Scudo Sports

Dişsiz (Çanaklı) Orta Göbek Sorunu

Aradığınız parça büyük ihtimal bu ama yine de ölçü kontrolü yapmakta fayda var.

(link)

• Beğen
Tepkiler: hakano
Scudo
Aradığınız parça büyük ihtimal bu ama yine de ölçü kontrolü yapmakta fayda var.

(link)

Benim linkini verdiğim videoda kullanılan parça da bu. Lakin kartuş tarzı kapalı alt braketlerden hangisinin kullanılcağı çok net değil. Deneme yanılma da çok ekonomik bir yöntem olmasa gerek.

Çanağın çapını ölçün. Açıklamaya göre bu 52mm

"Adapter for mounting BSA bottom brackets in BMX and other bikes with American bottom bracket shells (52mm) "

• Beğen
Tepkiler: hakano
Bu göbek olur olmaz'dan önce, Truvativ adaptörü bulabiliyor musunuz? Nereden?

Bu göbek olur olmaz'dan önce, Truvativ adaptörü bulabiliyor musunuz? Nereden?
(link)

Yukarıda verdiğim youtube linkinde videoyu yayınlayan kişi bu parçayı "çakarak" alt braket çanağına oturtuyor. Ancak çanağın ucundan bir parça ileride bir yükselti olduğu ve çanağı bozmak istemediği için adaptörün yükseltiye çarpan bölümünü makinada zımparalıyor ve tatlı bir eğim veriyor. Sonrası akıcı bir şekilde devam ediyor, kapalı rulmanı yerine oturtma, vb. Yalnız bu konuda başka videoları da seyrettim ve tecrübeli tamircilerin dahi öngörülmeyen sorunlarla karşılaştığına tanık oldum. Bu adaptörü almadan/takmadan önce alacağınız iç rulmanın, hollowtech vb krankın ölçülerinden emin olmanız gerekir. Benim de çözmeye çalıştığım bu. Başkalarına kolay gelebilir ama benim göbek vitesten sonra en zorlandığım konu bu.

Son düzenleme:
Baktım. Bence gerek yok. Thompson olarak kalsa daha iyi olur. Neden başka bir aynakol sistemine geçmek istiyorsun?

Baktım. Bence gerek yok. Thompson olarak kalsa daha iyi olur. Neden başka bir aynakol sistemine geçmek istiyorsun?

Demiştim daha önce, mevcut sistem kurşun gibi ağır, hafifletmeye çalışıyorum.

Geri