi, yada Miranda'nın antreman yapılası eğimleri neresi diye sorsam, ilgi bambaşka yerlere gider!!!.
Soru 1 cevap: %30
Soru 2 cevap: %12.5
Bu konudaki amaç digital veri kaynaklarında baz alınan eğim ile bisikletle gidilen yolun eğim farkını örneklemek idi. Benim ailenin deyimiyle; böyle kafa ütüleyen, matematiksel işlere niye kurcalıyon baba, sen zincirim paslandı ne yapayım diye sor?