Scudo Sports

Dinlenme süresi konusunda yardım

Speedy Cycler

Daimi Üye
Tepki
286
Arkadaşlar dinlenme süresi hakkında aklıma takılan iki soru var.
1-Amacı sadece bacaklarındaki kas kütlesini artırmak olan bir kişi haftanın 7 günü içerinde en az kaç gün dinlenmelidir?
2-Amacı sadece dayanıklılık olan kişi haftanın 7 günü içerisinde en az kaç gün dinlenmelidir?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Scudo
Eğer ağırlık antremanından bahsediyorsan :

1- bacaklarındaki kasların hipertrofiye uğraması için 2 günde bir 6 ila 8 tekrar arası 3 setlik bir antreman...

2-dayanıklılık için ise her gün ( haftada 1 gün dinlenebilirsin) 15 tekrardan daha fazla ve setler arası 1 dkdan az olmak üzere 3-5 set arası yapabilirsin...

@Oksal Özdöl

Cevabın için teşekkürler ancak ben ağırlık antrenmanı değil bisiklet kullanma antrenmanından bahsetmiştim.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@Semih Temiz

Bisiklete binerek bacaklarındaki kasları hipertrofiye uğratamazsın. Yada çok çok az bir şekilde olur.Gözle görülür bir değişiklik olmaz. Ama bisiklet ile bacak kaslarını kuvvetlendirebilirsin...

• Beğen
Tepkiler: rammstein
@Oksal Özdöl

Zaten benim amacım bacak kaslarını kuvvetlendirmek, şişirmek değil. Bisikletin bacak kaslarını gözle görülür bir şekilde şişirmediğini yaşayarak öğrendim. Benim sizlerden öğrenmek istediğim bacaklarımı kuvvetlendirmek için bisikleti hangi yollarda hangi vitesle kullanmalıyım, haftalık kaç gün dinlenmeliyim?
Bisikletim hakkında bilgi isterseniz. 17 kg ağırlığında, ön amortisörlü, aynakol 42 li, ruble 11 li,.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Oldukça büyük viteslerde düşük devirde yükleme yaptığın takdirde hipertrofi sağlanır, ancak maximal değerlerine göre belirlenlenmeli. haftada 4 gün uygun olacaktır.

gayet de şişiyor :)

bence kuvvet antremanına yükleneceğine yüksek devirle bol yol yapmalısın öncellikle..

zaten bunu yapsan yukardaki sorularına gerek kalmazdı :)

kuvvet bunun üzerine kurulması gereken bir şey...
yoksa tekniğin de iyi olmaz :)

@elif

Bu gözlemnenen şişme kronik bir hipertrofi değildir. Bu antremandan sonra kan plazmasından kastaki intertisyel boşluklara sıvı akımının olmasıyla gerçekleşen geçici bir durumdur. Antremandan 1 ila 2 saat sonra kastaki şişmeden eser kalmaz.Ki bu durum ağırlık antremanından sonra çok daha belirgin olur.

Bisiklet kesinlikle kronik bir hipertrofi yaratmaz. Hipertrofi isteyen ağırlıkların altında hipertofi gerçekleştirecek tekrar sayılarında setler yapmalıdır. Bisikletten tamammen ayrı bir konu...

Geri