Scudo Sports

Disk fren

M.Haktan Derin

Forum Bağımlısı
Tepki
78
Arkadaslar disk frenin ayarı nasil yapılır neresini sıkmam lazım daha iyi tutması icin bulamadım bir turlu tesekkurler simdiden:rolleyes:

Scudo
disk frenin mekanikmi hidrolikmi ve markasını belirtirsen daha çabuk yardımcı olurlar

hımm benimkinin aynısı galiba...öncellikle fren kolundan giden telin hareket ettiği bir parça var orada teli tutan bir somun var 5 alyan ile onu gevşetip ayarını yapabilirsin..
Ayar yaparken üstten bakıp padlerin konumuna dikkat eetmelisin benimkiler nerdeyse 1 milimetreden daha yakın duruyolar ve ben böyle çok seviyorum tabi senin tarzın nedir bilemiyecem ama böyle olması tutması açısından daya iyi...
şimdi eğer hareketli parçadaki teli ayarladıysan kaliperin öbür tarafında bir delik olması lazım 5 alyanın girebileceği kadar oradanda diğer padin uzaklığını ayarlayabilirsin..
sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım...
Hatta tek tarafı için resimle yardımcı olayım ama elimde diğer tarafın hiç resmi yok

http://img346.imageshack.us/img346/2311/pic1655fe31zw8.jpg
Burdan işaretlediğim yerden kaliperin hareketli bölümünü ayarlayabilirsin...Sabit olan diğer kısmınıda tam diğer tarafta dediğim gibi bir delik olmalı 6 köşeli ordanda alyanla çevirerek ayarlayablirsin...Padlerin sürtmemesine dikkat et...Bunuda ön tekeri havaya kaldırıp tekeri döndürerek kontrol edebilirsin..

• Beğen
Tepkiler: Dr.Senih
tesekkurler yardımların icin frenlerimi ayarladım ancak jantımda hafif bi akort bozuklugu oldugunu gordum keske akortdan anlasam :( uygun bi zamanda bisikletcime goturerek sorunu halledicem hersey icin tesekkurler

önemli değil...
Valla akort bisikletin en zor ayarı diyebilirim...
neyse kolay gelsin sana...

Geri