Scudo Sports

Dağ bisikletini Şehir moduna alma . YARDIM ?

Tepki
10
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar bısıkletı sureklı asvaltta kullanıyorum. Daha hızlı ivmelenme için dişli lastikler yerıne düz desenli yol lastıklerı almayı düşünuyorum. Şu an mevcut lastıklerım Contınental Race King 2.2 . Acaba alacağım yenı lastıklerde mı 2.2 olcak nasıl bırşey olcak bıraz kafam karısık. Yardım edersenız sevınırım.
https://www.bisikletforum.com/a/img89/2117/20130226213802whvv.jpg

Scudo
Hayır lastiklerin daha ince olabilir hatta konfor önemli değil diyorsan 1.5 bile alabilirsin. Lastiğin jantla birşleştiği bölge neredeyse standarttır, geri kalan hacim değişir. Maxis detanatör, owerdirive, Shwalbe marathone tavsiye edilen lastiikler.

ben İRC SMOOTHİE 1.25 kullanıyorum araziye bile girdim bu lastikle suda kayma yapmıyor kesinlikle çok hafif ve katlanabilir bir lastik fiyatı ise 70 lira çift adedi istanbul efor bisiklettte ...

@M.Ozkul

Yalan abi öyle rahat edersiniz hikaye 2.2 lastiklerimi .1.75 lastiklerle değiştirdim dahada yormaya başladı beni.:)

bütçeniz ne kadar acaba?
gökhan abi sen ya hamur yapısı daha kötü olan ve ağır bi lastiğe geçmişsindir ondan hem dişsizliğin kazancı hemde boyutun kazancı gitmiştir hatta zarar olup yormaya başlamıştır ya da senin performans düşmüştür :D

• Beğen
Tepkiler: Gökhan kocatepe
@Çağrı Cantürk

konfor benım ıcın onemlı sanırım 1.75 ıdeal gibi .

@Gökhan kocatepe

eee o zaman napcaz ? hiç değiştirmeyelim mi ? valla ben su an yoruluyorum 2.2 lastıklerle acilen asvalt lastık almam lazım :D

@Arda Çatalkaya

Lastiği yanlış takmışım ondan yoruyormuş şimdilik bir sorun yok :D

@Gökhan kocatepe

yanlış derken?

@emircan Başbuğ06

Yani lastik tam oturmamış yerine oda jant akort ayarı bozuk gibi dönüp beni zorluyordu :)

arda hocam ne karar verdin? bende de aynı jant lastik takimi var da... ben de degisiklik dusunuyorum.

Bende Trek 9 Serisi var. Yedek jantlarla lastik değişimi yapıyorum :) Asfalt olarak michelin XL road kullanıyorum. Acayip hızlanıyor ve bir o kadarda hafif. Makina mtb likten hemen sıyrılıp çıkıyor. Jantlarıda DT Swiss kullanıyorum.

@afidanci66

Aslında benimde dış lastikleri değiştirmem gerekiyor. Lastikleri nereden aldığınızı fiyatını ve illa bu Michelin lastikleri için jant değişimi yapmak gerekiyor mu? Biraz bilgilendirirseniz sevinirim. Benim Bütçem de 70-90 lira arasıdır..

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Can Köksal
@mertalicanakcay

Bende şehir içinde kullanmak için lastik değiştireceğim. Arkadaşlar biraz daha ayırıntı paylaşırsa sevinirim.

1.50-1.75 ideal olur. markalara bak özellikle iç koruması olan lastik türlerine bakarsanız daha çok rahat edersiniz. Shwalbe marathone green guard gibi korumalılarda lastik patlaması minimum seviyeye iniyor. hangi marka olduğu çokta önemli değil bütçenize uygun olan markalar var piyasada.

Arkadaşlar size tavsiyem eğer krostan vazgeçemiyorsanız, sitede bir çok jant seti var. Bisikletinize uygun olanı seçip, ekonomik durumunuza göre lastik takmanız. Ben trumble lastik düşündüğüm için DT Swiss aldım. Yine sitede 2. elini satan arkadaşlar var. Ama basit Alüminyum alaşımlı jantlardan da tercih edebilirsiniz. Aldığınız lastiğin kevlar olmasına dikkat edin. Çünkü patlama dayanımı çok yüksek oluyor. Ben michelin XL road ile Bornova Güzelyalı yapıyorum. Bu hafta yağmura yakalandım. Sıfır diş olan bir lastik olmasına rağmen en ufak bir kayma vs sıkıntısı çekmedim. Bu lastiğinde 2. eli forumda mevcut.

(Pardon yanlışlıkla trumble yazmışım tubeless)

Geri