Scudo Sports

Decathlon - İki farklı mağaza, iki farklı fiyat?

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.877
Bisiklet
Cervélo
Denk geldiniz mi bilmiyorum, aynı ürün farklı magazalarda farklı fiyat olabiliyor.
Problem de şu; ucuz olan magazada stok olmuyor :D Diger magazada stok var ama fiyat iki katı...

Bu problemi çözebilen var mi arkadaslar?

Stogu olmayan magazaya ürünü transfer edin desek etmez?
Stogu olan ama fiyati yuksek olan magazaya indirim yap desek yapmaz :D
Cagri merkezi zaten sallar gibime geliyor :D

Var mi tecrube eden

Scudo
"Ticaret" bu zaten. Stokta olmayan mala indirim yapmak.
Her sektörde, her üründe bu tür şeyleri görmek mümkün.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Bunun nedeni, rafta az miktarda kalan ürünün hızlıca satılmasını sağlayıp, rafı boşaltmaktan kaynaklanıyor. Stokta kalmayan ürüne ait rafı geç düzenledikleri için de, bu durum yaşanıyor.

Benzer bir durumu, aynı ürün ama farklı beden de yaşamıştım. Aynı ceketin L bedeni Marmara Forum mağazasında 75 TL'sına satılırken. XL bedeni Bayrampaşa mağazasında 130 TL'sına satılıyordu. Uzun bir itiraz sonunda, ceketin XL bedenini 75 TL'sına Bayrampaşa mağazasından almıştım.

Bence nisan ortası açılışı yapılacak Bursa mağazasına ellerindeki bütün bedeni kalmamış veya seri sonu ürünleri yığıp büyük indirimlerle satışa sunacaklar sansasyon olsun diye.
Hangi mağazada ucuz mal kaldıysa toplayın derim. İki ay sonra hepsini biz talan edeceğiz :krsn:

Konu dışı;
Sn @mywashere, bir demir aşığı olarak avatarınızdaki işçiliğe hayran kaldım.
Esen kalın.

• Beğen
Tepkiler: mywashere
aynı ürün aynı özellikler sadece renk farklı

(link)

(link)

(link)

(link)

Bu olay tamamen raf düzenlemesi ile ilgili. Aslında o ürüne zam gelmiştir. Diğer mağzada ürün kalmamıştır ve güncelleme yapılmamıştır yeni fiyattan gelen mallar da olmadığı için.

Lakin bunu internet üzerinde çakallık olarak kullanan o kadar çok firma insan neyse artık görüyorum ki. Mal alıyorum ana toptancıdan adam toptancıdan ucuz fiyat çekiyor. Nasıl olur diyorum e bi şekilde kaçak kuçak hallediyolar. Ama iş sepete eklemeye geldiği zaman hop rakamlar değişiyor. Olan boşuna harcadığın zamana oluyor. Ürün alırken en güzeli ne alırsanız alın gidebildiğiniz kadar en alt satıcıya kadar gitmek. Gerisi saçmalıyor...

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
Ucuz hangi mağazada ise ordan ürünü alın eğer bedeni size uymuyorsa gidin istediğiniz bedeni hangi mağazada var ise ordan değiştirin..şimdilik çözüm bu hocam

Seri sonu indirimler mağaza stoklarıyla ters orantılı oluyor. İnternet stoğunda olmayan bir ürünü bile seri sonu şekilde mağazada görmek mümkün hatta. 520 yazlık formayı brandium'da 20 liraya almıştım seri sonu reyonundan. Decathlon'un sistemi bu. İnternettekinin 2 katı kadar mağazalara gidip de keşif yapmak gerekiyor iyi fiyat için.

• Beğen
Tepkiler: DeNuevo
@Serkan Mıstınoğlu decathlonda seri sonu olan urunlere indirim yapmak magaza insiyatifinde oldugu icin magazalar arasinda farkliliklar olabilmekte.istanbulda birden fazla magaza oldugu icin bunu tecrube etmeniz daha kolay olmakta.cozumu de sanirim bedeni olan pahali subeden urunu alip ucuz olan magazaya iade edip tekrardan satin almak :)

@Serkan Mıstınoğlu Ben Mall Of ta yapılan indirimleri başka decathlonda kolay kolay görmedim. Amaç daha yol üstü olmayan yerdeki decathlona müşteri çekmek olabilir. Buradan indirimde aldığım ürünlerin fiyatlarını açıklarsam ortalık karışır. :)

• Beğen
Tepkiler: serkant yakıt
Geçenlerde taytlar 20 liraya düşmüştü 150 liradan bu zamanlar acaba gitsek indirimli kaliteli yazlık tayt bulabilirmiyiz acaba birde hangi mağazada seçenek çoktur ve indirim boldur. Newstyle ın dediği gibi bedenime uygun olmayan bedeni alsam başka mağzada değiştirebilirmiyim ?

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
peki ucuza satanlar zararına mı satıyorlar, yoksa az kar mı ediyorlar?

Keşke bilseydim 20 liralık güzelim taytları üşenip almamıştım benim boyum için bile vardı birdahakine üşenmeyeceğiz artık.

Geri