Scudo Sports

Dünyalar Savaşı Z izleyici yorumları

Tolga Can

Daimi Üye
Tepki
123
Bisiklet
Salcano
Brad Bitik abinin bu yeni filmine giden var mı ?
Son zamanlarda gittiğim çoğu filmde hayal kırıklığı yaşadım.
Fragmanına aldanmakta istemiyorum. izleyen sinema fanatiklerinden rica ediyorum.
Bilet almaya değer mi ? Yoksa bekle Dvix izlersin mi diyorsunuz. :mad:

Scudo
film izlenir kesinlikle git ama sakın 3 boyutluya gitme ben izledim keşke 3 boytluya gitmeseydim ekran çok karanlık oluyor gözlüğü takınca. çıkarmak zorunda kalıyorsun gözlüğü:)iyi seyirler şimdiden

yorum üstünden baya bir zaman geçti ama yine de benden sonraki kişiler için yazmak isterim.
3D kesinlikle izlenmez. Film de zaten herşey haraketli salak kameramanda zıplayıp durmuş. İnsanın başı dönüyor.
Film güzeldi. Ancak 3D izlenmez.

İlki tutarsa devamı çekilebilmesi için yarım yamalak tutulmuş bir senaryo... Zombilere karşı bulunan çözüm ise akıllara ziyan.
Haaa heee bbööööö diye sesler çıkaratn zombiler karşısındakinin ölümcül hasta olduğunu uzaktan hatta koşarken hissederek anlayacakta , hastalık bulaştırmak için sağlıklı birilerini bulabilmek için hastalıklı kişiye ellemeden yoluna devam edecek. peh peh pehh Holywood iyice saçmalamış.

Zombiler ağır vasıta gibi, bunlar Usain Bolt gibi depar atıyorlar. kaçmak mümkün mü ?
Evet senaryo yarım bırakılmış, devamı gelsin diye ? Ancak gelmez. çünkü tedavi bulundu. Senarist yazınca bize izlemek düşer. o ayrı.
Zombi filmlerinde Serisiz olarak Ben Efsaneyim will smith, Seri olarak da Resident Evil mila jovovich'i tek geçerim.
Bu seri 10 kadar gider ve tutar. Kadın hakkını veriyor.

o filmi vizyona girdiği günlerde izledim lakin filmde hala düşündüğüm şey şu bu zombilerin hastalığı ne nereden kaptı bunlar hastalığı hala merak ediyorum

Yazar Max Brooks'un “An Oral History of the Zombie War” isimli romanından beyazperdeye uyarlanmış.

Romana göre; Z dünya savası, her ne kadar "pandemic z" evrensel z’nin nasıl başladığı bilinmese de Çin’de, Çinli bir gencin ısırılarak zombi olması ve durumun Çin devleti tarafından gizlenmesiyle başlar. Zombi olan genç "hasta sıfır" olarak adlandırılmaktır. Hastalık, organ mafyası ve mülteciler aracılığıyla diğer ülkelere de yayılmaktadır. Güney Afrika’ya kadar hastalık yayıldığında, artık kamunun da dikkatini çekmiştir.

Salgın yayılırken, zombilere ilişkin ciddi raporlar tutan tek ülke İsraildi. Duvarları ve güvenlik önlemleri ile güvenli yer olarak bu ibizaları mı gösterecekler derken,
salaklar şarkı söylemeye başladı ve zombiler etten merdiven yaptılar ya o sahneye çok gülmüştüm. sen misin eller havaya yapan :p

@Tolga Can

katılıyorum ilk ona bile giremez belki zombi filmlerini severim ama hiç birzombi filmide zombiler uçmuyor koşmuyor bunlar maşallah ve israil orta dogu duvarı insanlara nasıl anlatmışlar zombilerden kurtulmak dışarda kalanlar müslüman hikayeden birkaç kişi namaz kılıyor içierde yapılan duvarı insanlık ayıbı olarak degil de başka birşey gibi gösteriyorlar yazık

Doping almış Tyson Gay hesabı koşan zombi filmleri "28 Days Later" (ve serinin 2.si 28 Weeks Later) ve "I am Legend", bu tarz daha iyi oluyor bence, gerilimi tırmandırmak adına.

Filmin başlangıcında zombilerin dönüşmesi ve brad pit delikanlısını kovalamalarını resmen izlemedim. Olay haraketli, herkes koşuyor.
Kameraman neden koşuyor onu anlamadım. Film manyağı biri olarak bu aralar aksiyonlu bir çok filmde bunu uygulamaya koydular.
Bu değişiklik iyi değil kötü, film zaten kötü başlangıcı kötü gösterelim diyorlarsa o ayrı, bunu başarıyorlar.
3D olunca adamın beyni allak pullak oluyor.

Zombi filmi diyince olması gerekenler ;
Hızlı koşan bir zenci (Her zaman ilk ölürler) :p , Ağır vasıta bir dünya zombi, dar bir alanda köşe kapmaca, aniden çıkışlar.

@orhan0911

Filmin başlangıcında zombilerin dönüşmesi ve brad pit delikanlısını kovalamalarını resmen izlemedim. Olay haraketli, herkes koşuyor.
Kameraman neden koşuyor onu anlamadım. Film manyağı biri olarak bu aralar aksiyonlu bir çok filmde bunu uygulamaya koydular.
Bu değişiklik iyi değil kötü, film zaten kötü başlangıcı kötü gösterelim diyorlarsa o ayrı, bunu başarıyorlar.
3D olunca adamın beyni allak pullak oluyor.

Zombi filmi diyince olması gerekenler ;
Hızlı koşan bir zenci (Her zaman ilk ölürler) :p , Ağır vasıta bir dünya zombi, dar bir alanda köşe kapmaca, aniden çıkışlar.

@Murat Ekmekçi

Bu filmi atlamışım, Dünyalar savaşı mı ? 28 gün mü deseler. 28 gün sonra derim. :in:
devamı da çok güzel, o zaman ilk 3 olarak ; Resident Evil, I am legend, 28 days later diyelim :alkis:

Korku filmi adı altında bunca paraya emeğe yazık filmdeki aktörlerde kurtaramıyor yani bir resident evil bile artık yeter tadında bırakın diyor.korku sineması bitmişdir benim gözümde 1970-1990 ların popüler filmleri yeniden çevriliyor mesela ama aynı tadı ben alamıyorum;üretemiyorlar hikayeler hep aynı çok aman aman bir film göremedim bu aralar.

zombi komedisi tavsiye edeyim. "Shaun of the Dead" ve "Doghouse". 2si de garip, eğlenceli, az önce ne izledim lan ben tadında, İngiliz yapımı filmler. Doghouse tam zombie değil ama oradakiler de insan buldu mu .... Shaun of the Dead ise Simon Pegg ve Nick Frost komedisi, kendilerini bilen bilir, kesin izleyin.
Suratını cama yapıştıran, elleri ile cama vurup garip sesler çıkaran, bazı arkadaşların istediği, sevdiği,bildiği tarzda zombi filmlerinden "Dawn of the Dead", benim en sevdiklerimden, alışveriş merkezinde savunma modunda bir grup insan... gerisi izleyin, iyi filmdir.

Zaten Brad'in son filmi gitmek iyi olur :)

@Murat Ekmekçi

Sana görsellikte içeren + 18 olarak zombie strippers tavsiye ederim. Kızların bilardo topu savaşı oha dedirtecek kadar güzel :evil:

@Oğuzhan aydın

Eskiden efeklerin nasıl yapıldığına dair bilgimiz ve kamera arkaları yoktu. Günümüz dünyasında parçalanmış cesetlere, orgi sitelerine o kadar çok alıştık ki,
Önümüzde olan kazalar bile umursamaz olduk. Eskiden Fredy Kruger vardı. 3 buçuk atardım. Bir yandan da yağ bıçaklarından yaptığım eldiven vardı.
Babamdan az sopa yemedim. Bıçakları zayi ettim diye. Hem tırsardım hemde hayranıydım.

@Osman D.

Adamlar yıldız, Mezardan çıkarlar yine film yaparlar. Örnek arnold, sinemayı bıraktı. Halkın adamı olmaya kalktı.
Döndü film yaptı. Dede senin aksiyon filminde ne işin var artık. Seni terminatör filmi ile tarihe gömdük. Bırak artık :D

@Tolga Can

Bu bizim bileceğimiz birşey değil :D adam sinemayı bırakıyorum, artık kendime ve aileme zaman ayıracam diyor. Tabi ki yıllların emeğini vermiş, sinemayı da seviyor illa ki bırakmak kolay olmaz. Kıyıdan köşeden yine sinemanın içinde olur :) Belki bir okul açar o da kendine.

Geri