İyi dilek ve temenni sunanlara teşekkür ediyorum.
Bisikletin resimlerini şimdilik koyamıyorum.
Bisiklet selesi sert olmasına rağmen, rahatlığıyla beni şaşırttı. 50 - 60km menzile kadar gayet rahat seyahat edilebilecek bir sele. Uzun bir süre değiştirmeyi düşünmüyorum.
Bugün temizlik yaparken çamurlukları söktüm. Bana teferruat gibi geliyor. Ne kadar sade o kadar güzel benim için.
Viteslerin ayarı bir haftada kaçtı. Ara viteslerde ses yapıyor. Bu soruna en kısa sürede baktıracağım.
Katlama sırasında kullanılan ve ön çatalda bulunan kilitleme klipsi daha ilk kullanımda çatladı. Bu malzemenin kalitesi de düşük çıktı.
Ayrıca temizlik sırasında farkettiğim 2 şey var. Birincisi zincir için kullanılan yağ çok sert ve yapışkan bir yağ ve çok fena pislik topluyor.
İkincisi bisiklet üzerinde bol miktarda boya defoları ve mikro çizikler mevcut. Benim gibi mükemmeliyetçi insanları rahatsız eden birşey bu. Ayrıca o kadar para veriyoruz insan biraz özenli işçilik ve kaliteli malzeme bekliyor.
Bisiklet için gidona veya sele borusuna takmak üzere suluk kafesi bağlama adaptörü arıyordum şanısma decathlonda kauçuktan yapılma universal bir adaptör buldum. Bir süre kullandıktan sonra verimsiz bulduğum için çıkardım. Verimsizliğinin nedeni de şu: Bisikleti katlamak için adaptörü sökmem lazım ama bunun için allen anahtar kullanmamı gerektiriyor. Daha pratik birşey bulmak gerekecek.
Sizden bir de tavsiye istiyorum. Küçük ama kuvvetli sesi olan bir zile ihtiyacım var. Kullanıp memnun olduğunuz ve önereceğiniz bir zil var mı?
İkinci bir öneri de far sistemi için istiyorum. Bisikletin ön bagaj bağlantısını (furş yatağı) kullanarak oraya bir fener bağlamak istiyorum. Baya kompakt ve güçlü bir fener lazım oraya uyabilecek. Yada fener bağlamamı sağlayacak bir aparat.
@Burcuu
Yorumunuza katılıyorum bu konuda tezat bir düşüncem yok. Ben de 26'' MTB kullanıcısıyım aynı zamanda. Sadece ikisi arasındaki farkı vurguladım. Alacakların aklında olsun diye. Yoksa benim de yokuş performansım gayet iyidir
Bisiklet beklediğimin çok üzerinde bir çevikliğe ve hıza sahip bu arada. 26'' MTB ile aynı seyir hızında rahatlıkla ilerleyebiliyorum.
Beyaz rengi bulduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Her ne kadar temizliği zahmetli olsa da, benim için gözalıcı bir güzelliği var.
Bu bisikleti aldığımdan beri 26'' MTB'ye binmedim. Ufak tefek kusurlarına rağmen bisiklet binme zevkini katlayan bir alet. Boşuna katlanan bisiklet dememişler. Kendisi dışında sürüş zevkini de katlıyor