berkkucuk
Üye
- Tepki
- 1
- İsim
- berk küçük
- Bisiklet
- Sedona
Merhaba arkadaşlar benim sedona 710 dağ bisikletim var. Tekerlerini schwalbe marathon plus yol tekeri ile değiştirdim ama hız olarak performansından memmun değilim. Çünkü 42-32-22 aynakol ve 12-32 ruble var ve maksimum hıza çok çabuk ulaşıyorum(tahminim 40-50 arası). Arka aktarıcım shimano altus RD-M310 modeli. Rubleyi 11-32 lik bir ruble ile değiştirmeyi hatta mümkünse 11-36 lık bir ruble ile değiştirmeyi düşünüyorum(50-34 lük aynakol takabilirsem 11-36 yokuş çıkmamı kolaylaştıracak). Eğer 11-32 de arka aktarıcıyı değiştirmem gerekmiyor 11-36 da gerekiyorsa 11-32 benim için daha iyi olur(masraf açısından). Aynakolu da 50-34 yada 28-38-48 ile değiştirmeyi dünüyorum. Sanırım her halükarda ön aktarıcıyı değiştirmem gerekiyor çünkü ön aktarıcım maksimum 42 dişli ile uyumlu diye okudum. İşin aslı 50-34 takmak istiyorum hız açısından ama vites kolunun 3 kademe olması bir sorun çıkartır mı bunu merak ediyorum? Bu arada orta göbek kare mil ve kare mile uyumlu iki ayna koldan da buldum. Bilmediğim başka bir uyum sorunu çıkar mı? Birde yokuş çıkarken çok fazla zorlanır mıyım 50-34 takarsam? son olarakta eğer istediğim şeyler mümkünse uyumlu bir ön aktarıcı önerirseniz sevinirim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Bisikletim :
Almayı düşündüğüm ruble :
Almayı düşündüğüm aynakollar :
Bisikletim :
Almayı düşündüğüm ruble :
Almayı düşündüğüm aynakollar :