Scudo Sports

Deore 595 rotor sorunu

Ugur Cakmak

Aktif Üye
Tepki
49
Bisiklet
Giant
Merhaba,
Sedona 761 kadro üzerine toplama bisiklet kullanıyorum. Kullanmakta olduğum fren sistemi deore 595 disk, alligator organik balata ve shimano RT53 rotordu, bu sistem üzerine frenleri sorunsuz kullandım. Fakat jant takımını değiştirince mecburen 6 vida rotor almam gerekti.
6 vida rotor takımı olarak avid G3 aldım. Şu anda frenler tutmuyor. Daha doğrusu rotorlar ısınıyor ama frenleme oldukça düşük ve az da olsa ses yapıyor.
Frenlerin havasını aldım, kaliper rotor ayarını yaptım, balataları temizledim ama nafile yine frenler tutmuyor.
Balataları değiştirip metal mi kullanmak yoksa rotorları değiştirip shimano RT 51 kullanmak mı gerekir.

Scudo
@Ugur Cakmak

Rotorları sıfır aldıysanız ilk akıla gelen sıfır rotor, kullanılmış balata uyumsuzluğu gibi gözüküyor. Balatalarınız yeni rotora alışıncaya kadar bir süre sıkıntı yaşayabilirsiniz.Uzun zamandır bu şekilde sıkıntı yaşıyorsanız belirtirseniz ona göre dilimizin döndüğünce aklımıza gelenleri yazarız.

rotorlar ilk alındığında üzerinde parlak bir jelatin varmış gibi görünür ve zamanla bu açılır yani o üzerindeki matlaşır ve fren eski işlevini yerine getirir ilk alınan bütün rotorlar da aynı sıkıntı yaşanabilir bence

@Ugur Cakmak

O zaman bir kaç gün frenlerinizi zorlayın dik inişler yapın bol frenli kullanın.Durumunda düzelme olmaz ise tekrar yazın diğer alternatiflere bakalım.

Sorun yine çözülmedi, bunu üzerine shimano sm-rt56 rotor takımı aldım, şu anda fren sistemi sorunsuz çalışıyor. G3'lere verdiğim paraya yazık oldu. :)

• Beğen
Tepkiler: Derviş Özcan
sorununun çözümü bende hemen balatalarını çıkarıyosun sonra bir pense ile bir tarafından tutuyorsun.tüpü yakıyorsun balatalarını 1 dk yakıyorsun sonra balatalarını takıyorsun.
+bu arada takla atma. :)

Geri