Scudo Sports

Dersaadet Apartmanı (2020) Bisiklet ve kentsel dönüşüm temalı film

sccetin

SCC
Yönetici
Tepki
5.716
İsim
Serhat C
Bu film 2016'da Istanbul'da yaşıyorken Gürsel Akay ile tanışmama vesile olmuştu. Facebook'tan yaptığı çağrıyla veledromda bisikletli figüranlardan birisi olup bisikleti merkezine alan bu filmden öyle haberim olmuştu. Hatta ilk set deneyimimdi. Senaryo icabı kentsel dönüşüm sebebiyle veledromu yıkmak için iş makineleri geliyordu ve bu durum karşısında bir avuç bisikletli olarak protesto hakkımızı kullanıyorduk.

4(6).jpg

Ekim'de yapılacak 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda dünya prömiyeri yapılacağını öğrenip forumumuzda konusu olmayınca şaşırdım; gerçi reklamı çok yapılmadı; neredeyse hiç yapılmadı. Nedense benim de aklıma şimdi geldi :)

Türkiye'de bisikleti ve kentsel dönüşümü merkezine alan ender filmlerden (belki de tek) olduğu için destek vermenin önemli olduğunu düşünüyorum.

3(11).jpg

"Uzun zamandır Amerika’da yeşil enerji alanında çalışan fizik profesörü Altan, trafik kazasında ailesini kaybedince aniden yıllardır uzak kaldığı İstanbul'a, çocukluğunun şehrine döner. Ama bulduğu şehir bıraktığı gibi değildir."

Resmi sitesi: (link)
IMDB: (link)
Facebook: (link)
Yeni trailer:

Vimeo'da eski trailer (burada bisiklet ve Gürsel Akay bayağı ön planda)

Çıksa da izlesek :)

Scudo
Festival programı dışında vizyona gireceğini sanmasam da bir biçimde tamamını izlemek isterim.
Kaliteli sanatın dokunduğu her konu hayatı daha anlamlı yapıyor.
Umarım ödül alıp emeği geçenlerin yeni işlere imza atmasına vesile olur :harika:...

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve sccetin
@cazci vizyona girmesede kendi sitesindende yayınlanabilir aslında

Geri