Scudo Sports

Dura-ace c24 cl ön jant göbek arızası hk.

Mustafa Alatay

Aktif Üye
Tepki
37
Bisiklet
Specialized
Arkadaşlar Merhaba;
Kullanmakta olduğum dura ace wh 7850 c24 model jantın ön göbeğinde hafiften bozulmalar mevcut.
mil yatağı üzerinde herhangi bir deforme yok lakin çanaklar üzerinde biraz karıncalanma var, jant döndüğü esnada bariz bir tıkırdama yapıyor.

İnternette biraz araştırdım komple göbek satılıyor ama bana tamamı lazım değil, yedek parça olarak sadece çanakları temin edebileceğimiz bir yer var mıdır?

Elinde kullanılmış göbek olan arkadaş var mıdır? Veya bu konuda önerebileceğiniz başka çözüm var mıdır? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Jant görseli linkte mevcuttur.
(link)

Scudo
@Mustafa Alatay Öncelikle geçmiş olsun. Aynı problem benimde Shimano R500 ön jantta mevcuttu. Bisikletin distribütörü Accell bisiklet ile görüşüp garanti kapsamında fabrikaya yolladım. İnceleme sonucundaki sonucu bekliyorum şu an. Bence sizde garqantiye girip girmediğini bir araştırın önce.

@ceycey84
teşekkür ederim, jantı 2. el almıştım fatura belge de yok haliyle, garanti süresi dolalı epey olmuştur. :)
o yüzden garanti olayından bişey çıkacağını zannetmiyorum, kendi başımızın çaresine bakmak lazım.
Siz sonuç alırsanız yine de bizimle paylaşın bakalım ne diyecekler.

@Mustafa Alatay göbeğin içindeki çanak kısmını bulmanız çok zor. Bulsanız bile dura ace olmayabilir.Değişimi ise yine sıkıntılı. Burda en iyi seçenek yeni göbek almaktır. Ben rulmanlı tekerleği bu sorunları bildiğim için aldım.

@Yetkin

Forum üyelerinde bir ihtimal mili bozulup kaldırılan göbek olabilir veya parçası kullanılıp yedek parça için bırakılan olabilir diye düşündüm açıkçası, dediğiniz gibi yedek parça olarak satılma ihtimali düşük. parçayı temin edebilirsem değişimi çokta zor değil, daha önce mtb jantımda bu işlemi yapmıştım.

Bakalım arkadaşlardan yardımcı olabilecek var mıdır :)

Göbeği sökmediniz değil mi? Göbekten gelen hışırtı sesi 2 sebepten olabilir.Göbek içindeki bilyelerin gres özelliğinin bitmesi yada eksilmesi sonucu jant dönerken bilyelerin tık tık diye boşluğa düşüyormuş gibi ses yapması yada bilyeler uzun zaman yağsız kaldığı için yatağı zedeleyip deforme olması.
Bence göbekten anlayan birine gösterin ilk önce.Göbekleri söküp bilyelerin ve yatağın durumuna baksın.Belkide sadece yağ kalmamasından dolayı ses yapıyordur.Pislikte girmiş olabilir.İnce toz ve pislik parçaları da ses yapabilir.Beyaz gresle güzelce yağlayın.
Bilyeleri aşağıdaki linkten temin edebilirsiniz.

(link)

(link)

(link)

Yeni göbek almaktan başka çareniz kalmazsa yurt dışından alınabilir

@volkan Öz

Göbeği söktüm tabi, gördüğüm manzaraya istinaden olayın kısa bir özetini geçtim, tamir işlemlerinin tamamını kendim yaparım her zaman.
Servislik durumdan ziyade çanağı temin edebilmek için ilan açtım, yine de yardımınız için teşekkür ederim. :)

Ön jantınız için yedek parçaların listesini şu belgede görebilirsiniz:
(link)

Genelde bu tip parçalar son kullanıcıya satılmaz, sadece yetkili servisler sipariş verebilir; ancak parça numarasını (Y-4BN98030) google'da aratınca satan birkaç yer olduğunu gördüm.

@Murat B.
Her parçanın kodu var da aradığım hub olarak geçiyor, yeni göbek almak gerekecek galiba :krktm:
Yardımınız için teşekkür ederim :)

Amaç yataklardaki tırtıkları gidermek ise son çare olarak şunu deneyebilirsiniz

Sizinle ilgili bölüm 1:50'den itibaren başlıyor.

C24'lerin yatakları bu şekilde olmasa da fikri anlatabildim umarım.

@Uğur S.

video olayın fikrini gayet güzel açıklamış demek istediğinizi tam olarak anladım, lakin benim sıkıntım videodaki yatağın karşısında çalışan, göbeğin içindeki sabit yataklarda, buradaki karıncalanma esas sıkıntı.
çoğunlukla arıza videoda gösterildiği gibi mil yatağı üzerinde oluşur lakin bende tam tersi, göbeğe sabit yataklarda karıncalanma var.
mümkünse bunları değiştirmek olmazsa da en azından bir şekilde onarımını yapmak düşüncesindeyim.
@Uğur S. Yine de Yardımınız için teşekkür ederim.

Resimde görülen kısım arızalıdır. burası için çözüm bulmam lazım :)

Dosyalar

• maxresdefault.jpg
    maxresdefault.jpg
    90,6 KB · Okunma: 17
Demek istediğim de oydu aslında. Göbeği videodaki gibi bir şekilde matkap ucuna tutturup, o yataklara uygun küre başlı bir metal çubuğun ucuna kalın ve ince zımpara koyup yatakları bir nebze olsun düzeltmenizi sağlayabilir.

Geri