Scudo Sports

disk fren tavsiye edermisiniz.

akustik

Üye
Tepki
8
Arkadaşlar uzun araştırmalarım sonunda -çocukluğumda bisikleti olan- bianchi de karar kıldım.
wap ve orion dc modelleri arasında gidip geliyorum. bir satışcı disk frenleri pek tavsiye etmedi, balatası bittiğinde bulunamıyormuş, çok pahalıymış, pabuç frene dönülüyormuş v.s.
siz bana hangisini tavsiye edersiniz?

Scudo
"Satışçı" arkadaşın disklerden pek anlamıyor sanırım... Shimano'nun BRM-485 Hidrolik serisi ile başlayabilirsin, balataları piyasada kaynıyor...

akustik merhaba,

Bahsettiğin frenler mekanik dediğimiz tel ile çalışan frenler. Ayrıca Shimano, Avid gibi Türkiye'de pek çok yerde bulunan markalardan da değiller. Bu nedenle balatasını bulmak gerçekten güç olabilir. Fakat bu zorluk frenin disk olmasından değil, o freni Türkiye'ye getirip bisikletine takan firmaların yeterli satış sonrası hizmeti vermemesinden kaynaklanıyor.

O nedenle XCM'nin de dediği gibi Shimano'nun 2008'de çıkardığı ekonomik hidrolik disk freni 485 serisini tercih edersen sıkıntı yaşamazsın. Kalbur üstü bisikletçilerin tamamında bu frenin balatası da var, yağı da var herşeyi var.

Tabi sadece fren sistemi almayı düşündüğün bisikletin yarısı kadar tutabilir, eğer disk frene ihtiyacın yoksa, sadece görüntü için istiyorsan mekanik fren alıp hiç boşuna taşıma onları ;)

Disk frene nerede ihtiyacım var, arada ne fark var diyorsan;
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=23178

eger disk freni tavsiye ederseniz orion dc yi alacam yoksa mekanik frenli wap modelini alacam.
tavsiyelerinizi bekliyorum

benim konum değil ama burada sorayım dedim avid juicy 3 ün balataları kolay bulunabilirmi ve ortalama fiyatları nedir ?

Aslına bakarsan Bianchi'nin bahsettiğin modellerine 450 - 500 lira verene kadar üzerine 100-200 daha koyup çok daha iyi bisikletler alabilirsin. Hatta aynı fiyata bile alabileceğin çok daha üstün bisikletler var.

Disk frene gelirsek, birkaç istisna dışında tel ile çalışan mekanik disk frenlerden kaçınmaya çalış. V-frenden mekanik diske göre çok daha yüksek verim alırsın. Orion'un üzerindeki fren modelini bilmiyorum ama gurkankas arkadaşımıza cevap olması açısından söyleyeyim, avid balataları kolaylıkla bulunuyor ve fiyatları 8 - 10€ civarında.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
disk fren taktırıyorsan akrdeşim 100 ytl üzeirndeki disk freni tercih et yoksa başın ağrıyor,balatası bulunmuyor, balatacıya gidip çaktırıyorsun...

Sonra disk fren 100 ytl üzeri olmassa sürekli olrark ablaralardan biri disk e sürtüyor ve hız kesiyorgüç zayiyatı yaratıyor..

yani tabi ben 2 tane disk değiştiridm 2 side böyleydi yani hepsi böyle olacka diye bir şey yok ama benm aldıkalrım böyleydi yani:) 70 ytl yealmıştım tekini diğerini de 60 ;)

alıyorsna markalısı sını alıp şmyle 1 disk frene 130 ytl fln vereceksin ama

eğer alcağın dsik fren hidrolik dğeilse hi çbir esprisi de yok onu da söyleyim,sadece görneler hayretle bakıyor o kadar;)

efes in dediği doğru.Mekanik disk fren sade hava.Hem boş yere bisikletini baya ağırlatmış oluyorsun.Eğer hala bisiklet almadıysan Sedona Borla,Sedona 711v,Amoeba Hussar,Mosso Falcon modellerini incele derim.

Bence bianchi alacaksanız disk frene yönelmeyin. Yukarıda söylemişler zaten başınızı ağrıtmayacak görüntünün öteinde işinize yarayacak disk fren takımı zaten bisikletin yarı fiyatına gelecektir. Vereceğiniz toplam parayla V frenli çok daha kaliteli bisikletler alabilirsiniz.

Herkese iyi günler, iyi forumlar.

Aklımda B'twin Rockrider500'ın mekanik disk frenini, hidrolik disk frene dönüştürmeyi düşünüyorum. 200-300 gibi bir bütçe ayırabilirim. Hangi marka hangi ürün daha iyidir bir türlü karar veremedim. Paylaşmak istediğiniz fikir ya da tecrübeniz varsa lütfen çekinmeyin.

Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.

Geri