Goruslerinizi alabilir miyim arkadaslar? Aslinda hidrolik disk frene gecmek istiyordum fakat gobeklerimi de degistirmem gerektigi icin su anlim vazgectim.sizce mantikli bir tercih olabilir mi?
Hazır konusu açılmışken ben de şunu sormak isterim.
Daha düşük seviye, örneğin atıyorum Alivio V-Fren'den, ne gibi farkları var ?
Anladığım kadarı ile fark sadece hafiflik değil..
Hehe kesinlikle oyle iyi ve hafif bir sistem yapmam icin gobek ve fren sistemine cok para harcamam gerekiyor.ben de v frende kalmayi tercih ettim bakalim dogrusunu mu yaptik
Soyle bir sey de var Avid Single Digit-7 V-Brake Fren Ayakları Takım
Bunlar hakkinda iyi yorumlar okudum fakat paralel olup olmadiginhakkinda bilgim yok.telefondan da giriyorum pek arastirma firsati bulamadim.
Ben v-frenin günlük kullanıcıya her zaman yeteceğine inanıyorum.. Disk frenin tamirinin zor olduğunu düşünüyorum.
Şu ana kadar da hiç "keşke disk frenim olsaydı" demedim..
Bu arada baktım Avid'ler paralel baskı değilmiş.
Ayrıca bikeforums.net'ten okuduğuma göre herkes Avid'lerin XT'den daha iyi olduğunu söylemiş.
Paralel baskı olmayan fren bacaklarında fren yapıldığında fren bacaklarının biri daha fazla baskı yapar.Diğeri aynı ölçüde baskı yapamaz.Bu da düşük frenleme gücü ve eşit erimeyen fren pabuçları sorununu oluşturur.
Paralel fren bacaklarında ise var olan mekanizma sayesinde iki fren bacağıda aynı an ve güçte janta temas ettiği için yüksek frenleme performansına sahip olursunuz.Aynı zamanda uzun ömürlü pabuçlara sahip olursunuz.
Eski modellerde LX , XT , XTR de vardı.Bu sene sadece XTR var.
Tavsiyem deore alma.Pek bir farkı olmaz.Baradine pabuç senin performansını arttırır.Eğer bulabilirsen 2. el eski model XT paralel fren bacaklarını al derim.
Yada bekle derim ben.Bende şu an bisiklet topluyorum.V fren işini en sona bırakmıştım.Kafamda Deore vardı.Forumda 2. el XT paralel fren bacaklarını gördüm 50 TL ye satıyodu biri bende hemen aldım.Tertemizler şu an baş ucumda duruyorlar.Tavsiyem bekle biraz.Eğer illahaki değiştirecem diyorsan birşeyleri fren bacağına vereceğin para ile Baradine pabuç al tak.İnan çok daha fazla performans alacaksın.Ondan sonra fren bacağı bak.Forumda 2. el paralel XT bulursan kaçırma al (temiz olmasına dikkat et).
hem xtr hemde avid ultimate v breakleri kullandım ikisinde performansı super ikisinide hala kullanıyorum ayrıca trp markasınıda tavsiye ederim eger butceniz varsa ama xtr ların performansı inanılmaz iyi sadece tek sıkıntısı agır olması avidler ise cok daha hafif xtr a gore ve cok yakın performansı var baradıne veya jagwire ın balatalarıyla çok memnun kalırsın iki frenden de disk i de aramazsın benim gorusum budur
paralel baskı olması pabucların once altının sonra ust kısmının degil direk tum taban olarak basmasını saglar ama oyle cok cok cok bir farkta hissetmezsin xtr v breaklerde paralel baskı sistemi var mesela ama avidde yok ama avid ultimate te kesinlikle en az xtr kadar iyi bir frendir hemde yarı yarıya daha hafiftir
avidlerin daha iyi olma sebebi tek parca bloktan cnc de kesilmesi olabilir boylece daha az esneyerek daha cok fren gucu saglar ayrıca avidin internet sayfasına girip bakabilirsin avid hala hem v hem cantilever fren setleri üretiyor cunku
yanlıs bilmiyorsam paralel baskı sadece xtr larda var xt de yok diye biliyorum en azından 2010 modelleri oyle 2011de de oyle 2012 de belki degismistir
ayrıca fren kolları icin tereddut etmeden avidin ultimate kolları alın derim her seyinin ayarı var ve mukemmel kaliteliler ayrıca cokta hafifler