Scudo Sports

Disk fren sürtmesi

tobaccoheater

Aktif Üye
Tepki
12
shimano m 486 fren kullanıyorum. ön fren disklerinin dış tarafı balataya sürtüyor. acaba ayarını nasıl yapabilirim.disklerde bi yamukluk yok, balatanın olduğu kısmı biraz sağa çeksem düzelecek gibi.

Scudo
Bir video'da izlemiştim. Şimdi bulamıyorum ama tarif etmeye çalışayım.

Kaliper in bağlandığı vidaları hafif gevşetiyorsun. Sonra freni sonuna kadar sıkıyorsun. Böylece kaliperler ortalanmış oluyor. Ondan sonra fren kolu sıkılı bir şekildeyken gevşettiğin vidaları sıkıyorsun. Freni bıraktığında iki balatanında uzaklığı eşit olması lazım ve artık sürtmüyor olması lazım. Tabi bu rotor'un yamuk değilse.

Düzeltme: Videoları buldum :)

(link)
(link)
(link)

Bu 3üde işini görür sanıyorum.

Ama sanırım bir balataya biraz yakın olması gerekiyo daha iyi tutuyormuş o zaman..öyle bir yazı okumustum bıyerden ...

@Gökhan GÜNERİ

Mantık olarak düşünürsek o biraz tehlikeli birşey. Bir taraf daha yakınsa eğer hep o balata fazla erir, ilk o rotor'a değeceği için ötekine doğru iter. Bir süre sonra rotor ufaktan yamulmaya bile başlar bence.

Bekleyelim daha derin bilgisi olan biri yardımda bulunur elbet.

@Gökhan GÜNERİ
O mekanik diskler için geçerli.Sola yakın olması gerekiyor.
@Levent
Mekaniklerde 1 balata hareketli olduğu için problem olmuyor.

@Harun Salcı

Evet mekanikler tek hareketli balata var. Bende de shimano ön fren mek. diskti. Teki hareketliydi.

Set avid sg 7 aldım rahatladım yani.

Kaliperi maşaya bağlayan altlı üstlü 2 vidayı gevşetin (Yan tarafta olanlar değil,diklemesine olanlar) Daha sonra bisikletide ters çevirip elinizle kaliperi tam olarak ortalayın,zaten arasına dikkatli bakarsanız boşluğu görürsünüz,daha kolay olması için ışık tutulabilir. Ortaladıktan sonra vidaları tekrar sıkın ancak bu esnada oynamamasına da dikkat edin. Kolay gelsin :)

• Beğen
Tepkiler: Berkan Gürsoy
Az sonra resimli hidrolik ayarı anlatımı yapacağım, hep farklı videolardan link verilmesin; bisikletforum adına bir anlatım olsun istiyorum. resimleri çektim, anlatım yazısını da yazıp yayınlayacağım şimdi kısmetse... inş. beğenirsiniz :)

• Beğen
Tepkiler: devr-i alem
alt ve üstteki kaliper vidalarını gevşet ayarla ve tekrar sık tamamdır

Aynı dertten muzdariptim, videolar çok yardımcı oldu, teşekkürler ;)

Bisikleti alali 3 gün oldu bugün arka disk balataya sürtmeye basladi.diskin vidalarini söküp kendim mi ayarlasam arkadaslar.

@tesla42 bisikletçiye 5 - 10 liraya ayarlatacağına kendin ayarlaman daha iyi. bisikletçiye vermediğin para içinde kendine porsiyon tatlı ısmarlarsın.

@chnkrmz
Tesekkurler öyle yapayim

@tesla42

diskin vidalarını sökmeden önce, kaliperin vidalarını gevşeterek kaliperin disk aralığını diske göre ortalamak ve bu vaziyette vidaları tekrar sıkmak sorunu büyük ihtimalle çözebilir.

• Beğen
Tepkiler: tesla42
@tesla42 bisikletini sıfır olarak aldıysan böyle bir durum yaşaman normal. Sıfır bisikletlerde ilk alındığında akordun bozulmasından dolayı yaşanabilecek bir problem. Bu konu hakkında bilgi verirsen daha çok yardımcı olabileceğimize inanıyorum

@cpt.erhan
Cevap tam olarak budur virgülüne kadar katılıyorum

Geri