Scudo Sports

Dahon MU P8

halil y

Üye
Tepki
9
İsim
ibrahim
Bisiklet
Dahon
ben de yeni bir dahon sahibi olarak almak isteyenlere yardımcı olabilirim.

Scudo
Güle güle, kazasız belasız kullanın.
Sürüş deneyimleriniz nasıl ? Fotoğraf görmek isteriz :)

teşekkürler. sürüş çok rahat. çok çabuk hızlanıyor. çok kıvrak araçların arasından ve yayaların arasında çok rahat ilerleyebiliyorsunuz. hafif olduğu için yeri gelince kaldırımlardan ve merdivenlerden elinize alıp inip çıkabiliyorsunuz. istanbulda öğleden akşama kadar 30 km ye yakın sürdüm. rampa olarak eminönünden fatih vesultanahmet, beşiktaş iskeleden bike outdoor mağazası ve üsküdar iskeleden kısıklıya çıktım. çamlıcaya çıkış biraz zordu. bence rampa çıkışı kötü değil. bir vitesse d8 sürüp kıyaslamak isterim. satıcının rampada daha rahat olacağını söylemesine güvenerek aldım. gün sonunda oldukça yorgundum. çok uzun zamandır bu kadar bisiklet sürmemiştim. oturma yerlerim de halen acıyor. seleye rahatlatıcı jel veya yaylı bir sele bakacağım. bir de arkaya hafif bir bagaj. ne kadar yazsam nafile o günkü aldığım keyif ancak yaşayarak anlaşılabilir.

• Beğen
Tepkiler: Burcuu
Ahh o yayaların arasından geçerken ben feci zorlanıyorum ! Bide yayaların kızgın bir şekilde söylenmeleri yok mu :mad:
Bütçem tamamlanınca kesin Dahon almaya karar verdim.

o konuda çok rahat edersiniz. ben sultanahmette eminönünde gezdim. elime alıp yüksek kaldırımlardan ve merdivenlerden çıktım. köprüden geçtim ve karaköy sahilinde gezdim. hiç kimseyi rahatsız etmedim. çok sıkıştığım anlarda önümdeki kişinin arkasında yürüme hızında gittim. hep olumlu taraflarını yazıyorum. birazda olumsuzluklardan bahsedeyim.
tekerlek küçük ve ince olduğu için yoldaki ızgaralara dikkat edilmeli tekerlek aralara sıkışabilir.
amortisör olmadığı için yoldaki tümseklerde derin çukurlarda ve yüksek kaldırımlarda sıkıntı yaratabilir. daha dikkatli olmalı.
sele ve gidon yükseklik ayarlarını yaparken hassas olmalı çizilmeye müsait gibi görünüyor.
benim bisiklete özel bir durum . bagaj şart. bu konuda satıcıların tekliflerine açığım. muhakkak hafif bir bagaj olmalı ama.
rampa çıkmak genel bir sorun gibi ancak bana göre çok büyük bir sorun değil. benim bisikletimin karakteristiği rampaya biraz daha uygun. zaten her bisiklette rampa çıkışı biraz kondisyonla alakalı değil mi.
sonuç olarak önyargınız yoksa muhakkak rahat edersiniz. ben eğer tekrar alacak olsam daha iyisini alırım

• Beğen
Tepkiler: mervan kızıl
İnsanların yürüme hızında gidebilmek çok iyi ve keyifli olmalı.

Izgaralara aslında her daim dikkat ediyorum. Mtb ler bile sıkışabiliyor.

Haklısınız kondisyon ve kuvvetle çok alakalı rahat yokuş tırmanmak ! Ben normal rampalarda bile çabuk yoruluyorum :p

yerli geleneksel insanların bakışı ve yorumu genellikle çocuk bisikleti gibi olduğu veya hafif küçümseme tarzında. ancak yaşadığım şehirde son günlerde katlanır bisiklet gördüğüm zaman dikkat kesiliyorum. bisikleti ve kullanıcılarını inceliyorum. edindiğim izlenim şu.. bisikletler çok kaliteli ve kullanıcıları da genellikle avrupalı, iskandinavyalı. yani avrupalıların yaşam seviyesi ve hayata bakışı konusunda ne kadar ileri olduklarını bisiklet seçimlerinden bile anlayabiliyorsunuz.. çevremdeki bisiklet kullanan veya bisiklete ilgili kişilerin bisiklete yorumu ise çok olumlu ve çok takdir ediyorlar. çok farklı ve özel bir bisiklet olduğunu anlıyorlar.

Çok haklısınız. Bizim milletimizin bakış açısıyla yabancıların ki her konuda olduğu gibi bisiklet konusunda da çok farklı. Birkaç arkadaşıma Dahon' u gösterdiğimde bana verdikleri cevaplar şöyle oldu : off bu fiyata bu bisiklet alınmaz yahu, şu markanın mtb sini al, daha az fiyata süper bir şehir bisikleti bulabilirsin vs. Yani tutturdular bir mtb. Kardeşim ben nerede nasıl binebileceğime karar verdim, mtb düşünmüyorum ki. Dahon' u sürüp test etmeden nasıl kötüleyebiliyorlar anlamıyorum ! Yeniliklere hiç açık değiller.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
bugün iz tv de bir belgeselde bir bayan dahonu ile ilgili izlenimlerini anlatıyordu. bir gün istanbulda işe gidiş gelişini belgesele çekmişler. ben de geçen hafta aynı yollardan aynı şekilde geçtiğimi farkettim. izlemesi bile çok keyifliydi...

@ibrahim yazıcı

Programın ismi neydi acaba? İz TV'nin internette bir video arşivi var, belki ordan bulup izleyebiliriz.

Ben de çok merak ettim. Bisiket Şehri diye bir belgesel var galiba o olması lazım ? Link buldunuz mu ??

evet belgeselin adı bisiklet şehri. youtube de var galiba ama biliyorsunuz o da malum kapalı...

Merhaba,
Haftabaşı Mu P8 alarak aranıza katılmış bulunuyorum.

Öncelikle bu bisikleti almak için tam 8 ay bekledim. Türkiye'de çok geç stoklara girdi ve istediğim renk bir türlü gelmedi.
Haftasonu Vitesse D8 alma niyetiyle girdiğim dükkanda (Kızıltoprak Velespit) şans eseri aradığım rengi (beyaz) buldum.
Mevcut bütçemi zorlasada, fırsatı kaçırmayıp aldım.

Bisiklet ergonomi ve sürüş konforu açısından çok güzel. Yalnız, yokuşlar gerçekten 26'' lere göre zorluyor.
Bu modelin üzerinde sele pompası ve bagaj yok.
Bazı komponentlerin kalitesini çok beğenmedim. Özellikle kadro dışındaki alüminyum parçaların sertlik dereceleri çok az. Hemen ezilip, çizilip iz yapabiliyor.

Herşeye rağmen, zevkle kullanılabilecek bir bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: Burcuu
Hayırlı olsun, bu sezon hiç beyaz "mu" kadrosu görmedik, fotoğraf paylaşırsanız seviniriz. :)

hayırlı olsun. güle güle kullanın. bende de mavisi var. ben bagaj ve heybe taktım . seleyi de değiştirmeyi düşünüyorum.

@Selcuk Demiray

konuyla alakasiz olacak ama bu iz tv nin belgesellerini cok begeniyorum. izlerken keyif aliyorum. baksana bizim dahona bile belgeselde yer vermisler, aferin :D

@n-king

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın, keyifli pedallamalar :D
Yokuş yukarı çıkmak bisikletle ilgili olsa da sürücünün performansıyla da ilgili bence. Valla geçen gün 50' li yaşlarda bir Dahon sürücüsü hiç zorlanmadan benimle birlikte çıkabildi yokuş !!

İyi dilek ve temenni sunanlara teşekkür ediyorum.

Bisikletin resimlerini şimdilik koyamıyorum.

Bisiklet selesi sert olmasına rağmen, rahatlığıyla beni şaşırttı. 50 - 60km menzile kadar gayet rahat seyahat edilebilecek bir sele. Uzun bir süre değiştirmeyi düşünmüyorum.

Bugün temizlik yaparken çamurlukları söktüm. Bana teferruat gibi geliyor. Ne kadar sade o kadar güzel benim için.
Viteslerin ayarı bir haftada kaçtı. Ara viteslerde ses yapıyor. Bu soruna en kısa sürede baktıracağım.
Katlama sırasında kullanılan ve ön çatalda bulunan kilitleme klipsi daha ilk kullanımda çatladı. Bu malzemenin kalitesi de düşük çıktı.
Ayrıca temizlik sırasında farkettiğim 2 şey var. Birincisi zincir için kullanılan yağ çok sert ve yapışkan bir yağ ve çok fena pislik topluyor.
İkincisi bisiklet üzerinde bol miktarda boya defoları ve mikro çizikler mevcut. Benim gibi mükemmeliyetçi insanları rahatsız eden birşey bu. Ayrıca o kadar para veriyoruz insan biraz özenli işçilik ve kaliteli malzeme bekliyor.

Bisiklet için gidona veya sele borusuna takmak üzere suluk kafesi bağlama adaptörü arıyordum şanısma decathlonda kauçuktan yapılma universal bir adaptör buldum. Bir süre kullandıktan sonra verimsiz bulduğum için çıkardım. Verimsizliğinin nedeni de şu: Bisikleti katlamak için adaptörü sökmem lazım ama bunun için allen anahtar kullanmamı gerektiriyor. Daha pratik birşey bulmak gerekecek.

Sizden bir de tavsiye istiyorum. Küçük ama kuvvetli sesi olan bir zile ihtiyacım var. Kullanıp memnun olduğunuz ve önereceğiniz bir zil var mı?
İkinci bir öneri de far sistemi için istiyorum. Bisikletin ön bagaj bağlantısını (furş yatağı) kullanarak oraya bir fener bağlamak istiyorum. Baya kompakt ve güçlü bir fener lazım oraya uyabilecek. Yada fener bağlamamı sağlayacak bir aparat.

@Burcuu
Yorumunuza katılıyorum bu konuda tezat bir düşüncem yok. Ben de 26'' MTB kullanıcısıyım aynı zamanda. Sadece ikisi arasındaki farkı vurguladım. Alacakların aklında olsun diye. Yoksa benim de yokuş performansım gayet iyidir :)

Bisiklet beklediğimin çok üzerinde bir çevikliğe ve hıza sahip bu arada. 26'' MTB ile aynı seyir hızında rahatlıkla ilerleyebiliyorum.

Beyaz rengi bulduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Her ne kadar temizliği zahmetli olsa da, benim için gözalıcı bir güzelliği var.

Bu bisikleti aldığımdan beri 26'' MTB'ye binmedim. Ufak tefek kusurlarına rağmen bisiklet binme zevkini katlayan bir alet. Boşuna katlanan bisiklet dememişler. Kendisi dışında sürüş zevkini de katlıyor :)

Kilitleme klipsine, boya defolarına, mikro çiziklere şaşırdım açıkcası. Fazla titiz değilimdir ama o kadar para verip yepyeni bir bisiklet alındığında elbette kimse çizik görmek istemez. Fabrika hatası filan değildir bence ama kargo sırasında kapalı kutularda oluyor bisikletler. Nasıl, ne zaman olmuş olabilir anlamadım :confused:

Matara kafesinin katlamada sorun olabileceği aklıma gelmemişti. Hayret ama Dahon buna çözüm bulmamış mı bunca sene ? Yani ne bileyim şöyle klipsli pratik bir kafes tasarımı yapmak zor olmasa gerek :)

Zil konusunda tavsiye demişsiniz ben yıllardır bisikletçiden aldığımı kullanıyorum hani klasik ucuz olanlar zırrrn sesi çıkaranlar :p Milletimiz bisiklet yollarına karşı çok duyarsız, en iyi marka zil bile işe yaramıyor. Yüksek sesli korna lazım en iyisi.

@n-king

Yok yok benim performansım pek iyi sayılmaz. Dahon' lu amca nedereyse sollayacaktı beni yokuşta :mad: :D

Geri