Scudo Sports

Dev kertenkele çöl varanı ilk kez Urfa’da görüntülendi!

Bu hafta itibari ile mezun bir Biyolog olarak :) biraz bilgim olabilir değil mi izninizle . (Sürüngenler konusunda Lepidoptera'nın eline su dökemem o ayrı ;)) Boşuna kafayı yemedim ben o ömrümü yiyen omurgasız, omurgalı derslerinde...

• Beğen
Tepkiler: lepidoptera
Scudo
Bazen Çok Okumak Çok BİldİĞİnİz Anlamina Gelmez YaŞamak Gerekİr TÜrkİyede Kirk Yilan TÜrÜnÜn YaŞadiĞinida Bİlİyorum Ben Okumadim Üstelİk Bİyolog Falan Da DeĞİlİm Ayrica Bİr Yilanain Bİr İnsani DÖvebİlddİĞİnİde GÖrdÜnÜzmÜ Derslerİnİzde MesleĞİnİze Saygiliyim Ama Sİzde İnsanlarin PaylaŞtiklarini KÜÇÜmseyemezsİnİz Sİz OkumuŞ Olabİlİrsİnİz Benİm ÇocukluĞum Yilanlarin Ve Bu TÜr Hayvanlarin OlduĞu Ortamlardi KÖyde YaŞadim Yillarca YaŞim 24 Birakta Bİzİmde Bİraz Hayat TecrÜbemİz Olsun DeĞİlmİ ???????

Pekala tecrübeleriniz (!) ile insanları korkutmaya devam edin tabi ki bunu engelleyemem. Ben görevimi yerine getirdim ve gereken bilgileri verdim. Dilerim birileri söylediklerinizden etkilenip, gördüğü yerde kertenkelelerin, haşerelerin kafasını ezmeye çalışmaz... Tepkim yaşadıklarınıza değil, onları aktarış biçiminize (ortama panik ve korku salarak.) karşıdır lütfen bunu karıştırmayın.

Halkımız zaten hayvanlara karşı nefret beslemeye meğilli iken bu kadar kışkırtıcı olmamalıyız.

Saygılar.

Ya LÜtfen Ben Kİmseyİ KiŞkirtmiyorum Nerden Çikardiniz Bunu Hayvanlari Sevmeyİn Yada ÖldÜrÜn Demedİmkİ Hatta Kendİmİnde SeVdİĞİnİ Ama Her İhtİmale KarŞin Temkİnlİ YaklaŞtiĞimi Savundum Yazdiklarimi LÜtfen BaŞtan Sona Okuyun Öyle Yorum Yapin Haksizlik Etmeyİn İyİ AkŞamlar

• Beğen
Tepkiler: derya.yildirim
@derya.yildirim

@BMX_rider07

BAKIN BİR ARKADAŞIM HATTA KUYRUK BIRAKTIRMAMAYA TÖVBE ETTİ SAYEMDE DEĞİLMİ ?

arkadaşlar hepimiz anadolu çocuguyuz daglarda tarlalarda çoook kertenkele yakaladım bazıları can havliyle elimi ısırsada hala yaşıyorum kazma kürek duvarda hala dayalı duruyor yapmayın arkadaşlar kertenkele ısırıgından öleni duymadım derya arkadaşa teşekkür ederim ben bu hayvanın türkiyede yaşadıgını bilmiyordum

sn. halp böyle bir kertenkele fantazisini ilk kez duyuyorum gerçekten. :)

ısrarınızı da anlamış değilim.

varanlar yurdumuzda vaktinde çokça görülebilirken birkaç sürü, kümes saldırısı ve ardından olayların sn. halp'in yaptığı gibi tahminen büyütülerek anlatılması sonucunda seri olarak katledilmeye başlandı. çok özel bir tür olmasına rağmen bilinçsiz vatandaşımız korkusu yüzünden bu hayvanların neslini yok etmeye çalışıyor. neyse ki gereken ilgiyi çekebildiler ve koruma çalışması -yurdumda ne kadar olabilirse- başlatıldı.

en önemlisi halkı bilinçlendirmekti, zamanında yapılmadı. :(

benzer bir örnek de anadolu parsı, sn. derya.yildirim'ın daha iyi açıklayabileceği gibi.

ilk okul ve orta okuldayken en sevdiğim hayvan buydu araştırma yapıp çoğu bilgilerini öğrenmiştim :D

muhteşem bir canlı daha öncede görmştüm komoda ejderi var bunların zehirli olanı tropik bir alanda yaşıyor biraz büyük aynı buna benziyor buda muhteşem bir canlı

@lepidoptera

Geçenler fotograf çekmek amaçlı bir kertenkele yakaladım..girdiği delikten kuyruğunu çekerek çıkardım :) yani herhangi bir kuyruğu bırakma söz konusu değil

hatta buyrun fotografı -->> (link)

@Fethi Aktunç

korkmamış demek ki :)

Geri