Scudo Sports

Dar gelen ayakkabı

Tepki
6
Bisiklet
Specialized
Arkadaşımın birisi MTB ayakkabı ve pedal almış kilitli sistemi kullanamamış bana verdi ikisini de sorun ayakkabı çok az sıkıyor burnu kısa geliyor genişlemesine imkan var mıdır ?

Scudo
Daha önce benzer bir durum yaşayıp ayakkabı'yı kalıba bile koydurdum, ancak olumlu sonuç alamadım. Genişlemesi "bence" pek mümkün görünmüyor.

Yapıldıkları malzemeden mi kaynaklı acaba yani esnememezlik bu ayakkabıların en önemli özelliği olduğu için midir ki ?

SPD ayakkabıların çoğunun tabanında fiberglass malzeme kullanılıyor, tabana sertliğini veren malzeme bu. Esnememezlik özelliği bu yüzdendir büyük ihtimalle.

Ben zamanında, normal ayakkabıda 44 ölçüsü giydiğim için, 44 numara bir Shimano SPD ayakkabı almıştım. Ön kısımdan ayağımı sıkmıştı ama kullandıkça oturur diye düşünmüştüm. Maalesef böyle olmadı, ayakkabıyı kullanamadım ve bir numara büyük bir SPD ayakkabı almak zorunda kaldım.

SPD ayakkabılarda, normal ayakkabı numaranızın bir numara büyüğünü almakta fayda var her zaman.

Kendim satın almadım ayakkabıyı arkadaş kullanamadığı için kenara bırakmış bana verdi bende kullanabileceğimi düşündğm genişletmeye bakıcm artık az bişey genişlese yeter

Maalesef kullandıkça pek genişlemiyor. Ayakkabı genişletici spreyler var piyasada ama kullanıcılardan birisi şöyle bir yorum yapmış:
Valla çok büyük bir hevesle aldım bu spreyi ne yaptıysam ise yaramadı anlık rahatlatıyor sonra yine eski haline dönüyor
Ayrıca normal ayakkabı yapısında da değil bunlar, Mehmet Altuğ arkadaşımız açıklamış zaten... İsterseniz bir deneyin genişletici spreyi ama çok da işe yarayacağını zannetmiyorum.

yanlardan az çok genişler ama asla burundan genişlemez ayakkabı.

Arkadaşlar herkese selamlar.

Bisiklet ayakkabısı konusunda bir sorum olacaktı.

Şu model ((link)) bir ayakkabı aldım ancak ayaklarım "taraklı" olduğu için yanlardan biraz sıkıyor ve cırtlar tam olarak kapanmıyor. Boydan herhangi bir sıkıntım yok çünkü verilen ölçülere göre ayak uzunluğu bu numaraya göre.

Sorum şu olacaktı arkadaşlar, geniş bir ayağa sahip olduğum için bu sıkma olayı bana sorun yaşatır mı? Konuyla ilgili tecrübeli arkadaşları görüşünü almak istedim. Yeni ayakkabı almak gibi bir durum şu anda söz konusu değil.

Şimdiden teşekkür ederim.

Maalesef ayakkabının kalıbının bu şekilde olduğuna kanaat getirdim ve iade ettim. Uygun bulduğum Shimano SH-R088 modelinden sipariş geçtim.

Geri