Scudo Sports

Edirne 9. Yol Bisikleti Yarışı Kesitli Video ve Kramp Olayı

Bugraacik

Forum Demirbaşı
Tepki
753
İsim
Buğra Açık
Bisiklet
Carraro
9. Edirne Yol Bisikleti Yarışı videosunu kesitler ve hızlandırılmış şekilde sizinle paylaşıyorum. Sağ bacağıma kramp girmesiyle birlikte bayağı arka sıralara ilerlemiş olmam ve son 30km'ye yakın yolda sağ ayağımı neredeyse %90 kullanamamış olmam yarışı bitirmeme engel olamadı. Finish çizgisini görene kadar sol bacağımla son gücüme kadar pedal çevirdim. Yarışta tek bacakla yarışan abilerimi tekrar saygıyla selamlıyorum ve en içten dileklerimle tebrik ediyorum onları.

Kramp olayı (link) dakikadadır.

İstekler doğrultusunda kayıtlarımın tamamını paylaşabilirim, biraz uzun sürebilir ama hallederiz ;)

Scudo
kramp olayı banada oldu yarıştan önce yiyecek birşeyler bulamadık tempolu surus ıkı bacagımada aynı anda kramp girdi kaslarımın yırtıldıgını dusundum durmak bıle çok zor oldu yattım yere 10 dakıka kadar bekledım baktım bıraz gectı dedım surerım ambulans gelmıs olsaydı bınerdım gelmedı devam eettım 60ç km ye kadar su istasyonunda su kalmamıştı neden bizim akıllı dostlaırmız suyu yuk etmemek ıcın oradan aldıgı suyu 1 yudum ıcıp sağa soal atıyordu ve geride kalan arkadaşalra su kalamdı bende kendımı supurge arabasına zor yetiştirdim organızasyona çağırıyorlar fakat çok eksıklıkler var yarıs suresı bıtımıs yolda suren ınsanlar var supurge arabası alamdan devam edıyor fınıshde kı adamalr dagılmış evlerıen dogru yola cıkmıs hala suruyor kardeşlerimiz

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@PistonBacak Yarışa geç geldiniz herhalde bizim arkadaşlar yarıştan önce ciğer yediler birer porsiyon.

• Beğen
Tepkiler: PistonBacak
@Bugraacik

111 km marmara uzun etapta öndeki araç hata yapmıştır,hızı azaltmış sonra gaza basmıştır ,buda sürücülere yapılan hatadır,öndeki araç belli sabit hızda gidecek start noktasina yavaş gidecek ,aynı hatayı kısada yaptılar ve insanlara kramp girdi,tekirdağ şarköyde ise mutlu hoca araçta idi ,aynı hatayı yapmadı,burada önde araç varmı idi,onu bilmiyorum ama bu tip yol yarışlarında önde araç olması sürücülerin lehinedir

@Bugraacik

Tam olarak biliyormusunuz neden kramp yediğinizi ?

Büyük ihtimalle susuzluktan olabilir Kudret Bey. Ben iki sulukla katıldım suyum ancak yeterli geldi. Yolda geride kalanlara su verilemedi.

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
Ayrıca süratli bisiklet kullanacakların ,yarış öncesi et, ciğer ,hamurlu yiyecek yemesi risk yaratabilir,mide dolu iken basılmaz

@trainspotting35

Çok önemli bilgi, 73 km için doğru karar iki matara su

bisiklet sürerken hayatta kramp gelmez, gelemez. bisiklet anında beni rahatsız edecek kramp sinir liflerinden ve damar damar üzereden daha doğmamıştır.

@mehmetsunu

Uzun mesafe yarışlarında kesinlikle su çok önemli ama daha yarışın başında kramp yeniyor ise evvelce bir yerde kesin hata yapılmış demektir, bu ne olabilir
Bunu anca sürücü bilir,burada durum bu.

gereğinden dar kışlık taytlar da yapabiliyor.bir dönem kışın krampsız şürüşüm olmuyordu deneme yanılmayla meseleyi çözmüştüm.

@trainspotting35 yok hocam bi çekim için yarışı kesmezdim fakat acım cidden çok büyük olduğu için attım kendimi.

@Kudret Kurtcebe Sevgili kudret abi, büyük ihtimal su ve antrenmandan kaynaklı oldu. Bir gün öncesinde de işyerinden izin vermediler bayağı yorgun ve uykusuz geldim.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN sigma 8.12 :(

@orcun oguzhan altımda kısa tayt ve formam vardı hocam. Yorgunluk ve su çok etkiliyor açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@orcun oguzhan

uzun tayt kullandım yarışta, yalnız hava alan cinsinden.
Kramp yemedim,hava alan yazlık tayt sorun yaratmadı

@orcun oguzhan
Yalnız orcun senin varis yan etki yapmış olabilir ,hava alan kışlık
uzun tayt var bende ,sorun yaşamadım kışın .

@Ahmet Bilge Kaan AKIN o sabah çok aceleyle hallettik takımca işlerimizi. Dondurerek takılan cihazı tam oturtamamisim, ilk ufacık tumsekte düştü.

@Kudret Kurtcebe abi varisten önce oluyordu zaten şu aralar pek bisiklete binemiyorum.varis şimdilik sürüşte ve sonrasında bir problem çıkarmıyor çok aşırı yürüdüğüm veya ayakta durduğum günlerde hafif bir ağrı yapabiliyor

@Bugraacik sayende izlerken heyecanlandim tesekkurler video icin :harika: Daha olsa izlerim :D

Guzel draft yapiyorsun, hatta surekli draft yapiyorsun :) hem 505 numaraliya, hem de pembeliye iyi yapismissin. Arada yardim da et, bir sure sonra sana kil olabilirler :D Sadece yatan adami sevmezler.

Ve onemli bir çıkarım daha yapman lazım, bunu söylemek icin uygun yer ariyordum sanirim şimdi soylemenin tam da zamani; Antrenman rotani degistir. Veya en azindan antrenman zamanini degistir. Cunku videolarinda hep trafik icindesin, hep dur-kalk gidiyorsun. Hic 30 dk tempo yaptigini hatirlamiyorum. Krambin asil sebebi de bu, dinlenmeden, ara vermeden, uzun sureli tempoya alisik olmayan bacak. Haddinden fazla kasiliyor ve bir yerden sonra iflas ediyor. Benim tespitim budur, cozum onerim de budur. Tekrar etmek gerekirse daha kesintisiz pedallayabilecegin ve trafigi, kavsagi, dur-kalki az olan bir rota. Bu rota sahil rotasi da olabilir ama sadece cok erken saatlerde (5-6) bu is icin uygun. (Haftasonu 10'a kadar bos :p )

Guzel yaris olmus ortam harikaymis keske katilabilseydim :) Video icin tekrar tesekkurleeer :harika:

@Serkan Mıstınoğlu

Katılıyorum,30 km durmadan bastığım etapta eğimlerde çabası idi ,ama idman bitince eve dönüşte 30 km aynı yerden lay lom lom yapıyor idim ,kramp yemedim .
Benim etapta trafik azdır.

Geri