Scudo Sports

Ders 1: Disiplin

Tepki
289
İsim
Talha S.
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
#. "Disiplin, bireysel spor kişiliklerini şekillendirmede çok önemli olan bir unsurdur."

- Disiplinli olun ve iyi bir başarı şansınız var; onsuz iş yada sporda asla büyük zirvelere ulaşamazsınız.

- Bir bireyin kendine hakim olma ve kontrollü bir şekilde davranma ve uygulama yeteneği, sporda anahtarıdır.

- Sporda sporcuların teknik, taktik, zihinsel ve fiziksel ve aynı zamanda yaşam tarzı gelişim alanlarında disiplinli olmaları gerekir.

- "Disiplini etkin bir şekilde kullanan sporcular yaşamlarının diğer tüm alanlarındaki davranışlarını olumlu yönde etkileme fırsatına sahipler."

- Disiplinin eksik olması durumunda yetenekler daha az gelişir.

- Sadece sporda değil, herhangi bir çabada başarı için en kritik faktör Disiplindir.

- Sporcuların yaşam tarzı ve antrenmana disiplinli bir yaklaşımı olmalıdır. Verimsiz alışkanlıklar ve uygulamalar değiştirilmelidir.

“Eᥒgᥱᥣsιz bιr ყoᥣ bᥙᥣᥙrsᥲᥒız, mᥙhtᥱmᥱᥣᥱᥒ hιçbιr ყᥱrᥱ gιtmᥱz...”
Hepiniz sağlıcakla kalın..

Son düzenleme:
Scudo
Disiplin ve spor konuşuluyorsa benim bu konuda örneğim @srdrmrs 'dır.
Yakından tanımanın yanında, stravadan - sosyal medyadan antrenman düzenini ve nasıl bağlı kaldığını görünce bu konuya kendisini dahil etmeden olmazdı :)
Havayı - arkadaşları - işi - keyfi bahane etmeyip antrenman programına uymak zor ama karşılığını açıkça görebiliyorsunuz :harika:

Harika olmuş, disiplin olmadan derse başlanmaz:koptum:, güzel paylaşım 2.bekliyoruz:harika:

• Beğen
Tepkiler: 𝕥𝓪lℍค
Disiplin ve spor konuşuluyorsa benim bu konuda örneğim @srdrmrs 'dır.
Yakından tanımanın yanında, stravadan - sosyal medyadan antrenman düzenini ve nasıl bağlı kaldığını görünce bu konuya kendisini dahil etmeden olmazdı :)
Havayı - arkadaşları - işi - keyfi bahane etmeyip antrenman programına uymak zor ama karşılığını açıkça görebiliyorsunuz :harika:

teşekkür ederim :) antreman programım , spor ve bisiklet hayatımın bir parçası , ailem arkadaşlarım beni bu şekilde kabul ediyorlar sağolsunlar :)

Disiplin her ne kadar ecnebi kökenli bir sözcük olsa da, tanım ve tarifeleri değişiklik gösterse de kısaca ; tutarlı olmaktır...
Bir konu, plan, program, sistem, tutum ya da davranış bazında öngörülen işleyişin sapmalar olmadan sürdürülebilmesidir...
Bize hep " katı- baskıcı- nobran - tekdüze - esnemez - v.b." çağrışımlar yapan disiplin (kimi ülkelerdeki askeriye ve merhametsiz okul yönetimleri gibi ), varlığı ile insanlığın gelişiminde, birey ve toplumun her alanda daha iyi ve güzele ulaşmasında temel bir unsurdur..
Özgüven, özsaygı, özdeğer gibi temel benlik omurgası sağlam bireyler, disiplin konusunda hazır bulunuşluğu yüksek bir kişiliğe sahiptirler. Küçük yaşlarda ve pedagojik ilkeler eşliğinde uygulanan disiplin yöntemleri, kişi ve topluluklarda kalıcı ve istendik davranış değişiklikleri ve alışkanlıklar oluşturur..
Bilim-Sanat-Felsefe-Spor-Teknoloji... Nice alan disiplinin doğru ve yeterli oranda varlığı ile ilerleme göstermiştir.
Forum olarak kendi yaşam poetikamız içinde öznel disiplin örnekleri ile bisiklet sporunu nasıl yaptığımızı örnekleri ile burada paylaşabiliriz.
"Kişi kendinden bilir işi" diyerek konuya giriş yapayım: - Hayatım boyunca hiç araba sahibi olmadım, tenekelere mahkum etmedim kendimi
-Her gün mutlaka pedal çevirmeye özen gösterdim. Hafta içi iş - alışveriş, hafta sonu uzun tur ve grup sürüşleri ile bisiklet, yaşamımın tam merkezinde oldu.
-Yıllar geçtikçe biyolojik saat gereği uyku- beslenme- antrenman döngüsü bir düzene giriyor zaten, düzen dışına istesenizde çıkamıyorsunuz, stres resöptörleri pusuda bekliyor çünkü..
-Aile ve çevremize de örnek olup ( güvenli sürüş, doğru ekipman, uygun zone gibi) bunu devamlılık haline getirmek gibi...

IMG_1167.jpeg
IMG_1168.jpeg
IMG_1165.jpeg

Nizam intizam hiza istikamet .
Esas duruş : "Askerin ruhen ve bedenen olgunluk seviyesidir."

Geri