Scudo Sports

Dropbar ve Tur Bisikleti

prokamikazae

Forum Bağımlısı
Tepki
465
İsim
Bio
Bisiklet
Carraro
Merhabalar,
Yol bisikleti ile tur bisikleti arasina gidip geldigim bugunlerde bir sorum var. Tur bisikleti ile dropbar kullanan bir forumdasim var mi? Yol bisikletinin durusuna, kullanimina vs hayranim ancak uzak yollarda kullanmayi dusunuyorum. Kullanan varsa bana iyi yanlarini ve kotu yanlarini yazabilirse cok mutlu olurum! Iyi gunler!!

Scudo
@biozalp Kendinden dropbarlı tur bisikletleri var hocam. Fuji Touring mesela. Kendim kullanmadım ama tercihen kullanılıyo.

Dropbarlı tur bisikletleri son zamanlarda artmaya başladı. Ancak benim tavsiyem düz ya da kelebek gidon. Galiba en konforlusu kelebek gidon.

Bizde çok kullanılmasa da yurt dışı sitelerde sıkça görüyorum dropbarlı tur bisikletlerini. Tur Bisikleti Seçimi Bu konuda geniş bir kullanıcı anketi ile %31 Dropbar kullanımı görünüyor mesela.
Tur bisikleti ağırlıklı sayfalarda en iyiler listesi bolca dropbar içeriyor;

2017-Kona-Sutra-Touring-Bike.jpg 2017-Specialized-AWOL-Touring-Bike.jpeg Surly-Disc-Trucker-2016-1-1000x583.jpg Trek-520-Disc-2016-1000x575.jpg

Bizim memlekette bir kelebek gidon sevdası var, birde dağ bisikleti ile başlama mevzusu. Uzun yol için ideal aletler araziyle işiniz yoksa

@BerkEvren Tesekkur ederim ancak dediginiz gibi turk piyasasinda cok bulunmuyor bu modeller, ozellikle ikinci el kisminda hic yok, ergonomisi nasil sizin deneyiminiz oldu mu bu konuda?

@Birhan K. bilmiyorum hocam yol bisikleti dag bisikleti ve kelebekli tur bisikleti kullandim ancak dropbar en rahat oldugum oldu kisiden kisiye degisir tabi..

@Cem cm tabiki piyasada var ancak kendileri benim gibi bir ogrencinin butcesinin cok ustunde basliyor, benim derdim madem yol bisikletinde cok vasat ozellikler aliyoruz ve turlarda sıkıntı yasiyoruz, tur bisikleti alip (ki lastikleri falan genellikle ayni kalinlikta olabiliyor) ona kendi hayran oldugum dropbar'i neden takmayayim :)

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
Mevcut sehir bisikletimi dropbara cevirebilirmiyim bilmiyorum..yani aynen yol bisikleti gibi mevcut vites degistiricileri ve frenleri dropbarin uzerine monte edip kullanabilirmiyim bilmiyorum..shimano ef44 degistiriviler var. En alt modeli yani..
Dusununce kullanabilirim gibime geliyor..cokmu sacma olur.

• Beğen
Tepkiler: prokamikazae
Dropbarlı tur bisikleti kullanan biri olarak bende bir kaç kelime yazayım.Forumda bir çok kez Dropbarlı tur bisikleti olmaz yazanlar oldu. Kelebek gidon farkı acılardan tutuş sağladığı için kullanıcıları memnun. Benim görüşüm kullanıcı ile alakalı flat gidon kelebek vs daha önce yol bisikleti kullandığım dropbar alışkanlığım olduğu için fuji yi tercih ettim oldukça memnunum.Berk beyin yazdığı gibi yurtdışındaki turcuların dropbar seçimi oldukça fazla.

düz gidonda kalçaya daha fazla yük biniyor, drop bar+kilitli pedal kombinasyonuyla daha dengeli bir ağırlık dağılımı elde ediyoruz, drop barda 3 farklı tutuş pozisyonu da bir başka avantaj.

@biozalp hic kullanmadimda bilmemde..dropbara nedense heves ettim.galiba gecenlerde alamadigim triban520 nin indirim sevinci kursagimda kaldi ondanmidir nedir dropbara heves sardim..daha dogrusu yol bisikletimi canim cekiyor ne.

Sunu soylemedende edemeyecegim..bu tarz gidonlarda vites ve fren ayri yerlerde buda sehir ici veya sikisik trafikte vites ve frene ulasimi geciktirir ve kontrolu zor olur..o yuzden fren ve vitesler elaltinda olmasi daha isabet olur diye dusunuyorum.
Bu arada aliexpreste cok harika karbon barlar var.
Alu olanlarda yari fiyatina..60,70.tl.
Karbonlarda 150 170 arasi..butce ayirabilmeye bakar is.

Dağ bisikleti ile başladım, şimdi yol bisikletindeyim. Keşke daha önce geçseymişim diyorum şu dropbara. Bundan sonra dağ bisikleti de tur bisikleti de kullansam dropbar takarım. Alışkanlık meselesi :D Dezavantajı olsa olsa dağ bisikleti gibi kadrolarda çirkin durması olur :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

mtb'lerde eksikligi hakimiyet olur sonucta cok hoplamali ziplamali durumlarda rahat olan bir yapisi yok, bu nedenle agresif suruslerde kullanilmasi cok zorlar gibime geliyor

DSC_0524.jpg DSC_0677.jpg bir kaç yıl önce omuzumun üzerine düştüm ve içerden kırılma oldu yanlış kaynamış sanırım,kollarımı yukarda uzun sure tutamıyorum,kelebek daha yukarda oldugu için ağrıyordu,seçme nedenim daha alçak olması,keyifli :)

@fadıl pala

bu mostar da neymis be, interrail'cilarin hepsi gidiyor :)

peki hangi bisiklet?

@biozalp bisikleti topladım (link)
tercih meselesi tabi tribinjeye giderken uğradım :)

@fadıl pala

hocam cok saglam olmus, benim bundan 3 ay onceki hayalim olan seyi gerceklestirmissiniz, bakalim o zaman sahibindenden define avciligi zamani!

Su sekilde amatorce bir cizim yaptim..yakisikli oldu gibi..cokmu sacma olur.ucuz yollu dropbar bulursam uygulayacagim.2017-04-25-00-03-05-1-1.png

düz gidonu dropbara çevirmek kolay değil, problemsolver gibi markaların fren mekanizması için adaptörleri var.

dropbarda STI kol kullanmak işin en güzel kısmı ancak tur bisikletlerinde en ufak bir devrilmede zarar görecek ilk aksam bu kollar olacaktır. Bu yüzden hardcore tur bisikletlerinde genellikle bar end shifter tercih edilir.

kelebek gidon yerine eğimli düz gidon + ergon elcikleri öneririm. özellikle de ergon gp5 çok farklı tutuşlara iizin verip elleir de yormuyor. kelebek gidon yapıp lastikle kaplayınca saatlerce tutuş için çok ideal olmuyor.

Ben sürekli asfaltta, az yükle tur yapacaksam dropbar, arada bir toprak yola çıkıp, ön maşaya da yük bindireceksem barendli düz gidonu tercih ederim. sonuçta düz gidonda denge daha kolay.

@trabzonlu ozan evet sadece cevirecem demeyle bitmiyor..kafamda birkac proje var, eger olumlu olursa paylasacagim.,muhtemelen olmayacak ama deneyecem genede.

Geri