bisiklette V fren var. 3 renkli baradine fren papuçlarım var ama fren mesafesinden memnun değilim. nasıl bir sistem değişikliğine gidebilirim veya ne yapabilirim.
V frenler ile yol bisikletinde kullanılan STI kollar uyumlu değildir, çünkü çekme oranları farklıdır. Cantilever, mini-V veya yol kumpası takmanız gerek.
Yol bisikletlerinde kullanılan kumpas frenler şöyledir:
http://media1.rosebikes.de/product/1850/2/0/2055457_1.6l2zjrgp63.jpg
Yol bisikleti fren kolları ile ya bunlardan ya da çekme oranı bunlarla aynı olan tipte bir fren kullanmanız gerekir. Neredeyse iki katı kablo hareketi gerektiren V fren kullanırsanız fren kolunu gidona değecek kadar çekseniz bile yeterli frenleme sağlayamayabilirsiniz.
@Murat B. bilmediğimden soruyorum. bu fren sistemi 105 fren sisteminin aynısı değil mi? şekil itibari ile çok benziyor. bi ara almak istemiştim ama uyumlu olmadıgı için almamıştım.
@srdrmrs Aynı soruyu şurada sormuşsunuz ve ihtiyacınız olan cevaplar verilmiş: shimano 105 fren sistemi hakkında
Neden tekrar aynı konuyu açıp cevabını aldığınız şeyleri soruyorsunuz?
Yok, basbayağı aynı soru. Sorunuzun önceki konuda aldığınız cevaplardan başka bir cevabı yok çünkü. Kadronuza uygulayabileceğiniz en iyi alternatif o konuda mevcut.
Cevap verirken kullandığınız üsluba da dikkat edin lütfen.