Scudo Sports

Düz gidon triban 520'ye kelebek gidon takılır mı?

ayferella

Üye
Tepki
12
İsim
Ayfer
Bisiklet
b'Twin
Arkadaşlar daha önce konuyu bisiklet toplama bölümüne açtım ama bir türlü onaylanmadı nedense. Drop bar kullanmak istemiyorum. Konforundan dolayı kelebek gidonu fiyat performans ve hafiflik ve güzelliğinden dolayı triban 520 ye takıp hayallerimin bisikletini oluşturmak istiyorum.:D Bu bisiklete uyumlu gidonlar nelerdir?
Decathlon multibar gidon buna uyar mı ?
Ya da başka bir gidon ?
Tribanların gidon ölçülerinden yalzılanlardan pek birşey anlamadım çünkü.
Lütfen yardım :rolleyes::eek:ops::kedicik:

Hatta bu bisiklete hafif çamurluk ve bagaj önerilerinizi de yazsanız çok sevinirim.

Dosyalar

• BF6DA000-8687-4FBE-8424-CAF25233A8DA.jpeg
    BF6DA000-8687-4FBE-8424-CAF25233A8DA.jpeg
    75,7 KB · Okunma: 47
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Gidonu kelebekle değiştirebilirsiniz.Alacağınız gidonla gidon boğazının ölçülerine dikkat etmeniz yeterli.Çamurluk ve bagaj hakkında ise hiçbir fikrim yok bu konuda bilgili olanlar cevap verecektir.

Ben de dropbara cevirme niyetindeydim ama bulamadim yeterli bir aciklama.. sonra da vazgectim :)

• Beğen
Tepkiler: ayferella
@ayferella olur olmasına ama bu bisikletin doğasına biraz ters olur.Daha ziyade bisikletin üstündeki flat bar ı açılı bir gidon ile de değiştirebilirsiniz veyahutta açı ayarlı bir gidon boğazı da işinizi görebilir.
Çamurluk önerisi ise:(link)

@ayferella sizin gidonun çapı 31,8 mm. düşündüğünüz (link) gidonun çapı ise 25.4 mm. yani uyumlu değil. illa bu kelebek gidonu alacağım diyorsanız Decathlon'da ki bu gidon boğazını alıp mevcut gidon boğazınızı kullanamayacaksınız. (link)

• Beğen
Bende var tertemiz xlc 25.4 mm kelebek gidon. Dusunursen satarim 1 ay filan kullandim ustunde xlc sungerler de takili vaziyette

@Fırat Ç. Teşekkürler cevabınız için. Neden ters olur bisikletin dengesini aerodinamisini mi bozar? :(

@MUSA Ç. İki model gördüm bunlar olur mu gidin Boğaz’ını değiştirmeye gerek kalmadan?

@mariokaldato teşekkürler ama gidin Boğaz’ı değişmeden uymuyormuş yoksa düşünürdüm

Dosyalar

• A140AACE-35B6-4204-8F56-D7144107D28E.png
    A140AACE-35B6-4204-8F56-D7144107D28E.png
    21,1 KB · Okunma: 24
  • 64B72500-0CD3-4944-8F57-643FCA227969.png
    64B72500-0CD3-4944-8F57-643FCA227969.png
    31,9 KB · Okunma: 21
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@ayferella sorun degil .Kelebek gidon gercekten cok rahat bi durum. Ama sehir ici turlar ve kisa mesafeler icin cokda muhim degil . Ama asiri rahatima duskunler icin bulunmaz hint kumasi

• Beğen
@ayferella
Gidon bogazini degisip 25.4 mm capli almalisin o zaman
Cunku bi cok aksesuari öne takabilirsin. Ön far ,km saati, cep telefonu tutacagi gbi... Cunku 31.8 lerde o kisim cok kalindir ve bombeli oldugundan takamazssin hic bir sey. Bence gidon bogazinide degismelisin

Ornek şu misal ;
Screenshot_2017-12-26-17-03-15.png

31.8 mm capli olan ( kalin modeller ) bu sebeble pek tercih edilmez tur bisikleterinde

@ayferella
Yani pek güzel görünmez çoğu kişi yol bisikleti ve buna benzer geometriye sahip bisikletlerde bu gidonu kullanmıyor ama çokta bu gidon türünü kullanmak istiyorsanız gidon boğazını değiştirmeden uyacak gidonlardan bir tanesi örneğin;(link)

• Beğen
Tepkiler: MustafaORAN
@ayferella olur. Yeterli alternatif fikirler zaten sunulmuş size. Karar sizin.

Geri