Doğal hayatta kalmaları çok doğru olan tabiki, Serkana hak vermemek mümkün değil. Fakat Hakanın dediği de çok doğru. Ben her iki görüşede katılıyorum. Yalnız National Geo Wild de bir belgesel de ayıların çöpleri karıştırdıklarını, işyerlerinin dolaplarına kadar girdiklerini ve hayatlarını sürdürebilmek için neredeyse insanlarla iç içe bir yaşam sürdüklerini içim acıyarak seyrettim. Yani artık doğada yaşaması gereken vahşi hayvanların; Yaşayabilecekleri doğal ortamları bulmaları ve yaşamlarını sürdürebilmeleri giderek imkansızlaşmaktadır. Çoğunun bu nedenle nesilleri tükenmekle karşı karşıya, belkide bu hayvanları gün gelecek hayvanat bahçelerinde bile yaşatmak mümkün olamayabilecektir. Birçok hayvanın bundan öncesinde de nesillerinin tükendiği gerçeğini de biliyoruz. Giderek artan insan nufusu bu hayvanların ihtiyacı olan ağacı, yeşillikleri, suyu ve oksijeni vb. gibi onlar için hayati önemi olan yaşamaları gereken ortamları ve ihtiyaçları düşüncesizce yok etmektedirler. Umarım bizden sonraki nesiller bu harika hayvanları; Heykellerde, küçük heykelciklerde, biblolarda ve içi doldurulmuş olarak müzelerde sergilendiklerini görmezler, çok umutlu olmamakla birlikte dilerim bu olmaz.
Konu çok güzel, resimler harika. Paylaşım için teşekkür ederim.