Scudo Sports

Dağ Bisikleti alacağım yardım lütfen

Tepki
5
Arkadaşlar 1000 TL civarına dağ bisikleti almak istiyorum. Genellikle haftasonları doğaya çıkıp spor amaçlı kullanıcam ama arada sırada şehir içide kullanılabilir. Boyum uzun (1.92 ) o yüzden küçük kadrolu modeller bana uymaz. Decathlon mağazasında Rockrider 6.3 modelini gördüm beğendim ama çift amortisörlü bir model ve ağırlığı fazla 16 kg.

Ayrıca şu modellerde hoşuma gitti

MIWOK 1162D
(link)

Scott 2009 Aspect 55
(link)

Merida Matts TFS 200-D
(link)

alternatif önerilerinizi bekliyorum. Eğer çok beğenirsem 1500tl ye kadar çıkma ihtimalim var. Kaliteli ve tasarımıda güzel bir model arıyorum. Teşekkürler...

Scudo
Merida D-200 öneririm ben de aynısını alcam. az kaldı 13 gün.
Scott da güzeldir. Ömür boyu kadro garantisi var. 2si de marka,kalite ve güvendir. iyice düşün. Formu incele. Ona göre kararını ver.

Dostum whistle serisini kullanıyorum. mutlak tavsiyemdir. Az önce kaza yapmama rağmen ( ki suç lastiklerde :) ) tek geçerim whistledir. Geçen yıl fiyatları uygundu lakin şuan iyi modelleri 1000 TL den aşağı değil.
selamlarımla

Kron ve Sedonaya da iyi diyorlar. Salcano pek tavsiye edilmeyenlar arasında(servis sorunu filan oluyormuş).Merida,Geotech,Canondale,Carraro gibi iyi markalara bakabilirsin. Ben de hala arıyorum!

en çok aklıma yatan miwok ve merida şu an için. Arkadaşlar bu disk fren ile mekanik frenin farkı nedir ha birde V fren var. Hangisi en iyi?

disk fren içinde ikiye ayrılır. mekanik ve hidrolik olmak üzere. mekanik fren performansı v fren performansından düşüktür ve ağırlığı v frene göre kat kat fazladır. hidrolik freninde ağırlığı fazladır fakat v frene göre çok daha iyi performansı oldu için bu ağırlık önemsenmez.

Gelelim disk frenin faydalarına. forumda da araştırabiirsin. disk fren janta sürten pabuçlar olmadığı için jantın boyasına zarar vermez. aynı şekilde fren esnasındaki ısınmada janta ve lastiklere iletilmez. su, çamur gibi durumlarda performansı düşmez + çok ufak kuvvetler ile bisiklete salto attıracak güçte fren yapabilrsin :D

kullanım v fren mi disk fren mi alman gerektiğne cevap verir. mesela arazide kullancaksan, çamura gireceksen v frenlerin performansı çamurda çok düşer ama disk frende bu sorunu yaşamazsın. Ama disk fren alacaksanda hidrolik olması tavsiye edilir. mekanik disk fren alacağına v fren alıp baradine pabuç ile çok rahat kullanabilirsin.

bilgi için sağol hocam zaten baştan beridir aklıma yattı bu hidrolik fren olayı yani hidrolik olmayan bir bisiklet zaten düşünmüyorum ancak bu bisiklet teknik özelliklerinde yer alan kavramlar kafamı karıştırıyo. Mesela yukardaki meridanın frenleri için:

Brake levers attached
Brakes Tektro Draco 180/160 mm

denmiş. Bu hidrolikmi değilmi tectro draco nedir mesela?

bende Merida TFS 100 D var, bir merida kullanıcısı olarak tavsiye ederim ;) sorunuza gelince şöyle Brakes Tektro Draco 180/160 mm burda 180 yazan şey ön rotor büyüklüğü, 160 ise arka rotor büyüklüğü. Tekro is fren markasının ismi, Draco da büyük ihtimal modelidir.

@Batuhan Keleş

Aynen öyle :)

o kadar çok model var ki bu hidrolik mi değilmi diye sormak anlamsız. bisikletin üzerine takılan her parça piyasada da satılan parçalardır. mesela dediğin freni google a yazdım çıkan linki vereyim

(link)

kısacası hidrolik.

sistem hidrolik fren.şöylede bir dip not düşeyim ön rotorun daha büyük olmasının sebebi ön frenin daha çok kullanılmasından kaynaklanır.

ön frenin daha çok kullanılması tehlikeli değil mi yani ani ve sert frende insan bisikletin üstünden uçar gider gibi geliyor? Arka frende böyle bişey olmaz diye biliyorum.

Sanırım şu an en kuvvetli adayım bu

(link)

arka fren bisikleti durdurmaz, ne akdar basarsan bas, bir yerden sonra kaymaya başlar, bisikleti durduran daha çok ön frendir ama sağlıklı olanı yolun durumuna göre ikisini beraber kullanmaktır.

Mesela yokuş aşağı arka fren daha çok sıkılır ön fren belli miktar sıkılırken, düz yolda ikiside sıkılır. ki zaten bunu sürücü ayarlar, takla attıracak kadar çıkmaz freni..

Scott'ın hidrolik disk frenlisini tavsiye edebilirim, görsel olarak daha güzel geliyor bana :) . Ama yanılmıyorsam Scott'ın kadroları Merida tarafından üretilmekte ;)

bu bisiklete karar kılıcam gibi ancak uzman arkadaşlardan bi incelemelerini rica edicem. Herhangi bir görünür dezavantajı varmı?

(link)

@Şükrü YILDIZEL

iyi bir karar kılmış olursun dostum. Görünür dezavantajı ancak amartisör ve lastikleri olabilir. Bunların dışında dezavantaj gibi görünen bir durum yok. Aktarıcılar Scram x5 bu Deore ile aynı. Başlangıç seviyesi için iyiler. Zaten bisiklet seçimindeki konuları iyice okuduysan orda da geçiyor. Şurayı bi oku bakalım. Yorumları gör sen de.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=82309

Geri