Scudo Sports

downhill maşası

Tepki
4
Merhaba ,forumda ve bisiklette yeniyim ve bilgi almak istediğim birkaç şey var.bisikletim btwin rockrider 5.2 bu bisiklete downhill bisikletlerinde kullanılan motor maşasına benzeyen ve ismini birtürlü öğrenemediğim maşadan takmak istiyorum.kendi maşamla eşdeğer bir performansa sahip olabilir çünkü yetiyor şuanki maşam bana .bu özelliklerde maşa öneriniz varmıdır ? Bu kadroya o maşa takılabilirmi ,takılırsa +sı -si ne olur .öneri ve yardımlarınızı bekliyorum Teşekkürler.

Scudo
bende merak ediyordum böyle bir şeyi takipteyim tecrübeli arkdaşlar yorum yazıcaklardır

RR 5,2'ye malesef DH masasi takilmaz, nedeni de senin bisikletin bir hardtail ve en fazla 100mm süspansiyona uygun ve dh masalari 180mm basliyor ve senin bisikletin geometrisini komple bozar.
Bir de öyle bir masa senin bisikletinin degerinden fazla. DH masalarin isimi ise cift köprü masa oluyor. Öyle bir masa ile zaten bir yokusu cikman cok zor olur. Bukadar yeterlidir herhalde. :)

Murat bey'e katılıyorum. Bu maşaların adı "dual crown" olarak geçer. Dual crown forks yazarak aratabilirsin fakat çalışma mesafeleri xc bisikletlerine göre çok daha fazla olduğundan bisikletin önü fazla kalkık olacak ve xc (hardtail) bisikletinle belki de -değil yokuş- düz yolda bile gitmek oldukça zorlaşacaktır.

Cevabınız için çok teşekkür ederim . Peki benim bisikletime uygun benimkinden daha iyi sağlam bir kilitli maşa olarak ne önerirsiniz

Bu arada bütçemi söylemeyi unuttum 150 tl bütçem var ve kolay bulabileceğim birşey olması gerekiyor internetten alışveriş yapmıyorum.

Biraz para biriktirip havalı maşa al bence . Zaten 150 tl alacagın maşa yaylı olur.Kendi maşandan biraz daha fazla performans alırsın.

@Murat Cömez

Kesinlikle katılıyorum. Maşanın görünümü mükemmel ama olmuyor işte olmuyor :) O maşayı bisikletine takarsan (takılabilse dahi) muhtemelen görüntüsü harley davidson chopper motorları gibi olurdu. Sürmek bile işkenceye dönüşür. Geometrik açıdan..

İşte makineler. Bir kaç foto. Keşke birisi benim olsa diyen :)

(link)

(link)

(link)

Geri