Scudo Sports

DH maşa ile uyumlu olan kadrolar neler olabilir?

Erhan Doğaner

Forum Bağımlısı
Tepki
62
arkadaşlar bir DH maşası her kadroya uyar mı? yoksa dikkat etmemiz gereken kısımlar var mı?
kadromun;
iç çap 3.1 cm
alın: 13.3

Scudo
@edoganer

kadronuzun marka modeli nedir. sabit kadrolara takılmaz genelde. kadronun açısını bozacağından kadroyu alın borusundan yırtar.

bu kadro all mountain bi kadro bunun için dh maşasına gerek yok. onun yerine 130-160 mm arasında herhangi bir maşa yakışır.

yani RS pike, RS lyrik, marzo 66 ve buna benzer maşalar takılabilir.

dh maşasından kastın rock shox boxxer yada marzo 888 olduğunu varsayarak yukarıdaki modelleri önderdim ;)

yada 160 mm çok uzun diyorsan. bazen yokuş çıkacam ama inişlerde rahat inmek istiyorum diyorsan rock shox revelation 110-140 mm travelli olan model en güzeli olacaktır ;) ayrıca yukarıda önderdiğim 3 maşada milli. revelation ise QRli. yani kullanımı daha kolay ;)bnim tercihim revelation olurdu ;)

@edoganer

Bu kadro XC-agresif XC ye uygun bir bisiklet arkası 100 yada 110mm çalışıyordu sanırım... Yani bu bisiklete takacağın 130-140mm limittir... Daha fazlası alın açısını bozacağı gibi alın borusunun kadroya bağlandığı yerin altından fazla zorlanmaya ve yırtılmaya sebep olabilir...

Her sakallı dede olmayacağı gibi her FS de allmountain yada fr bisikleti değildir...

• Beğen
Tepkiler: Özgür Tunalı
@Hasan Çağrı

Çağrı arkadaşımız olaya noktayı koymuş.:D :D :D 140mm den ötesi yalan olur bu kadroya.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
@Hasan Çağrı

Çağrı abi ben FS olduğu için değil tasarımı bana direk all mountainleri anımsattığı için o maşaları önerdim

zaten sonrada ekledim 110-140 mm amortisör önerimi :)

@gurkankas

Benim o yorum sana değil di zaten genelde Türkiyede bu muhabbet çok oluyor yani her fs hemen iniş bisikleti oluyor buna nazaran söyledim...

Bu arada arka bacaklar köşeli diye mi öyle düşündün..? Benm öyle anladım çünkü...

arkadaşlar bana bir teklif geldi uygun fiyatına 888 almak şansım var. ben araştırdım normalde o maşalar 170-200 arası yalnız bu arkadaştaki 160mm imiş. ve kaçırmakda istemiyorum. 140 yerine 160 taksak çok muazzam bir fark olur mu? yani 140 ı götüren 160 lığıda götürür çok bir zorlanma olmadığı zaman diye düşünüyor insan. siz olsanız naparsınız?

O kadro için 140 bile sınır denebilir... 160 takarsan çok saçma bir sürüş olur ve kadronun alın borusu bağlantısı çok zayıf kalır...

Bu arada bahsi gecen kadro zamaninda ilgi alanimdaydi, arka calisma mesafesi 100 mm.

Acikcasi 120'ye kadar yolu var, bir sekilde kullanilir ama daha fazlasi... Ben parama acirdim. Acikcasi ucuza 888 buldum diye kadroyu kirmak anlamsiz olur.

@HaliliOzturk

Bende öyle dedim ama bide sen dene bakalım :)

@Hasan Çağrı

Katmerli olsun :) Ben söyle bir göz gezdirdim Cagri eger 2. baskiyi yaptiysam, üzgünüm :eek:

Yok be abi 2. baskı değil... Aslında merak ediyorum bu kadroda 888 nasıl duru diye :) SÖyleye söyleye merak ettirdiler :)

Cagri, bu kadronun Cube'deki su an güncel olan muadilinda alin borusu acisi 70,5°. Geometriyi degistirmediklerini varsayarak ve 200'lük masayi takinda her fazladan 20 mm basina alin borusu ortalama 1° yataylasacak seklinde bir yuvarlamaya gidersek hemen hemen 5 derece fark edecek. O da 65,5° eder.

Cube Fritzz'in (160 ön 160 arka amortisörlü) alin borusu acisi 67° ama tabi bu kadro buna göre tasarlanmis ve arka da 160 mm oldugu icin dengeli olarak sürmek mümkün.

Ya da söyle söyliyim. Scott Gambler FR bile 66° alin borusuna sahip, arka amortisör 230 mm, ön 180.

Bu teorik kısımları bende biliyorum :) Ben çıkacak görüntüyü oluşacak sonucu merak ediyorum :D

O zaman yandan cekilmis bir 888 fotografi ile bu kadronun bisiklet olarak toplanmis halini mailime gönderiyorsun, sonucunu en kisa sürede görüyorsun :)

Geri