Scudo Sports

Dizelin anavatanında dizel araçlar yasaklananacak

Çağdaş78

Forum Bağımlısı
Tepki
4.492
İsim
Çağdaş
Habere göre 2018 de yasak başlayacak.

(link)

Scudo
Avrupa ülkelerinde bu gibi yaklaşımlar konuşuluyor, yakın gelecekte elektrik li şehir içinde kullanılabilir araçlar üzerinde konuşuluyor. İlk planda dizel araçlar ın azaltılması kükürt oranı yüksek araçların hava kalitesi için azaltılması gündemde...
Bu nedenle Bosch KTM gibi firmalar elektrik li bisiklet ya da elektrik destekli bisiklet üzerinde çalışıyorlar

Bu zaten vardı.Elektrikli araçlardan da vergi almıyorlar bir nevi teşvik.Bazı şehirlerde de belli bir yaşın üstündeki araçları içeri almıyorlar.10 15 seneye tamamiyle elektrikli araçlar kullanımı olacak avrupada,insanların planı öyle,iskandinav ülkeleri de dahil bunlara (isveç çoktan planını yaptı uygulamaya başladı)

Kesinlikle destekliyorum. Fosil yakıtlı tüm araçların yasaklanması dileğiyle. Gelecek elektrikli arabalarda. En azından binek otomobillerde elektrikli tasarımlar üzerinde ülkelerin çoktan çalışmalara başlamış olmaları gerek. Türkiye'de otomobil pazarında kendi %100 milli ve yerli(!) araçlarını göstermek istiyorsa yönelmesi gereken sektör elektrikli araçlar olmalı. Türkiye'de servo motorlar alanında özellikle savunma sanayiinde bir altyapı mevcut. Sektörün lokomotifi firmalar elektrikli araçlar için umarım çalışmalarını yapıyorlardır. Ülke içinde çok ciddi bir pazar var. Böyle bir araç ailesi geliştirilir ve alınacak ticari önlemler ile yurtdışından elektrikli araç girişi engellenirse ülkeye çok büyük bir katkı olur. Özellikle daha yolun başındayken bu işe yatırım yapmak akıllıca olur.

• Beğen
Tepkiler: demir.demiray
Dizel yasaklanmayacak belirli bir modelin altında olan eski dizel araclar yasaklanacak.

Emisyon oranları normalin çok üstünde oldugundan.

@Arınç

O zaman Almanlar kendi ürettikleri arabaları yasaklayacaklar. o_O enteresan :koptum:

@bariss.t fransızlar da dizelden rahatsız . Onlar da bir şeyler yapar yakında.

@Çağdaş78

Buna katılıyorum. Bize satarlar kesin. Dizel-otomatik blu-heçdiay :harika:

@Çağdaş78

Almanya'ya gidince de üzgünüz aracınızın şehrimize girişi yasaktır :koptum: sıra bekleyenlerde boşuna bekliyor. Doğuş oto'nun tuzlada devasa bir arazisi var, göz alabildiğine vw dolu. Millet de sıraya girip aracın kendine geldiğini sanıyor :D

@yasarilker

Yani. Istanbul'da pizzacılar bile motorlarını passatla değiştiriyormuş. Pizzalar klimazıtonik klima ve yalıtımlı kapılarla daha sıcak gidiyormuş.:koptum:

Geri