Scudo Sports

DJI Osmo Action 3 mü Insta 360 X3 mü?

serdarvekedisi

Daimi Üye
Tepki
270
İsim
Serdar
Başlangıç
1994—95
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba.
Yukarıdaki iki kameradan birini satın almak istiyorum. Bisiklet gezilerimde kullanacağım. İkisinin de inceleme videolarını izledim. Kararsızım. Tavsiyeniz hangisi olur?

Scudo
Aslında dikkat etmeniz gereken şey kamerayı nasıl kullanacağınız noktası.

Eğer düz bir yolda sabit çekim yapılacaksa osmo action 3 (ben gopro tercih ederdim.)
Ancak aynı anda kendimi de çekeyim etrafı da diyorsanız 360 x3.(Tabi bir de ekstra olarak bisiklet kiti almanız gerekmekte.)

Bende son zamanlarda 360 videolarını çok görüyorum. Gerçekten farklı bir cihaz yapmışlar ve eğlenceli videolar ortaya çıkarıyor. Bir ara gpro yu tahdından eder diyorlardı ama zor çünkü yapılan incelemelerde görülüyor ki 3 cihazda da uçurum farklar olmasada birbirilerine karşı üstünlük sağlayan noktaları var. Bu yüzden soru şu kullanıcı olarak siz ne istiyorsunuz? Göğsüme yada gidona sabitleyeyim önümü çeksin arada söker kendime çeviririm diyorsanız gpro yada başlıktaki dji aksiyon kameralarını alabilirsin. Ama diyorsan ortaya söyle kendimide dahil edeceğim eğlenceli video ve içerikler üretim 360 da kötü bir tercih olmaz. Bisiklet kitini alarak güzel işler çıkarabilirsin.

Ben şahsen kendim alacak olsam da 360 alırım.🤣

Bu yazdım sizi yanıltmasın tabi zevkler ve renkler tartışılmaz

İYİ FORUMLAR...

Ben 2020 yılında almış olduğum sjcam sj8pro kamerayı kullanıyorum ama şuan sıfırdan bir kamera alacak olsam kesinlikle insta360 x3'ü alırdım. Biz burada olayı sadece bisiklet olarak görüyoruz ama bir nevi drone gibi çekim yapabiliyor olması da avantaj kazandırdığı noktalardan. Drone gibi derken şunu diyorum kendi çubuğu ile trekking, araç veya bisiklet üzerine monteli şekilde orman yada çok açık ortamı olmayan alanlarda çekim yapıldığında bir çok kişi durumu fark etmeyecektir, diğer kameralarda bu durum var mı bilmiyorum ama kendi çubuğunu çekimde göstermiyor dediler. Sürüş yaptığım gruptan birisinde insta360 x3 var ilk defa ondan gördüm videoların nasıl nasıl düzenlendiğini açıkçası benim hoşuma giden bir model ayrıca kendisi Fethiye 'ye gittiğinde kiralayarak 3 ayda parasını çıkarıp üzerine drone aldığını söyledi. Nasıl kiraya veriyor tam bilmiyorum.

Öte yandan dji 'da boş bir kamera değil. Bu olayı her ne kadar gopro çıkarmış ve başlatmış olsa da artık pazardaki tek marka değil ve sıkı bir teknoloji savaşı var. Forumda dji kullanan ve video çeken @TatanQa_tr abi var, kullanıcı olarak çok daha iyi yorum yapacaktır.

Şöyle bir de karşılaştırma atayım.

Diğer aksiyon kamera başlığı : Aksiyon Kamera

ayda parasını çıkarıp üzerine drone aldığını söyledi. Nasıl kiraya veriyor tam bilmiyorum.
Bu işlerle uğraşan insanlara kiraya veriyordur. HELAL Olsun . Dediğim gibi benimde aklımın bir köşesinde amma orda kalıyor. 🤣

Son düzenleme:
Geri